Ученици от туристическите отряди на 4 кърджалийски училища поеха в утрото на 3 октомври по стъпките на българската армия в Източните Родопи. Те са участници в регионалния поход, посветен на 100 години от Първата световна война. Съпровожда ги подп. Ангел Димитров от щаба на отбраната, съобщиха от Областна администрация. Сред гостите е и Иво Антонов, държавен експерт от МО, специалист по военните паметници.
Първата спирка по маршрута им бе паметникът на загиналите фронтоваци в центъра на Крумовград, където бяха  поднесени венци и бе почетена паметта на жертвите. В следобедните часове учениците направиха пешеходен преход до полигона край Широко поле, където бе планувано да се нощува в палатков лагер.
В неделя ще се състои възпоменателен ритуал пред Паметника на загиналите във войните в центъра на чернооченското село Пчеларово, а следобяд в 14 часа пред Паметника на Освободителите в Кърджали ще се състои заключителна церемония.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/10/15 22:08

    ama vıv bılgaria armiya imali i kıde

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/10/15 12:54

    За 4специалистите4 от областнаадминистрация май няма разлика между Балканска и Първа световна война - какви стъпки на българската армия в Източните Родопи преди сто години. Повреме на тази война 10 родопскипехотен полк охранява пристанищата по Бяло море.Дано поне някой е обяснил на децата целта на мероприятието, което ще бъде отчетенои едни пари ще бъдат усвоени. Мили областни калинки...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.