Гюнер ШЮКРИ
Кметът на община Ардино Ресми Мурад изпрати предложение до министъра на Регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, Агенция „Пътна инфраструктура" към МРРБ, Областното пътно управление и до областния управител Илия Илиев за предприемане на мерки за реконструкцията и рехабилитацията на третокласния републикански път от Кобиляне до Сполука. Участъкът с обща дължина 23,5 км, обслужва населението на селата Хромица, Брезен, Боровица, Голобрад, Сухово, Китница, Сполука, Любино и Русалско.
В летните месеци използваемостта на пътя е значителна от посетители на природния феномен „Хладилника", поречието на р. Арда, язовир Кърджали и семейните хотели в Боровица, Кътино - Китница.
Особено състоянието на пътя от Боровица до Сполука понастоящем е крайно незадоволително. На много места асфалтовата настилка се е повдигнала, образували са се дупки и коловози, които са сериозна предпоставка за повреди при автомобилите, както и за пътнотранспортни произшествия. Наложително е да бъдат предприети спешни мерки за реконструкцията и рехабилитацията на пътя.
В тази връзка постъпи и сигнално писмо от кметовете на кметства Брезен, Боровица, Китница, Голобрад, Русалско и Любино, в което изразяват тревогата си от лошото състояние на републиканския път.
Предвид значимостта му за населението в посочените села и потокът от туристи, особено в летните месеци, се обръщаме към Вас, като компетентен орган, за предприемане на необходимите действия за подобряване на пътя, особено от село Боровица до село Сполука, се казва в предложението на Ресми Мурад.
24rodopi.com

На снимката: Дупки и коловози на пътя между Боровица до Сполука отчайват местното население, а туристите се заричат никога повече да не стъпят в иначе красивия ардински край
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/8/15 13:33

    Келешев къде е , да си оправи пътя.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/8/15 15:03

    Искате да ядете "асфалт" !!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/8/15 15:30

    Наистина пътната настилка във въпросния участък е много лоша. Да се надяваме на благословията на управляващите. Дай боже да го ремонтират в най-скоро време.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/8/15 15:58

    Наближават избори, скоро ще замирише на асфалт.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/8/15 17:39

    NA KOGO E NUJEN TOZI PIT ; SAMO NA LOVCIITE KMETOVE ; TO HORA NE OSTANAHA V SELATA

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/8/15 19:47

      На нас също не ни е нужен пътя за вашето село. А въпросния път го ползваме за да се приберем по родния край където също живеят хора все още.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.