Хасан Йозтюрк и Фуат Гювен ще бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на община Момчилград". Тържествената сесия ще се състои на 1 август, от 11.00 часа, в местното читалище, съобщиха от пресцентъра на Община Момчилград.

Хасан Йозтюрк е председател на Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса, Р Турция. Неправителствената организация е създадена през 2002 година, като в нея членуват над 1 000 момчилградчани, разпръснати в различни квартали на Бурса. Обединяващата сила на Сдружението на момчилградчаните е родният край. Добрите взаимоотношения и приятелството, изградени през годините, видимо са отредили добър стандарт на живот на изселниците ни.
Самият Йозтюрк вече е удостоен с почетен плакет на община Момчилград за приноса му за развитието на Сдружението на момчилградчаните в Бурса. Десетки са дарителските кампании, подети от него в подкрепа на общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев".
В лицето на Хасан Йозтюрк Сдружението на момчилградчаните има ключова роля за ползотворно сътрудничество в укрепването и развитието на партньорските отношения между община Момчилград и побратимената Голяма община Бурса, Р Турция и за дългогодишния културен обмен между двата града. Йозтюрк е със заслуги в утвърждаването на културния и обществен живот на Община Момчилград, както и за проявена хуманност и всеотдайност в социалната сфера.

Фуат Гювен е от значителните инвеститори в България. Роденият в Момчилград бизнесмен и общественик винаги подава ръка, когато хората от родния му край имат нужда от помощ и подкрепа. Семейството на Гювен е основен дарител на религиозния комплекс Елмалъ Баба Текке край село Биволяне. Този уникален комплекс се посещава ежегодно от хиляди туристи от страната и чужбина.  Елмалъ баба Текке дава началото на есенните маета в община Момчилград и на практика няма аналог в България.
Гювен е собственик на тютюневото предприятие „Кърджали Табак". Тази година то даде старт за подпомагане на стопани, които искат да отглеждат бял риган като алтернатива на тютюна, единственият досега поминък в региона.
Винаги е бил лично ангажиран с това, което се прави. Открит е за всякакви нови идеи за създаването на една по-добра среда за живот за хората в Момчилград. През годините сърцатият бизнесмен е подпомагал ученици с отличен успех и деца от социално слаби семейства.
Даренията на Гювен са с непреходна стойност и обществена значимост за Момчилград и общината. Благодарение на него е на път да се реализира проект от стратегическа значимост в сферата на земеделието за развитието на общината и региона.
24rodopi.com
На снимката: Кметът Акиф Акиф и Хасан Йозтюрк

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. здравко сербезов28/7/15 21:51

    Фуат аби го познавам лично.
    Като гледам Мандаджи.
    да е жив и здрав.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/7/15 07:42

    Фуат Гювен е един мошеник и мафиот.Всичко друго казано е демагогия и който го казва значи е закачен малко илимного с него. Знае се кой го буташе по митници с бензиностанциите в безмитни зони ис фалшивите и нелегални количества горива под покровителството на турската партия и българските продажници.Какво баламосвате.Почетен гражданин на България - боже боже ,аллах аллах.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/7/15 11:29

    kakvo znaci poceten grajdanin .ce kvo sa napravili tiya hora za prostiya narod prostatsi.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен29/7/15 11:29

    г-н Гювен наистина заслужава

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/7/15 11:44

    Фуат Гювен наистина заслужава, едно голямо браво, адмирации

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен29/7/15 12:35

    Познай "кой ще дойде на вечеря"

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/7/15 13:00

    за Фуат Гювен само поклон и почести

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/7/15 13:58

    въпросният анонимен 07:42 изгежда че родата му много патили от турците може да е вярно ако прадядо му бил от дружеството на краците на стада овце от Гръцко е то това му щее пресъдата а.има народна приказка който глси големият крдец викал дръжте крадеца аза своето помислило за няма нищо явно той и поколението му като чуе и за турци човечето полудява.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/7/15 14:56

    Кмете хубав и читав си Кой държи юлара на кметсвото

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/7/15 15:14

    Фуат Гювен наистина е много голям човек

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/7/15 16:02

    Какво ни пречи турците на тъй наречените патриоти турците са наши най блиските гранични комшии пазители на странатани от ПКК и крайно десните Ислямисти от т.н.ч.борци за Ислямска държава срещу всички Азиятски държави наречен по техният език и вяра ДЕАШ ,ДАЕШ ,ЪШЪД.Добре че имаме Турция като мощна държава с стриктната голяма Армия на която е на2,ро място по сила на НАТО .повярвайте ни че България щеше оддавна да е свършена

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/7/15 19:46

    Фуат Гувендията - почетен гражданин на Момчилград! Какво доживяхме! Ачик ачик ДПС възхвалява доносниците! Как не те е срам бе, другарю Сава!

