Все още не са преведени средствата от фонд „Козлодуй" за ремонт на уличното осветление в Кърджали. Проектът бе одобрен преди две години, но административният път до крайната му реализация се оказа доста по-труден. „Повдигахме на няколко пъти въпроса пред Министерството на икономиката, но все още в Кърджали няма нито една нова лампа", коментира кметът Хасан Азис. По проекта трябваше да бъде подменено с енергоспестяващо осветлението по 20 улици в града. Към момента предстои да се извърши евергийно обследване, след което Общината да подготви проект, с който да търси финансиране за подмяна на улични лампи на други 38 улици в Кърджали. „Обмисляме и ремонт на всички останали улични лампи със сключване на ЕСКО дововори с фирми, които да подменят изцяло осветлението, а в рамките на 7-8 години инвестицията да бъде изплатена. С LED осветление разходите за електроенергия ще бъдат намалени с над пет пъти, докато животът на лампите-увеличен с 15 години", посочи Азис.
На снимката: Същото LED осветление като пред автогарата трябваше да бъде монтирано по 20 улици в Кърджали
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/7/15 14:43

    Най-после решение: да сложим енергоспестяващо осветление, че да компенсираме светенето на уличните лампи от 18:00 часа през лятото

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/7/15 15:00

    Пари няма,а на ул"Мургаш"уличното осветление е обърнато за да осветява частен магазин!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/7/15 15:45

    Реджеб от с.Лисиците още е на газова лампа

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен21/7/15 17:08

    Ами освен да чакаме някой турист на път за Перперикон да се потроши и после да се вайкаме защо не е имало лампи по пътя.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен21/7/15 17:47

    Аман от тъмници бе,шъ съ изтрепим вечер

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен21/7/15 19:35

    Пълно с дупки, вие за лампи ревете хахахха

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/7/15 19:59

    Redjep ot lisicite shte sloji gazovi lampi yasha kam redjepppp

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.