„Строителите рушат стари сгради, за да построят нова за частник, но в същото време рушат и държавното без да се съобразяват с норми и правила. Не зачитат Наредба №1 и куп още норми", това се казва в писмо на кърджалийци до 24rodopi.com относно хаос на улица „Драва".
„Започнал строеж от около един месец насам на улица „Драва", включващ в
момента към дата 7 октомври 2015 година събаряне на две стари къщи, превърна живота на хората от улицата в ад. Работници на въпросния строеж всеки ден с тежките
си камиони паркират и разрушават паркинга на блок „Родопа", който е построен преди повече от 25 години с пари от държавата за паркиране на личните автомобили на живущите в блока. Поради всекидневното му разбиване от страна на строителите хората от блока са възпрепятствани да го използват изцяло и се налага да паркират в тревата, което пък води до неприятности с Пътна полиция. Работниците от своя страна разбиват и тротоара, намиращ се между паркинга и тревните площи отделящи парцела на двете къщи, които се рушат в момента. На хората в двата блока наоколо, както и на живущите в къщите наоколо им писна от всички своеволия на разни псевдо строители, като шум, мръсотия, вибрации, липса на всякакви мерки за сигурност.
Парцелът се намира на няколко метра след тротоара, но това не пречи на камионите да рушат и него. Моля, сезирайте и Пътна полиция за това как превозно средство над 2,5 тона няма право да стъпва върху тротоар, а камионите видимо тежат над 5 тона. Отделно не внимават за преминаващи пешеходци и всички останали автомобили, както преминаващи, така и тези, които са паркирани правилно на паркинга според закона за движени по пътищата и са на живущите. Липсата на предпазно облекло, като каски, работата им всеки ден от седмицата без почивен ден дори и в неделя от 8 сутринта, като по този начин се нарушава и спокойствието на около 500 граждани, живущи наоколо", се казва още в писмото на кърджалийци. Те отбелязват, че това са само част от нарушенията.
„Тук спокойно може да се сезира освен пътна полиция, МВР и Инспекцията по труда. Фирмите „Родопи експрес" и Балтимекс" трябва да бъдат проверени", посочват жителите на блока, визирайки изписани строителни материали на самия паркинг заради …. развалил се камион, за което 24rodopi.com вече писа.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

35 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/10/15 11:06

    Aman ot vashte stroeji

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/10/15 11:10

    KAto ste idvali da butate kyshti, da ste gledali, koe e vashe i koe ne, a ne da si prisvoqvate i rushite i dyrjavnoto. Kato vi e tqsna ulicata za kamionite, da ste mislili predi. Nikoi ne vi kara da vkarvate golemi kamioni. Nikoi ne vi e molil da idvate da rushite, ne ste jelani. I si vazpitaite sobstvenichkata sys audi a6, ne da se pravi na vajna, "kakvi sme bili, che shtqla d ani dava obqsneniq" - nagla selqnka.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/10/15 11:14

    otgovornika im e edin debel i nagyl i vikashe "ako iskate vikente i televiziqta". eto ti sega da te publikuvat navsqkyde nagyl i prost debelak

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/10/15 11:18

    bagerista zaplashvashe "shte vi vzemem telefonite" i razmahvashe pryst zakanitelno, vse edno nqkoi mu puka ot nego.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/10/15 11:21

    sobstvenichkata e na pyrvata snimka vlqvo do bagera s mrysno bql na cvqt anzug. tq ne zachita horata naokolo, nito mizeriite ot neinite rabotnici. kato nqkoi i kaje neshto, tq otiva nasrtana i kazva "kvi ste vie, che da vi dam obqsneniq". shte otgovarqsh za mizeriite, koito napraviha tvoite rabotnicite nagla prostakesa

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/10/15 11:22

    прекалено много сте ги търпяли. ако бях аз досега да съм им разгонил фамилията на всички

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/10/15 11:52

    na edna ot vtorata kyshta sled bloka garaja im poddava otkakto sa zapochnali da rushat. skoro sigurno shte propadne. tiq tolkova li sa maloumni che rushat vsichko chujdo naokolo. da si ogradqt stroeja i da si dyrjat bokluka vytre, bez da rushat naokolo. gospodin kmete. vijte shto za shturotii pravqt tezi. parking si prisvoqvat, rushat go, pravqt go na smetishte, na horata garajite im poddavat. oshte neshto? ne e li vreme za beleznici i zatvor na maistorite?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/10/15 18:29

      Кой ще ми възстанови щетите не ми е ясно,а ако падне върху колата ми става страшно.Наистина са малоумници,ама ние сме потърпевши!

