Пловдивският апелативен съд потвърди присъдата на Кърджалийския окръжен съд, с която подсъдимият Мерт Мехмед беше осъден на тридесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим. Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивският апелативен съд.
19-годишният джебелчанин ще лежи в затвора 28 години за грабежа и двойното убийство и още 2 години за 4 кражби.
Както вече 24rodopi.com писа, той се изправи пред състав на Апелативния съд в Пловдив в края на месец ноември, като се надяваше да му бъде намалена присъдата.
„Бях объркан. Съжалявам много. Искам втори шанс, за да покажа, че не съм изграден престъпник", заяви тогава Мерт Шукрия Мехмед.
Съдът го призна за виновен в това, че на 22.04.2014 г. в гр. Джебел е извършил грабеж, придружен с убийството на Джейлян Юсуф и малолетната й дъщеря Джейда Реджеб (престъпление по чл.199, ал.2, т.2, от НК).
На 22.04.2014 г. Мерт Мехмед отишъл в дома на Джейлян Юсуф от гр. Джебел и малолетната й дъщеря Джейда Реджеб и противозаконно е отнел от тях парична сума в размер на 250 лева, два мобилни телефона и адаптер за лаптоп. За да отнеме вещите им, Мехмед умъртвил Джейлян Юсуф и дъщеря й, нанасяйки им удари с брадва. Престъплението е извършено в дома на пострадалите, с които Мехмед се познавал отпреди и е бил в приятелски отношения.
Подсъдимият е осъден да заплати на гражданските ищци сумата от общо 450 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/12/15 10:28

    Честито амуджа !! Да изгниеш дано по затворите , да ти изкривят халката !!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/12/15 10:44

    Sukriq kadesi donesi na sinasi papersi v zatvora 4e nqmada dir6i ve4e halkata

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/12/15 10:48

    Много ми е интересно кой ще му е първия в затвора. Като го гледам прилича на момиче. Всъщност скоро ще стане.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен17/12/15 11:12

    За този изрод долен трябва да се въведат законите на Ислямска Държава....в клетка насред площада да се запали......но тук въведоха ЕвроГейските закони и сега ще си живурка в кауша,с три пъти храна на ден за сметка на обикновените хора......

    ОтговорИзтриване
  5. А със какви пари ще плати

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен17/12/15 12:04

    Toi toq e pedal i da mu q spukat halkata nai mnogo kef da mu stane samo smartno nakazanie go opravq ama zashto go mahnaha neznam

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен17/12/15 12:52

    Da izgnie dano tam idiot dolen mrisen

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен17/12/15 13:30

    Do 12:04. Smurtnoto nakazanie go mahnaha,za da ne namalee poveche naselenieto na R.B.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен17/12/15 13:51

    Майка ти мръсна деба и помия. Ела мен да ме трепиш ве гьот. Сега ще видиш ти какво, значи да си на 19 и да си вънка на свобода на 49 с развалена халка в гьота разбира се. Към НР-България - Какви са тия простащини от рода " Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред ВКС. ". Какви ти обжалвания, какви ти 5,6 лева. Тоя направо е за публично екзекутиране, както в арабските страни. Тоя няма право да живее!!!
    Явно търсите начини срещу някой кирлив лев да му намалите с зорлем присъдата му?
    Това, ако беше се е случило с ваша дъщеря или син ГОСПОДА СЪДИИ И ПРОКУРОРИ??
    Толкова ли сте гладни и подкупни, освен да ви подари и маратонките си NIKE??

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен17/12/15 15:09

    Мерт - Смерт !

    ОтговорИзтриване
  11. za ubiytzata ot zlatograd dadoha do jivotna prisida ,a za tova layno,ubi dvama samo 28 godini,da go sidyat v BURGAZ

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен18/12/15 08:37

    Още две седмици ще си Мерт,след това Мими.Блазе му на първия.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.