Тримата най-важни общински съветници на ДПС в Кърджали и кметът инж. Хасан Азис бяха в централата на Движението вчера заради неуспешния избор на председател на Общинския съвет.
Ще припомним, че мнозинството от 24-мата съветници от ДПС в 41-местния Общински съвет не позволи на областния лидер Байрам Байрам да стане председател. И при двете тайни гласувания той имаше по-слаб резултат от кандидата на ГЕРБ Огнян Иванов, но и неговият резултат не стигна за победа и заемане на шефския пост.
„Байрам Байрам, общинският лидер на ДПС Мухаррем Мухаррем и бившият шеф на сесията Раиф Мустафа бяха в централата, но Лютви Местан не пожела да ги приеме. Даден им бе знак, че трябва да „поумнеят политически" и да дойдат с конкретно решение. Тримата разговаряха със зам.-председателя Рушен Риза. В централата дойде и кметът на Кърджали инж. Хасан Азис. Г-н Доган и г-н Местан се надяват той да помири лагерите и до две седмици да се свика нова сесия и кандидатът на ДПС да бъде избран за председател", разкриха пред 24rodopi.com запознати с кърджалийското присъствие в централата на ДПС на столичния булевард „Стамболийски".
Ще припомним, че новите общински съветници в Кърджали не успяха да изберат председател на разпоредителния орган на провелото се във вторник учредително заседание за управленски мандат 2015-2019 година.
В полунощ в понеделник националното ръководство на ДПС решило Байрам Байрам да бъде предложен за председател.
„Две седмици изминаха от изборите, а ние нито веднъж не се събрахме. В 9 без 5 във вторник Мухаррем Мухаррем ни информира, че решението на централата е да бъде подкрепен Байрам Байрам", поясни новоизбран общински съветник.
Независимо от доминиращата роля в Общинския съвет, избраниците от ДПС се разделиха на три и бламираха Байрам Байрам. И при двата тайни вота младежкият лидер не успя да постигне необходимото мнозинство от 50 процента плюс един.
„При първото гласуване 9 бяха за него, а 15 гласуваха протестно – с празни бюлетини или зачертаване и на двете имена. При второто - двама от възрастните съветници подкрепиха Байрам и той взе 11 гласа. На два пъти Огнян Иванов получи 13 гласа. Това са 10-те гласа на присъствалите съветници от ГЕРБ, двамата от Реформаторския блок и един глас от ДПС", поясниха съветници от ДПС.
4-мата съветници от БСП гласували с невалидни бюлетини.
Следващото заседание на Общинския съвет по процедура ще бъде свикано по инициатива на общинските съветници и това се очаква да стане след две седмици. Ключова точка от дневния ред ще бъде гласуването на избор на председател на Общинския съвет.
Кандидати за поста преди първата сесия бяха Байрам Байрам, Мухаррем Мухаррем и Раиф Мустафа. Виждането на Рушен Риза било отново да се предложи Байрам Байрам, но след сериозни разговори вътре в групата.
Не е изключено Байрам да бъде предложен за зам.-кмет на Община Кърджали. Както вече 24rodopi.com писа, Хасан Азис остана без заместниците си Мухаррем Мухаррем и Юсеин Мустафа, които положиха клетва като общински съветници.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

37 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/11/15 08:43

    Опичайте си акъла и не натрисайте хора на високи постове без да имат необходимия опит и капацитет, че ще ви се смеят и кучетата. Каква е тая жажда за власт бе, вие за богоизбрани ли се мислите?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/11/15 08:51

    Стига сте бутали този Байрам.Никой не го иска.Тези младежи Байрам и Кадир освен за интриги за нищо друго не стават.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/11/15 08:55

    Нарочно протакат. За всяко заседание на общинския съвет, било то и извънредно, всеки съветник получава пари отгоре.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/11/15 09:15

    Ами ,нека ходят в София да натдават , после тези пари трябва да се избиват пак на нашия гръб

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/11/15 09:19

    Не проблем, че Байрамчо е младеж. Проблем е, че няма качества. С подобен избор ДПС легитимира още по-ниско ниво за себе си и за всички общински съветници.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/11/15 09:30

    А Дюран Дюран?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/11/15 09:46

    Защо Хасан да ги помирява? Някой питал ли го е когато е подреждал листата? Та той не беше дори в листата!!! Ако не е Хасан няма и кучетата да ви ядат. Безсрамници! Направихте ни за срам и позор на цяла България!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/11/15 10:06

