"Огромна бежанска вълна, основно от разкъсваната от война Сирия, наводни Европа като страните-членки изпитват сериозни проблеми при осигуряването на убежище. Шенгенската система се разпада под тежестта на бежанската криза като същевременно страните от ЕС се разминават драстично с реакцията им спрямо хуманитарната криза.", обяви на заседание по време на пленарна сесия на Европейския парламент евродепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа Неджми Али.
Евродепутатът призова Съюзът да действа бързо, за да бъде предотвратена бежанската вълна, спешно да бъде изградена единна европейска позиция, дългосрочна и подобрена стратегия, включваща Турция, както и да се предприемат решителни действия за постигане на реални резултати. На заседанието присъства и вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович.
„В конкретният случаи има две страни, които не могат да бъдат подминати, във връзка с решението на тази криза: ЕС и Турция. В Европа се утвърждава разбирането, че без подкрепата на  Турция е невъзможно разрешаването на бежанската криза. Към настоящият момент, институциите на ЕС не могат да предложат кой знае какво съществено без стратегическия си партньор, въпреки някои позитивни моменти в Доклада за напредъка на Турция.
Досега Турция е приютила 2.5 млн. бежанци, но освен непосредствените изисквания, се появяват и дългосрочните нужди за предоставяне на здравеопазване, образование и заетост. ЕС за първи път е изправена пред подобен род проблеми. Въпросът става все по-наложителен във връзка с влошената среда на сигурност, и проблемите на мигрантите са призив за събуждане и действие. Турция вече показа отговорно поведение, сега е ред на ЕС", посочи Неджми Али.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/10/15 21:01

    Турция е пътииии по Европейска държава за разлика от чиновниците от ЕС ,включително и от БГ......цял свят знае как българските кметове изгониха най арогантно децата първолаци на бежанците........? А за какво говори министър председателят Б.Б и с цялото си нахалство проси пари за бежанците от баба Меркел

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/10/15 07:48

    Kvo me interesuva bejancite. za tova da mislqt nemcite

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/10/15 09:10

    Артик, ти от коя държава си избран са евродепутат, че нещо не се разбира?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/10/15 17:36

    Как от коя бе ?Името не ти ли говори от коя.А???

    ОтговорИзтриване
  5. Аптикадир9/10/15 07:08

    09:10 От ДПС ба, не веждаш ли ти педраз такъв, а ?

    ОтговорИзтриване
  6. Крайно време е по развитите страни, които се боравят постоянно показват, колко са добри да покажат и тази ситуация какво да се прави и да се спре веднъж завинаги тази война по света. Нека всеки изповядва религията, която сам е избрал. Не е нужно да се натрапва на другите.Толкова е тъжно да виждаме как страдат невинни деца, които няма вече собствен дом, няма къде и да учат.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.