      Изтриване
  8. Анонимен7/10/15 12:07

    gospodin kmete, upravlqvate 3ti mandat, gotvite se za 4ti, kakvi sa tiq nerazborii, kakvi sa tiq svoevoliq. nakaraite gi da si vazstanovqt vsichko naokolo, koeto ne e tqhno kakto predi e bilo. za da ima povod horata da glasuvat za vas

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/10/15 13:59

    Това е нормално за Кърджали. Същото е и в момента на ул. Металург, на метри от пътното.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/10/15 14:15

    hora, tyrsete si pravata sreshtu razni stroiteli - jalbi do navsqkyde! zashtoto vinagi ima kakvi nerednosti da se otkriqt! prekaleno sa prosti i typi ne samo stroitelite, no i samite sobstvenici i investitori. taka che vinagi ima kakvo da se nameri kato izcepka. debnete gi za tova dali sa ostavili trotoar ili sa go izqli kam stroeja, debnete gi za 3 zadyljitelni metra mejdu sysedni imoti, debnete gi za shum, mrysotiq, predpazno obleklo, za spazvane na rabotno vreme, izvynredno rabotene v pochivni dni, shum ot 2 do 4 prez weekendite, za razrushavane na trotoari i ulici ot strana na stroitelna tehnika. razgonete im familiite, che da im izleze prez nosa na vsichki stroitelni firmi.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/10/15 14:16

    ako trqbva s shamari i ritnici shte vi prevazpitame vas smotani stroiteli i predpriemachi

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/10/15 14:36

    Общината нехае.Разрушителите нямат разрешително за такива дейности.На жалба подадена на 17.09.2015 и входирана никои не благоволи да отговори.Кой ще защити правата ни на граждани,данакоплатци и електорат?Фирмата ,която извършва тези самодейни деиности е "Хидрострой" не разполагат с квалифицирани работници,техника и контрол.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/10/15 14:50

    Пълно беззаконие и липса на контрол в центъра на града.Района е свлачищен,улицата не е предвидена за тежкотоварна техника.Докато строят ще ликвидират съседните къщи.Кой дава позволение за блокове без да има геотехническа експертиза.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/10/15 14:55

    Аман от беззаконие

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен7/10/15 15:28

    Нагли са но някой им го позволява това да се случва ,излизат от строежа и в продължение на 500 метра след камионите кал и земна маса по пътната настилка ако това се случи в една сивилизована държава каквато уж сме ще им се стъжни горчиви сълзи ще ронят нооо да не забравяме в БГ всичко може но ще дойде момент в който на хората ще им падне пердето и ще започнат сами да въдворяват ред ама то май в нашата мила родина друг начин няма като не спазват правилата и се правят на велики и недосегаеми Бойййй боййй до дупка па после нека ходят те да се оплакват друг начин няма

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/10/15 16:00

    Boi nad vsichki stroiteli i shte se opravqt neshatta, boi, boi i nishto drugo.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/10/15 16:40

    Общината да извърши проверка и да изиска от предприемача-частник заплащане и възстановяване на стореното от вредата.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/10/15 16:58

    Кой ще спре това беззаконие?Kъде са контролните органи?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен7/10/15 17:11

    Улицата пропада един блок построен в квартал предвиден за ниско застрояване ще нанесе фатални щети на останалите къщи.Никой от засегнатите съседни имоти не е уведомен за проектираната застройка и промени в ПУП.Това е незаконно и подлежи на санкции.Как. и къде се вземат разрешения за подобни своеволия?

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен7/10/15 17:25

    Фирмата е Хидрострой управител Красимир Димов,помагат им няколко ромски фамилии,които продължават денонощно събиране на строителни отпадъци,съпроводено с шум,прах и конски каруци

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен7/10/15 17:53

    От един месец живеем в ад от шум,прах,не можем да си починем през почивните дни и национални празници.Затварят улицата викаме непрекъснато полиция и никаква реакция и контрол от никъде.Как да живеем.Това едва започвс?

