Семейството, чиято къща трябваше да бъде съборена в Кърджали, само започна премахването на незаконния обект. Багер на РДНСК се появи сутринта във вторник пред имота, но работници и служители на строителната инспекция просто наблюдаваха действията на трима мъже, които с огромен чук събаряха оградата около жилищната сграда. До десет дни се очаква багер да дойде отново, но този път негова мишена ще бъде самата къща.
Както вече писахме, три семейства с общо десет деца живеят в сградата. Една от майките потърси съдействие от Агенцията за закрила на детето. От там обаче обяснили, че ако не им се предостави общинско жилище или нямат роднини, при които да се настанят, ще трябва да оставят децата за… осиновяване, разказа за 24rodopi жената.
„Плащаме данъци, земята е наша, имаме партиди за ток и вода, но въпреки това ще ни бутат къщата. Искахме да бъде сменено предназначението на земята, да узаконим сградата, която не сме строили ние, но не ставало. Защо? Всички постройки наоколо са незаконни, защо точно на нашата земя ще дойдат багерите, при положение, че плащаме всички задължения". Това питат от седмица съпрузите Назифе и Мюмюн Али. 25 души от тяхната фамилия живеят в двуетажната сграда в района над бившето МТС в Кърджали.
24rodopi.com
Видео - тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

20 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/7/15 11:31

    Простаци,защо бутате бе?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/15 11:50

    Защото не са" бутали" там където трябва.Затова.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/15 11:56

    Ko stanaha komentarite ot 12 do 14h pocivka li imate?????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/7/15 12:08

    Кажете ми сега че няма дискриминация! Ако беше на депутат, дали щяха да съборят? Бараките на пеевски, хотелите на морето строени на дюните, и още,,, и още, и накрая панелките из цялата страна да не би да са по-устойчиви?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/15 12:16

    Простаци, бутайте бе!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/7/15 12:31

    Нещата не са такива,каквито ги представят така наречените "потърпевши" ! Защо всеки ден се пуска статия за тази къща и каква е целта? Построена е от ТЯХ НЕЗАКОННО , с пари от НЕЗАКОННА дейност - ето това е ИСТИНАТА !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/7/15 12:51

    НАБУТАЙТЕ ИМ МАНИВЕЛАТА! ПУСКАЙ КОМЕНТАРА, ДА НЕ ИДВАМ В РЕДАКЦИЯТА... ТОГАВА ЩЕ ПИШЕШ СТАТИИ ЗА ТАЯ МАНИВЕЛА!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/7/15 12:56

    Десет парчета вика :Д смятай...

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/7/15 13:03

    Edna sedmica piahete za taq kyshta, ili q butaite ili ne, kvo otdelqte tolkova vreme za tiq mangali...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/7/15 13:08

    Да бе, голяма новина тая къща- сто пъти за нея пишат .И като гледам се правят на луди- ограда бутат, не къщата.Какво ги чака багера- те сами къща не могат да бутнат.Еййй нагли мангалета...

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/7/15 13:35

    Явно си плащат за да се пише за "проблема" им ! От много време се знае, че има съдебно решение да бъде премахната къщата , която те са си построили с ясното съзнание , че нямат право ! Плащали са "където требва" и са мислели, че ще им се размине , ама...нъцки ! Да не ми вият на умпяло сега , ами да спазват законите , както всички останали. Прокуратурата дали ще се заеме с "дейностите" от които са спечелили пари за къщата и не само???

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/7/15 15:51

    da ne e pravil ciganina tolkova mangali a pak za kashtata nqma samo na balgarite da butat be

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/7/15 15:53

    diskriminirani sa balgarite v tazi obshtina shtoto sme
    malcinstvoooooooooooOOOOOOOOOOOOOOOOOO nashte kato butnaha a?
    te bqha ot 30 godini postroeni a ne ot 2 kat na taq PAPLACH

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/7/15 15:57

    Да се бутне незаконната къща където има надпис СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА....там са всичките престъпници и крадци на страната.........и то цели 240 плюс разни любовници и минетчиии.....засрамете се годпода и госпожи депутати ..

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/7/15 16:16

    Прав си 29/7/15 15:53 - дискриминирани сме - плащаме всевъзможни данъци , осигуровки , гражданска, винетки , а тия защитаваните от Български Хелзински Комитет стотинка в хазната не са вкарали , карат си без книжки , прегледи и застраховки , ходят на лекар без да са платили и стотинка , щото са тарикати и търчат в Бърза помощ за щяло и нещяло и получават най-различни помощи , добавки и инвалидни пенсии...А ние - будалите българи и турци . да бачкаме , да ги храним и да си мълчим , а те да ни обират , бият и убиват даже !!! И до кога така?

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/7/15 18:14

    "Родопи" , защо първо не проверихте случая , преди да пуснете сто статии за прословутата къща??? По Ваши думи "една от най-красивите" в града??? Без архитектурен проект , строена ...както им е кеф , без проект за електро, ВиК , разрешителни и т.н и на това му казвате "красива"??? Или защото с този портокалов цвят се вижда от далече :) ? Има влязло в сила съдебно решение !!! Никой няма право да оспорва и неизпълнява влязло в сила такова ! Вие това ли правите , че не ми става ясно ? По-добре проучете и напишете статия за дейностите от които незаконно се обогатяват живущите в тази къща !!!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/7/15 19:34

    18:14. ПРОСТИТУЦИЯ, ЗДРАВА ! ВСИЧКИТЕ ЦИГАНЕТА РУСИ И СИНЕОКИ ! ГЕРМАНЧЕТА ПО БАЩИ !

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/7/15 20:18

    Ромска работа - първо вади желязото от бетонната плоча ! BG ромски патент - Боко да дойде и да реже лентичката ! Нали искате деца, прираст,....... Иначе изчезва нацията - турците не ги искате - поне тях пазете < те ще ви оправят >!!!!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен30/7/15 18:00

    20:18. ТУРЦИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ИСКА !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.