Гюнер ШЮКРИ
Местното население в ардинското село Хромица направи курбан за новостроящия се мост над река „Коджадере", който ще свързва главния общински път със селото. На ритуала присъстваха кметът на община Ардино Ресми Мурад, както и кметовете на селата Хромица, Богатино и Левци – Мергюл Ахмед, Юзджан Махмуд и Севгин Сюлейман. С месото от курбана бяха нагостени  както жителите и гостите на селото, така и работниците, които работят в обекта.
Изграждането на моста се осъществява със финансовата помощ на фонд „Солидарност" на Европейския съюз, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ чрез отпуснатите от Европейската комисия средства от фонд „Солидарност" по Заявление №2014BG16SPO001 за щетите от бедствията от 19 юни 2014 година.
В рамките на проекта се предвижда изграждането на мост, с който се цели осигуряването на безпроблемното преминаване на хора и моторни превозни средства.
В следствие на падналите порои и обилни валежи през юни 2014 г.  в община Ардино бяха нанесени щети на инфраструктурата. След придошлите водосборни води на „Коджадере" в района на Хромица бе прекъснат общинският път за Хромица, като са отнесени водосточните тръби и компрометирано пътно съоръжение „водосток".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.