„Приключваме най-мащабния проект в Момчилград, който ще реши проблемите на общината за следващите 100 години. Успяхме да асфалтираме улици, да намалим загубите във ВиК-мрежата, а над 10 000 души ще получават по-добра услуга при водоподаването". Това заяви кметът на Момчилград Акиф Акиф по време на официалното откриване на пречиствателната станция за отпадни води.
Лентата на съоръжението, част от мащабния проект за 25,5 млн- лв., бе прерязана от премиера Бойко Борисов, екоминистъра Ивелина Василева и лидера на ДПС Лютви Местан. На събитието присъстваха всички кметове на седемте общини в областта, областният управител Илия Илиев и народните представители Цвета Караянчева и Ердинч Хайрула.
„Горд съм с пречиствателните станции, които бяха изградени в цялата страна в едно трудно време. До два месеца ще бъде издаден и Акт 16 за станцията в Кърджали. Там проектът е за 70 млн.лв., тук за 25,5 млн. лв. Европейските фондове имат огромен потенциал и всички-и опозиция, и управляващи трябва да сме големи будали, за да не се възползваме от възможностите, които ни дава Европа", заяви министър-председателят Бойко Борисов.
„Искам от името на всички кметове, на всички представители на основните религии в региона да благодаря на премиера, че е тук днес. Силата и зрелостта на един политик и една политическа партия се изразява с това да има коректността да признае направените позитивни неща. В този регион условията са много трудни, но не може да се развива туризъм без екология", заяви лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан.
Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева нарече Момчилград Община за пример. „С този проект се осигурява комфорт и по-добри словия за жителите в региона. Поздравявам Общината за добрата реализация. Чрез опазване водите на Арда, Върбица и яз."Студен кладенец" се дава възможност на хората да се възползват от потенциала на Момчилград за развитие на туризма", подчерта Василева.
„Важно е да се реализират такива проекти, чрез които се подобрява качеството на живот на населението и се усвояват еврофондове", заяви областният управителя Илия Илиев.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/7/15 16:07

    ВЕЧНА ДРУЖБА - ГЕРБ и ДПС !

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/7/15 16:11

    Ам чистито да ви е

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/7/15 16:16

    Momcilgrad moje dasa se opravili no hasanco kakvo tarsi tam toy kakvo e opravil nito patistat patista nito ulitsite se osvetlyavat a za vodata dane govorim

    ОтговорИзтриване
  4. Теляка10/7/15 16:20

    САМО ДА НЕ МУ ПАДНЕ САПУНЧЕТО В БАНЯТА

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/7/15 16:24

    Bravo Aki, otkrivai aeroporta esenta! ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/7/15 16:29

    Браво Местане,браво Борисов!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/7/15 16:48

    НЕ СЕ ЛИ НАМЕРИ НЯКОЙ ДА СЛАГА В ЛЕНТАТА АРМАТУРА ИЛИ ТЕЛ ДА НЕ МОЖЕ ДА ГО ИЗРЕЖЕ ББ И ВЕДНЪЖ ЗА ВИНАГИ ДЕ СЕ СПРЕ С ТОВА РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИ ТОВА СА БЕЗУМНО МНОГО ПАРИ ХВЪРЛЕНИ НА ВЯТЪРА ОХРАНА ПЪТНИ КОМАНДИРОВЪЧНИ ЖУРНАЛИСТИ ПОЛИЦАИ ИТ.Н СИГУРНО ТОВА РЯЗАНЕ Е СТРУВАЛО ПОНЕ ЕДНО 60-100ХИЛЯДИ ЛВ А МОЖЕШЕ И БЕЗ ТОВА НАЛИ АМА НАЛИ РЕКЛАМАТА

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/7/15 17:40

    СТРАХОТНА МИСЪЛ , ДОСТОЙНА ЗА НОБЕЛОВА НАГРАДА ! КАКВО НЕЩО САМО:
    "БЕЗ ЕКОЛОГИЯ НЯМА ТУРИЗЪМ" ! И ПРИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ МИ ЗАПЕК, НЕ МОЖЕ ДА МИ ДОЙДЕ ТАКОВА ЧУДО НА МИСЪЛТА !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/7/15 19:25

    Да е жив и здрав г-н БОРИСОВ !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/7/15 22:18

    Бойко Синабов ОВЧАРЯ ..не се вижда на снимките ..

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/7/15 22:44

    10/7/15 19:25 Съгласен сън с тебе друже !!!

    ОтговорИзтриване
  12. bari yumer gleda mnogo uplaseno,sigurno ne e vidyal vilk ot blizo

    ОтговорИзтриване
  13. читател11/7/15 13:35

    Цветето грее като цвете !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен11/7/15 15:34

    Цветето скоро ще помръкне!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.