    За съжаление или не изборът май си остава Раиф Мустафа, Байрам Байрам и най-накрая ВЕЛИКОЛЕПНИЯ КАДЪР Кадирчо Мустафов ! ...От тук нататък смятам, че няма нужда от коментар ! Но, щом от централата така са преценили въпроса е приключен и трябва стриктно да се придържат към тяхното решение !!!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/11/15 10:10

    Старите хиени не искат да дадат властта! Престанете с тези ченгеджийски номера дайте път на младите

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/11/15 10:11

    Кажете един младеж който става

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/11/15 10:29

    Изборьт за председател на Общински сьвет е финала на алчноста на хората в ДПС.След изборите те са недосегаемите .Сьщата картина щеше да се повтори и в другите общини.Добре че те преминаха по напред.Уважаеми млади приятели ,тази работа не е за вас.Вие не сте подготвени за такава дльжност. Ажива подигравка е посочването на председателя от така наречената "Централа" Приземете се господа ако не беше този отруден народ с такава сьдба никой нямаше да ви погледне. Днес сте много ва жни особи..Цели 25 години не подготвихте неоходимите кадри.Сега се оказа че освен 1,2, в Кьрджали за тези дльжности няма подготвени хора.Тьжно и жалко за вас.

    ОтговорИзтриване
  12. Балансирания пощальон13/11/15 11:01

    Раиф Мустафа няма да миряса докато не седне на стола !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/15 15:40

      Mejdu Pazardjik i Plovdiv e istinata!!!

      Изтриване
    2. Анонимен13/11/15 16:25

      Tozi chenge za nisto ne stava. Mrasnik

      Изтриване
  13. Анонимен13/11/15 11:06

    Винаги съм казвал, че ДПС и магаре да издигне за кандидат ще го изберат, но никога не съм предполагал, че наистина от ДПС биха издигнали магаре.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/11/15 14:56

      За съжаление, много вярно

      Изтриване
  14. Анонимен13/11/15 11:29

    DPS se razpada
    Kak moje, sled kato sa im kazali 4e za Bayram trqbva da se glasuva, a te da se pravqt na budali
    Yazik cok yazik!
    Hasanco trqbva da se spravis s tezi lageri...inace DPS ste zagubi I Kj!!

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен13/11/15 11:50

    А къде отиде прословутата банка-кадри,за която ни проглуши ушите лидерът Местан? Вятър и мъгла! Вижда се,че ДПС е поело пътя към бунището на историята.Все още държи фронта в Кърджали - явно местните турци са много по-прости от събратята си от Дулово,Кубрат,Исперих и др.общини от Североизточна България,където показаха червен картон на ДПС.Но и тук ще изгрее слънцето на свободата.

    ОтговорИзтриване
  16. Вулканизаторен факс от Петър13/11/15 11:58

    Раиф Мустафа-Председател на Общинския съвет !

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен13/11/15 12:07

    В Кърджали ще има ли протест, срещу новите цени на винетките?

    ОтговорИзтриване
  18. диктатор13/11/15 12:19

    А бре, каква е тази анархия! Казано е КОЙ ще е! Всички които не са съгласни, вън от партията, да се изключат! Каква е тази демокрация, каква е тази свободия!?

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен13/11/15 12:35

    Какви винетки бе, братко. Какво ги интересува тях твоята и моята винетка. Тях ги интересува единствено и само да седнат на стола и да получават по 600 лв. за 4 часа работа през целия месец. Това, че ти и аз получаваме за цял месец работа по 400 лв. дреме им на тях. нали виждаш, че скоро ще се самоизядат. 99% са неграмотни или полуграмотни с висше килийно образование и купени дипломи. Ама дипломата сама по себе си не означава нищо. Тя не върши работа. За тях е важно да седнат на креслата, а не да вършат работа. Жалко за народа ни. Природата забавя, но не забравя.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен13/11/15 13:02

    Никой не й забранява на партията да каже КОЙ, ама тези, които се вземат за "партията" да мислят с главите си, а не с тези части, на които нормалните хора пък и те, обикновено седят. Като си харесват този КОЙ да си го вземат в централата и да го направят ПРЕДСЕДАТЕЛ!