    ОтговорИзтриване
  22. Аптикадир7/10/15 18:20

    Ще се размножавъме тук, в родината си!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен7/10/15 19:20

    В последно време се говори за щети от свлачища и срутища в цялста страна и тук в центъра на Кърджали ще се провокира такъв процес поради спецификата на терена.Моля компетентните органи да предотвратят навреме щетите от едромащабен разрушителен строеж!!!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен7/10/15 19:24

    Да се спре строежа да известим Лиляна Павлова.Тя винаги реагира след свлачище и срутище.Сега трябва да не се допусне,после ще е късно.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен7/10/15 20:20

    Започнат ли да копаят изкоп за подземни гаражи и основи на строежа близкия блок Родопи и съседните къщи ще се наклонят. поради нестсбилната почва и близостта на застройката.Контролни оргсни не допущайте да ни сринат домоврте.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен7/10/15 20:32

    Ние си пишем тук,институциите не вземат отношение,контролните органи ги няма,единствено. 24 rhodopi даде мигновено гласност на проблема ни,да са все така актуални!"!Да са живи и здрави! Благодарности от всички тормозени един месец граждани от ул.Драва!

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен7/10/15 21:31

    ХИДРОСТРОЙ - АРДА ЕООД

    Управител: Красимир Крастинов Димов

    Седалище: Кърджали, кв. Възрожденци, бул. Христо Ботев-строителен полигон-Бетонов център Хидрострой

    Телефон: +359 361 62898


    Мобилен: +359 887 587 233

    E-mail: hidrostroi_arda@abv.bg



    Предмет на дейност: Строителство



    Локация: ОП Кърджали

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен7/10/15 21:42

    Това е фирмата,която няма разрешително и която направи сума ти поразии,да се потърси отговорност и възстановявяне на нанесените щети на държавно и частно имущество-разрушени паркинги,тротоари и улична настилка и пропаднали гаражи.Да си квалифицират работниците,които инструктирани от шефа си продават тухли и керемиди от разрушените къщил

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен7/10/15 22:05

    Този е отговорен за целия хаос и поражения на ул Драва.Пълен некадърник.Има ли ко кой да провери разрешителните му и да изиска да си възстанови щетите на пътната настилка,тротоарите,паркинга на блока и пропадналия гараж.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен8/10/15 09:15

    Kak може главния архитект и експертите от общината да разрешават високи застройки в квартал за ниско застрояване ще мине ли легално и ще се издадат ли разрешителни за това беззаконие?

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен8/10/15 09:32

    Kato si pravqt kakvo si iskat, kato rushat i nqmat razreshitelni, kvo chaka prokuraturata, da gi osydi i po zatvorite.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен8/10/15 10:17

    vchera doide proverka ot obshtinata i tochno pred tqh se opita kamiona da vleze v stroeja prez parkinga i prez trotoara. Imashe dosta razpravii, ot obshtinata im dyrjaha smetka za vsichko, vecherta stroeja beshe opasan ot cherveno beli lenti. Dnes lentite sa mahnati, kamiona pak vlezna prez parkinga. Tezi nagli syshtestva chakat samo da ti trygnat ot proverka i si prodyljavat kakto si iskat, kakvo oshte chakat obshtinata, che ne im zabranqt stroeja!

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен8/10/15 12:48

    Кучетата си лаят...кервана си върви....Днес 8 октомври. всичко си е като вчера,само някаква ограничителна лента се е появила и тя е на тротоарите. затрупан със строителни отпадъци,пак шумове,прахуляци и тежък камион на паркинга.Няма ли санкции и закони в нашата община,където живеят и граждани с права.Кой ще ни ги защити тези права???

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен8/10/15 12:50

    Кучетата си лаят...кервана си върви....Днес 8 октомври. всичко си е като вчера,само някаква ограничителна лента се е появила и тя е на тротоарите. затрупан със строителни отпадъци,пак шумове,прахуляци и тежък камион на паркинга.Няма ли санкции и закони в нашата община,където живеят и граждани с права.Кой ще ни ги защити тези права???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.