Областният управител спечели поредно дело срещу Община Кърджали в Административния съд, съобщиха от екипа на Илия Илиев.
То бе заведено след като Илиев отмени заповед на кмета от 4 март 2015 г, за преструктуриране на мрежата от детски градини, считано от 1 май 2014 г. Тя предвижда закриване на ГДГ в с. Стремци, вливане на ЦДГ-та в с. Стремци, с. Ястреб, с. Люляково и с. Горна крепост към ГДГ с. Три могили и ГДГ с. Чифлик и преобразуване на ЦДГ „Снежанка" – с. Енчец във филиал на ОДЗ „Ян Бибиян" – Кърджали.
Посочените за реформата мотиви са, че броят на децата по списъчен състав е недостатъчен, а средната месечна посещаемост е под или около минимално допустимата от 12 деца. Според общинарите, оптимизацията е съобразена с демографските промени и гони финансов ефект. Аргументите на кмета обаче бяха  оспорени от директорите на две от градините, които сезираха областния управител, който отмени заповедта, изтъквайки, че тя предвижда преструктуриране със задна дата.
В хода на проверката бе установено, че общината не е представила факти, че посещаемостта на детските градини е под 12 деца в двата последователни месеца, предхождащи издаването на заповедта, се посочва в съобщението на Областна администрация.
Магистратите са категорични, че е нарушена и друга норма, а именно, че при недостиг на деца с решение на ОбС в даденото населено място се формира само една група в ПДГ с минимум 6 деца. В заповедта на кмета  не се съдържат и доказателства, че преструктурирането е обосновано икономически, смятат административните съдии. Решението им гласи, че областният управител с право е отменил заповедта като незаконосъобразна. 
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/7/15 18:56

    Срамота, какво запазвате? Детски градини без деца! Защо не помогнете в града да се откриват градини, където са желаещите, а не безсмисленото пилеене на средства.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/7/15 19:05

    децата на село нямат ли нужда от уважение,бе гражданино 18:56ч.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/7/15 19:08

    Ах,Бошняшка,цялата Ви работа е такава...Колко заповеди ви отмениха!?Голям резелик сте!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/7/15 19:10

    до30/7/15 18:56
    ти не четеш ли,че няма доказателства,че няма деца т.е има,просто кмета се упражнява

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/7/15 19:17

    до 30/7/15 19:08 колкото са издали толкова са им отменили

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/7/15 19:27

    За 6 месеца Областният управител отмени една дузина заповеди на Кмета и решения на Общинския съвет,в тая община няма ли експерти,юристи!?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/7/15 19:30

    30/7/15 18:56 нали се сещаш,че всичките началници в общината са излезли от градините в тези сила,така,че не се възмущавай,магистратите все пак са учили за тази работа

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/7/15 08:44

    бошняшка,бошняшка всичката ти работа е чурук,само за е.... мислиш,главата ти е в оная работа на радко,ако я има ..........................

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/7/15 22:55

    Областният управител вместо да се занимава с безполезни канцеларски преписки и отнемане на общински решения, да удържи на думата си, дадена публично пред журналисти, че изграждането на околовръстния път на гр. Кърджали е негов приоритет.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.