19-годишната девойка от Върбен ще участва на Световното за жени в Лас Вегас през септември
Нашето момиче Елис Манолова (Елис Ахмед) спечели бронзов медал на Световното първенство по борба в град Салвадор, Бразилия. 19-годишната спортистка отстъпи на полуфинала на японката, която спечели световната титла в кат. 67 кг.
Елис, която се състезава за Азербайджан, спечели бронзовия медал в пряк двубой с представителката на Норвегия, която надви с 4:2.
Преди това девойката от кирковското село Върбен победи представителката на Германия, от която загуби на финала на Европейското първенство в Истанбул през юни т. г. В първата си среща в Бразилия Елис победи с технически туш (10:0) представителката на Монголия.
„Забележително представяне на Елис, отстъпи само на японката, която е много силна в тази категория. Доволни сме и за реванша за загубата в Истанбул от германката, когато малко не стигна на Елис да вземе европейското злато. Сега победата над европейската шампионка е с туш, което е показателно за формата, в която се намира Елис", заяви пред 24rodopi.com Филип Манолов - личен треньор и баща на състезателките по борба Елис и Джанан Манолови.
Федерацията по борба на Азербайджан е включила Елис в националния женски тим, който ще вземе участие на Световното първенство за жени в Лас Вегас от 10 септември. При добро представяне в САЩ, нашето момиче ще получи и квота за Олимпийските игри.
„Във вторник започва подготовката за Световното. Лагерът ще бъде в Киев", поясни треньорът.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен16/8/15 14:59

    Последно Манолова ли е или Ахмед!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен16/8/15 16:30

    защо нито една община не е станала спонсор на това велико момиче а ще се състезава за друга държава по хубаво е вместо да давате луди пари на пайнер да сте спонсори на таланти от региона или там има комисионни а
    това трябва да се провери от данс и прокуратурата не може такива кадърни деца да имаме а да се състезават за чужди държави не може една голяма община като кърджали да не може да не споспорира такива деца жалко

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/8/15 16:31

    тая нали е селска на ЛЮТВИ МЕСТАН
    ДПС толкова ли не е могла да я спонсорира

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен17/8/15 00:37

      Ti kakvo iskash na Boyko bokluka li da e,,leshperin

      Изтриване
  4. Анонимен16/8/15 17:25

    За Димитър Иванов няма ли да драснете няколко реда.И той е крджалиец и той е в Бразилия на световното и той спечели бронз.Пожелавам успех на всички борци които се борят за България.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/8/15 22:36

    Bravo samo taka

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/8/15 10:27

    tuka ne draskame za Dimitur sam za NASHETO MOMICHE i e vajno v skobi da napishem Elis Ahmed . .taka da znaesh inache ne e nasha . .

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/8/15 17:03

    toia poslednia mai e. goliam TAPANAR.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/8/15 18:26

    Dimitar Ivanov e ot Kardjali i vze bronz na sa6toto svetovno i se bori za Balgariq

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен18/8/15 11:38

    За какво само пишете за изменниците, които се борят за други страни?!?!? Защото е турски тоя вестник.. За Димитър Иванов, който се състезава за БЪЛГАРИЯ няма написан и един ред... Кърджали не е в южна България а в северна турция....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.