От 500 до 750 лева ще получават кметовете на 39-те кметства в община Ардино. Техните възнаграждения бяха приети на първото редовно заседание на Общинския съвет. На него съветниците в Ардино приеха Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Документът бе изготвен от временна комисия с председател Зюлфие Ибрямова от ДПС. На заседанието присъстваха 28 общински съветници, като Правилникът бе приет с 28 гласа „За".
На заседанието бе избрано ръководството и членовете на Постоянните комисии към Общинския съвет. Местният парламент ще има 8 постоянни комисии. 7 от тях ще имат по седем членове, а Комисията по младежки дейности, спорт и туризъм ще бъде 5-членна. Групата на ГЕРБ предложи Тодор Буров за председател на постоянната комисия по ТСУ, транспорт, комуникации, а ДПС номинира Азис Мурад. След явно гласуване кандидатът на ДПС получи 22 гласа „За" и 6 „Въздържал се". Съветниците от ГЕРБ не приеха резултата и предложиха кандидатурата на Тодор Буров също да бъде подложена на гласуване. При гласуването Тодор Буров получи 6 гласа „За" и 22 „Против", след което съветниците от ГЕРБ демонстративно напуснаха заседанието на Общинския съвет.
„Това поведение на съветниците от групата на ГЕРБ противоречи на Етичния кодекс, който е неразделна част от Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет", коментираха от групата на ДПС. Оттам допълниха още, че твърдението на съветника от ГЕРБ Съби Узунов по регионалните медии, че кандидатурите им били отхвърлени без да бъдат подложени на гласуване не отговаря на истината.
След явно гласуване бяха избрани председателите на комисии. Зюлфие Ибрямова ще ръководи тази по финанси, бюджет и стопанско управление, Шинка Аврамова пое здравеопазване и социални дейности, Бахтияр Ходжов-комисията по образование, култура и вероизповедания, Азис Мурад-комисията по ТСУ, транспорт, комуникации, Зекие Косова-по евроинтеграция и екология, Бюлбюл Юмер оглави комисията по етика, законност, обществен ред и контрол на решенията на общинския съвет, Месут Хайрулов-комисията по младежки дейности, спорт и туризъм, Шахин Байрямов ще председателства комисията по земеделие и гори.
Създадена бе и специализирана комисия за предотвратяване и установяване конфликт на интереси с председател Мюмюн Джила.
Сесията започна с полагане на клетва на общинския съветник от ДПС Евгин Мехмед. Той отсъстваше от тържественото заседание на разпоредителния орган.
На заседанието бе прието решение за промяна на общата численост и структура на общинската администрация и дейностите към нея.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/11/15 14:55

    Коя комисия е на опозицията????

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/11/15 15:02

    Лайнари! Не публикувате обективните коментари! Шарли Ебдо ще ви се стори като куклен театър!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/11/15 15:30

    Браво бе! А аз работа по 10 часа,6 дни в седмицата за 380 лв.
    Е няма такава държава!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/11/15 16:23

    Ами в Черноочене новите неграмотници щели да взимат минимум по 600 лв. Влизаш в заседателната зала с онова желязо, дето гърми много силно и работата се оправя!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/11/15 21:29

    Komisiyata po jalbi i oplakvaniya e na opozitciyata

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/11/15 08:14

    Ай тоя Сезгин Байрам са сложили председател не може да говори една дума сред хората успял да вдигне листа.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.