Срещата ни дори е закъсняла, защото в други южни райони на България - Благоевград, Сливен и други, има гръцки инвестиции, а в Кърджали – не. Това отбеляза на срещата си с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис посланикът на Гърция у нас Димостенис Стоидис. Той е участвал в церемонии по откриване на гръцки фабрики в други области на страната, като желанието му е да идва по подобни поводи и в града край Арда.
Гръцкият посланик поиска от кмета на Кърджали съдействие за навлизането на гръцки фирми в нашия регион. По информация на служители от нашето посолство в Кърджалийско в момента няма нито една гръцка фирма. При това в България са регистрирани 250 000 гръцки дружества
Гръцкият дипломат каза,че интересът към сътрудничество с пограничните области Кърджали, Хасково и Смолян в южната ни съседка е много голям. Посланикът отбеляза, че е в Кърджали за да види възможност за навлизането на гръцки компании и да информира гръцкото правителство за това.
Кметът Хасан Азис припомни, че един от големите проекти,плод на съвместно партньорство с гръцката община Комотини е работата по бъдеща индустриална зона на Кърджали. Най-много проекти по предприсъединителната програма ФАР имаме с побратимената община Комотини, като получихме пълно съдействие за проекта за индустриална зона, подчерта Хасан Азис.
Негово превъзходителство Димостенис Стоидис  отбеляза убедеността си, че в региона има добри възможности за бизнес. Предимство е евтината работна ръка.
„В края на седмицата половината кърджалийци са на плаж в красивите места в района на Комотини, а през седмицата половината комотинци са в Кърджали", посочи кметът Хасан Азис.
Димостенис Стоидис e роден в Кавала през 1953 година. Женен с две деца, дъщеря и син. От 2013 година е посланикът на Гърция в България.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/7/15 13:57

    Ако бяха турски предложения нямаше да закъснява Азис.Гърците бъркат програма Кипър и за това не са желани от кмета.

    ОтговорИзтриване
  2. 13:57 За какво са ти тези мързеливи и мръсни гърци бе ? Виж турците как инвестират и създават работни места справка-Теклас.

    ОтговорИзтриване
  3. Аптикадир18/7/15 17:43

    Искаме още повече турски бизнесмени да инвестират в Кърджалийско !

    ОтговорИзтриване
  4. здравко сербезов18/7/15 19:36

    Абе Гават.
    Кой е видял от византиец добро че ние ще видим.
    Вие пари нямате, заради дълговете скоро и жените ви ще вземат.
    Тръгнал да прави инвестиции.
    ...
    Както е казал зафериус.
    ДА УВАЖАВАТЕ ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, КОЙТО ПРЕБИВАВАТ НА гръцка територия. ИНАЧЕ ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ И ЗА ВАСИЛИЙ БЪЛГАРОУБИЕЦ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен18/7/15 20:03

    Византиец да инвестира...няма как да стане! Те само гледат европейска програма да има и да копнат нещо! Искал кмета да му съдейства....за какво? Да му намери хора да му работят за без пари! Няма такива вече!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/7/15 23:10

    bili zakisneli may poslanikka nesto nee v 4as nali BULFANKO bese na Girtsite i kvo !!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен18/7/15 23:11

    bili zakisneli may poslanikka nesto nee v 4as nali BULFANKO bese na Girtsite i kvo !!!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен18/7/15 23:32

    18/7/15 16:15 Ти заТ-клас за турска инвестиция ли я имаш бе чоджум??? Т-клас е еврейска фирма мой човек !!! Ако не вярваш, интересувай се повече за нея !

    ОтговорИзтриване
  9. Реджеб19/7/15 08:53

    23:32 Яж ЯРАКА !

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен19/7/15 10:11

    ВЪН крадливите и мързеливите византийци...преди имаше гръцки шивашки фирми и ги видяхме какви инвеститори са.....не ги желаем

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/7/15 17:50

    КАКВО НАХАЛСТВО ! КАК НЕ СА ГО ИЗГОНИЛИ С РИТНИЦИ ? АМА МАНАФИ....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/7/15 21:28

    17:50
    На кого подарихме Гюмюрджина през 1913-1923 година ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.