    ОтговорИзтриване
  13. здравко сербезов29/7/15 20:18

    Какво е правил Фуад.
    Единтвения който плати КЕШ за балкантурист 57 милиона долара.
    От безмитната плащаше стотици хиляди всеки месец. данъци такси и др.
    Вижте Мандаджъ какво е направил, уникално.
    ,,,,
    какта е казал зафериус.
    НАПРАВЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ДА ОЧЕРНИТЕ Фуат Гювен.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/7/15 20:27

    Фуат Гювен е сътрудничел на ДС под псевдоним Ахил !

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/7/15 20:46

    Сербезов, твоя псевдоним какъв беше в ДС ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравко сербезов30/7/15 09:13

      До.

      Анонимен29/7/15 20:46

      Сербезов, твоя псевдоним какъв беше в ДС ?

      Анонимке.
      Псевдонимът ми беше.
      Ананагойом гюттен.

      Изтриване
    2. Калтаков30/7/15 11:01

      Сербезов, поради що се срамуваш, че си бил доносник на ДС, а ?

      Изтриване
    3. здравко сербезов30/7/15 11:15

      Калтаков всичко мие пет звезди.
      Не съм бил, пък ако бях нямаше да е лошо. Щях да бъда с големите от дпс еоод.
      Но ги си бил и си доносник. Ако беше чист щеше да си пишеш имената малоумними доноснико
      поздрави сестра си.

      Изтриване
  16. Анонимен29/7/15 23:25

    Чета и не мога да разбера...едни говорят положителни неща, а други -. Кое е вярно ?
    То и в ежедневието е така. Всеки е срещу всеки. Особено ако си над някой и започват плюенето. Много хора трябва да разберат, че и при соца всички не бяха еднакво заможни, не бяха еднакво умни,...но работиха работи, които не заслужаваха. Имаше диктатура. Хората виждаха и си мълчаха. Не може някой да се сравнява с някой, който е получил наследство, земя и т.н. Много се нервя...Някои от злоба ще се самоубият. Охххх аз също искам да съм богата и с талант като Лили Иванова, но като нямам ни едното, ни другото се примирявам и толкоз. Много проблем ще си имате най-вече с тия, които са лапали през Живково време и сега нема брат, нема. Ако искаш много пара. Терминал 1 или 2. Работиш по много часове до скъсване...Кво да обяснявам на селяните от Николово, Пчеларово...Нещата се променят драги ми хора. Преди вие бяхте на власт, сега са Кирковчани, Ардинци...имат фирми. ...., но трябва много да им се напомня на някои хора доносници от дс....Нещо се отплеснах от темата, но нека говори и пише този, който много добре познава тези горе на снимката. А са лъжи нищо няма да постигнете в живота...Живи и здрави да са всички хора по света. Животът е кратък и не си струва да се самоизяждаме помежду си.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен30/7/15 11:43

    Абе Сербезов, ти кога излезна от лудницата ?

    ОтговорИзтриване
  18. здравко сербезов30/7/15 12:27

    както е казал древният зафериус.
    ..
    Калтаков и дс еоод си джавкат.
    здравко си пие уискито и си хапва порядъчно.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен30/7/15 12:35

    11:43
    май ти си лудия, който пишеш и не се съобразяваш с обидите си. интересно ни е да четем писаното от Сербезов, а на теб като не ти е угодно подмини го и толкоз...

    ОтговорИзтриване
  20. Калтаков30/7/15 13:33

    Абе ти Здравко Сербезов ли си, или Зафер Ертюрк, а ? Защо се представаяш с две имена като Салимехмедовците, а ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравко сербезов30/7/15 17:12

      защото имам три поданства.
      Гордея се и с двете си имена.

      Изтриване
  21. Kak moje edin dokazan donosnik na DS da go napravite poceten grajdanin na Momcilgrad ?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.