Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет отпуска средства за свлачището в кърджалийското село Сипей. Така нар. Комисия по бедствия" е одобрила 14 865 758 лв. от резерва на държавния бюджет за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Това е станало по време на заседание под председателството на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, съобщават от националния пресцентър на МВР. Приетото решение ще бъде предложено за одобрение на Министерския съвет.
Средствата ще отидат за възстановяване на разходи за извършени неотложни аварийно-възстановителни работи, за укрепване на свлачища в участъци от магистрала "Струма" и общински път в община Асеновград, за укрепване на терени с жилищно застрояване в област Кърджали и за брегоукрепване.
2,2 млн. лв. от общата одобрена сума ще бъдат използвани за попълване на резерва с противоградови ракети и за профилактика на техниката на Изпълнителна агенция "Борба с градушките".
Както 24rodopi.com писа още на 30 юни, Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет ще отпусне между 1,5 и 2 милиона лева за укрепителни дейности в село Сипей.
Геолозите от Минно-геоложкия университет изчислиха, че за овладяването на свлачището в Сипей са необходими 9 милиона лева. Премиерът Бойко Борисов пък коментира преди месец и половина, че е по-добре за се построи жилищен блок в Кърджали за останалите без домове жители на Сипей.
6 са разрушените къщи в Сипей, 25 са с нарушена конструкция.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/7/15 16:49

    Това са пари хвърлени на вятъра.Няма по-малоумна идея от това да спираш нещо,което не може да се спре.За тия пари на всички живеещи там,спокойно може да се направи по една къща,дори и с басейн.Тя държавата за това никога няма да прокопса,при наличие на толкова разсипници.Аман!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/7/15 18:14

    НЕРДЕ СВЛАЧИЩА, НЕРДЕ МВР !!!!!!!!!! ТЪПА ДЪРЖАВА !!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/7/15 19:34

    Ще ги откраднат! .... и никой няма да им потърси сметка!
    Някой знае ли как да си направя фирма и да участвам в усвояването на тези пари????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/7/15 21:10

    DPS ne iska blok ,depeseto iska suha para a selqnite dogodina moje pak da ostanat na ulicata pomnete mi dumata

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.