Областният управител Илия Илиев взе участие в извънредното заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе в Пазарджик под председателството на областния управител Трендафил Величков. На форума присъстваха още Иван Аспарухов-заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, областните управители на Хасково и  Смолян Станислав Дечев и Недялко Славов, заместник-областният управител на Пловдив, кметове и заместник-кметове на общини, попадащи в териториалния обхват на Целенасочената инвестиционна програма - подпрограма „Родопи", представители на синдикални организации, браншовици и НПО.
На заседанието бе представен проект за Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, пограничните, планинските и полупланинските слаборазвити райони – подпрограма „Родопи". Този стратегически документ се разработва в изпълнение на правителствената програма за стабилно развитие на България за периода 2014-2018 г. Основната цел е преодоляване на икономическата изостаналост на въпросните райони, привличане на инвестиции, повишаване заетостта на населението в трудоспособна възраст и намаляване на различията между българските райони.
Членовете на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР и представители на общините, попадащи в териториалния обхват на Целенасочената инвестиционна програма - подпрограма „Родопи" обсъдиха предложения проект на Програмата. По време на заседанието бяха направени бележки, становища и допълнения в проекта на подпрограма „Родопи". Актуализирани бяха списъците на проектните предложения дадени в по-ранна фаза на работата по подпрограмата.
Членовете на РСР и представителите на общините взеха решение за одобряване на Целенасочената инвестиционна програма - с направените по време на заседанието  допълнения.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.