„Кърджали има потенциал да стане център на развлекателния туризъм. В радиус от 100 километра,  в които живеят 1 500 000 души, няма постоянен развлекателен център. Говорим не само за градовете в Южна България, но и за гръцките Комотини, Ксанти и Александруполис, а така също и за населени места в Турция. Търсим възможности за реализирането на Лунапарк „Кърджали", който да действа целогодишно и да запълни тази ниша", заяви кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.
„Атракцията ще привлича хора от три държави и в съчетание с всички културни и исторически забележителности ще превърне града в привлекателен център за хиляди хора и ще стимулира местния бизнес", допълни кметът.
На среща с 38 дипломати, които гостуваха в града край Арда, Хасан Азис отбеляза, че Кърджали вече е най-зеленият град в Европа. „Ние успяхме само за последните две години да изградим нова паркова площ от над 250 000 квадратни метра и с наличните отпреди паркови площи вече сме осигурили над 15 квадратни метра зелена площ на човек от населението на Кърджали. Това надвишава над три пъти европейските норми. Общината има готов проект те да бъдат допълнени с дейност, която да генерира приходи, а с тях да се поддържа тази огромна площ. Това е Лунапарк „Кърджали", посочи кметът.
Другият проект на екипа на инж. Хасан Азис е за парк с миниатюри, който да е подобен на „Мини Юръп" в Брюксел.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/7/15 00:57

    Майко мила,да ви имам и идеите...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/7/15 07:59

    народа е гладен те само за развлечения мислят....

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/7/15 08:21

    pred blokovete nyama myasto za skameyki ,se trignem v sentira da karame kolelo

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/7/15 08:33

    В парка до русалка под дървета в градинки те сложете пясъчници и играчки децата да играят а не само да се хвали те на празните площ парк

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/7/15 08:34

    В парка до русалка под дървета в градинки те сложете пясъчници и играчки децата да играят а не само да се хвали те на празните площ парк толкова деца никои не мисли за по доброто им развитие

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/7/15 08:59

    Инвестиции и работа с Европейско заплащане.........стига сте мислили за обръчите си от фирми.....никакви лунапаркове не ни трябват,вижте помислете за мизерните заплати,пенсии,детските,майчинствата.........

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/7/15 09:17

    abr ti kino niamash trugnal si pak pari da peresh

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/7/15 09:18

    Това би било хубаво, ако има нормално платена работа за всички. Ако нямаш пари за хляб на семейството си, за какво ти е лунапарк?!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/7/15 09:29

    Съвместните разумни усилия на един разумен кмет и една мощна партия с разумно управление могат да направят КЪРДЖАЛИ - европейското лице на България.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен5/7/15 09:42

    Ша се веселим кат гърчолята, от чалга на сиртаки, докато ни затворят и на нас кранчето.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен5/7/15 09:53

    Чудесна идея. Дано се осъществи. Това ,че сме в провинцията неозначава, че нетрябвада имаме такива атракциони за децата ни. Всички ходихме в София, за да видим "Софияленд" нека сега Софиянци да дойдат в Кърджали. Дано само по бързо да бъде осъществена тази идея.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен5/7/15 10:00

    daaa maika vi mila,uj ne iskate Hasan Azis oba4e vsicki hora prez denq i ve4erta sa na parka .Kakva rabota imate tam stom ne iskate DPS ? Drugite partii kakvo napraviha do sega ? Nisto !!!! A Hasan Azis Nov Bazar,Vodnoto Ogledalo i dva Novi Parkove . Za nasite detca nali vsicko ,a drugite partii kakvo napraviha nisto.na iZBOTIRE pak DPS ste Speceliiii , a gos.iLiev da si prodava dyunerite

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен5/7/15 10:07

    А има ли проект за създаване на нови работни места? Без пари лунапарка като гаврошовци ще го гледаме

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен5/7/15 10:07

    А има ли проект за създаване на нови работни места? Без пари лунапарка като гаврошовци ще го гледаме

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен5/7/15 10:10

    Кварталите ни са като след война-без осветление,без тратоари,без зелени площи,с дупки като кратери!Кмете,Кмете,намерил си баламурници да те търпят.Това е истинатата,другото е "Мини Юръп".

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен5/7/15 11:05

    1 mol nqma da e losho

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен5/7/15 15:28

    a basein za daletata 6te ima li?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен5/7/15 15:39

    благодариме на кмета за тези идеи
    но защо кърджали е в прах като е на три язовира
    ни може ли да накарат тези големи компании да направят едни канали с тръби от язовира и на самотек да има във всяка улица по един кран и от там да се измият улиците на града толкова ли е трудно ако нямате пари кандидатствайте по европейските прогарами ако пък не дават от там слагайте кутии пред общината и в магазините ние гражданите ще съберем парите за това добро дело сигурно всеки ще отдели по 10лв за чисти и зелен град кърджали ако не става с кутии приемете с обсщинксо решение на общинския съвет към всеки апартаменти или къща към данъка един път само да се плаща 10лв и ето ви пари за тръбите и канализацията и ще сме най красивия и чист град
    някой ще ми каже ли освен централинет улици другите улици каго са мити да от дъжда

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/7/15 21:50

      Nqma rabotni mesta, toq za mrysni ulici shte mi govori, che i za kutii, bie grajdanite da syberem pari. Hodi se pregledai

      Изтриване
  19. Анонимен5/7/15 22:22

    mnogo dobra ideya. davay napred kmete. Drugo e 4ovek da obikalya po evropa

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен6/7/15 08:01

    Преди години имаше един министър, казваха му 10% (десет процента) Колко ли е тарифата сега?!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен6/7/15 09:07

    По-глупава идея едва ли би могъл да измисли някой. Нека първо се поинтересува какво стана със София ленд в двумилионен град

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен6/7/15 11:14

    СУПЕР ИДЕЯ ,НЯМА ДА ХОДИМ НА РАБОТА ,ЦЯЛ ДЕН НА ЛЮЛКИТЕ ЛАПАЙ ЗАХАРЕН ПАМУК И КАЗАНЛЪШКИ ПОНИЧКИ,БЛАГОДАРИМ ТИ КМЕТЕ НАШ

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.