7-дневен празник и тази година ще събере момчилградчани от всички краища на света на Шестата международна среща под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми". Тя ще се проведе на 1 август на централния градски площад. За празника в родния край ще се върнат земляци, които живеят у нас и в чужбина–Германия, Турция, Холандия, Белгия, Швеция, Австрия, САЩ и много други страни.
Традицията момчилградчани да се събират на земляческа среща датира от 2010 година, като идеята е роднини и приятели да пазят спомена за корените си в Момчилград и да разказват за родния край на деца, приятели и внуци. Организатор на проявата е община Момчилград.
„Желанието ни с всяка изминала година е да представяме на гостите ни по-атрактивна и наситена откъм събития празнична програма", е амбициран кметът Акиф Акиф.
Празниците започват още на 27 юли и ще продължат цяла седмица – до 2 август. Тази година програмата обещава много емоции на любителите на спорта. Ще се проведат състезания по футбол на малки врати, тенис на маса, мотокрос, спортен бридж, дартс, ловна стрелба, борба.
Кулминацията на празника ще е на 1 август от 19.30 часа, когато на централния площад ще се появят известни певци от страната и чужбина.
По време на празничните дни организаторите от община Момчилград обещават на очакваните хиляди гости забавна програма с музика, танци и игри. На международната среща са изпратени поканени до министри, народни представители, ръководители на държавни институции на местно ниво, кметове на съседни общини, делегации от побратимени градове, почетни граждани на Момчилград. Поканени са още големите шампиони Халим Мутлу, Наим Сюлейманоглу, Петър Стойчев и Даниела Гергелчева.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/7/15 13:49

    Praznici i pak praznici..vzemam bileta i si idvam,da napravim malko oborot che mesets godina hrani..nali taka kmete.To kakto e tragnalo Momchilgrad shte se razori ako ni nyama gurbetchiite.Mislya si kakav li oshte praznik shte imame za napred..???

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/7/15 14:01

    Ще има празник на жените на гурбетчиите.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/7/15 17:09

    Ще вкусят от старите гаджета !

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/7/15 17:29

    Nadqvam se da pokanite taxi godina nqkoq rock grupa,primerno Vasko Krupkata a ne nqkoi 4alga izpulnitel!!!

    ОтговорИзтриване
  5. здравко сербезов16/7/15 23:51

    До Главатаря на Шуро Баджанашката Банда и кмета на момчилград.
    за нас е хубаво да направите откриването с песента та жигули ЯАПМА БАНА НУМАРА.
    продължете с.
    ГЕЛСИН ПАРАЛАР ЯАШЯСЪН КЕРИЗЛЕР.
    И за финал.
    Не гюрдюм не билирим.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/7/15 08:21

    Zdravko bilyusun lafini :) dedigin sozler tam isabet...bazi insanlar milioner oldula bu belediyede kim dushunyu halki-kimse

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/7/15 07:33

    Кмете, защо пак с тази чалга? Роксана и Преслава? Все пак има и хора в тази община, които имат и други музикални предпочитания...Вземете пример от събора в Рожен...Нима липсата на чалга накара хората да се отдръпнат от това мероприятие? Не можахте ли поне на едната вечер да поканите народни, рок или поп изпълнители?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен20/7/15 18:25

    Do zdravko serbezov miy hubavo kolite ce......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.