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/11/15 13:56

    11:06 mnogo originalen kometar baravoo

    ОтговорИзтриване
  22. ИНТЕЛИГЕНТЕН - В.П.Д13/11/15 15:16

    БАБА , / А. ДОГАН / РЕОРГАНИЗИРАЙ МИШКИТЕ, ЗА ДА НЕ НИ ИЗЛАГАТ ПОВЕЧЕ !!! СЛОЖИ СИ УМНИЯ , КАДЪРЕН , ИНТЕЛИГЕНТЕН СИМПАТЯГА И НАЙ ВЕЧЕ ЗНАЕЩ И МОЖЕЩ , РАИФ МУСТАФА И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА С ЦИРКА !!!
    ТИ РАЗПРЕДЕЛЯШ ПОРЦИИТЕ В ДЪРЖАВАТА И ТИ РЕШАВАШ КОЙ КЪДЕ ??? НИЕ ТИ ВЯРВАМЕ БЕЗРЕЗЕРВНО И ЗАТОВА ГЛАСУВАХМЕ ЗА ДПС.
    РАЗЧИТАМЕ НА ТЕБЕ , ДА ВЗЕМЕШ ПРАВИЛНОТО РЕШЕНИЕ И ДА ОСТАВИШ РАИФ МУСТАФА !!! РЕД МУ Е И МУ СЕ ПОЛАГА , А И КОЕТО ГО МОЖЕ ГО МОЖЕ !!!

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен13/11/15 16:06

    ДПС Преценявайте си какви хора издигате СТАВАТЕ ЗА СМЯХ ПРЕД ОБЩЕСТВОТО
    Съветниците от дпс всички работиха единствено за себе си по време на избори .Защо не си признаят че молеха хората да им гласуват.Защото 600 лева не се изтърва.Някои от тях и разчитат на 600 лева защото за нищо друго не стават и ще стоят гладни .

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен13/11/15 16:27

    Централата на ДПС е подложена на рекет от страна на един двама от Кърджали, под ръководството на Раиф Мустафа, за пост. Жалко ще е за партията в която българските турци таяха надежди за по добър живот. За съжаление това няма как да се случи, докато партията е в ръцете на ченгетата.

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен13/11/15 16:44

    G-n Azis izchistete cqlata izmet. Jalkite lizachi, licemernite majki kurvi,piqvicite koito vi zaobikalqt.togava nqma da varvite a shte letite.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен13/11/15 18:15

    Bayram i Kadir (ayhan etem ) ostavka ,ostavka ...

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен13/11/15 18:24

    Baycho i Kadir ne vi iskame ...Sizi Baskan Yaptirmayacagiz

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен13/11/15 20:35

    Vsickite viv zatvora viv sofiya kradsi na selski zemi

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен13/11/15 20:55

    И да няма постоянно избран председател на сесията не е фатално, ще се определи временно изпълняващ от съветниците, до намиране и избиране на подходяща фигура.Не е сигурно, че и новия посочен ще бъде избран при сегашната ситуация.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен13/11/15 22:07

    13/11/15 11:50 Абе брат ми, турците от северна България нямат нищо общо с простите турци от Кърджалийско, не разбрахте ли че тука сте най простите турци в България???

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен14/11/15 10:40

    ESTESTVENO , VIE OT SEVERNA STE PO INTELIGENTNI.TE SA GADJALI.ZNAYAT SAMO DPS.I NAKRAYA REVAT I PLACHAT.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен14/11/15 17:10

    ДО 09:30. БАЙРЯМ БАЙРЯМ, МУХАРЕМ МУХАРЕМ И ДР. , СА ПОКАНЕНИ НА КОНЦЕРТ НА ДЮРАН ДЮРАН, В ГР. БАДЕН БАДЕН !

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен15/11/15 17:16

    Байрам Кадир Айхан тези младежи извън партията ДПС не струват и 5 стинки.Само с викане ДПС ДПС ДПС не става разберете го.Но вие само това можете . Жалко за ДПС!!!

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен15/11/15 20:52

    Как така не струват 5 стотинки?!!!!! Струват и то много струват. Те направиха безобразната и без никаква логика листата за общински съветници на ДПС. Те дадоха заповед на своите хора за преференциите. Те забъркаха тази каша. А сега Хасанчо да извади горещите кестени от огъня. Алоооооо, къде дават така! Вие какво си помислихте!!! Кадирчо, Байрамчо, щом у комшията има пожар рано или късно ще мине в твоя дом. Това нещо не го забравяйте! Литнахте много бързо, без да сте готови. Виновни са тези, които ви сложиха изкуствени криле. Приземете се. Животът е пред вас.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.