Министърът на туризма Николина Ангелкова заминава догодина посланик в Испания. Агреманът* й вече е бил подписан от испанска страна, съобщава Ureport.
Както вече 24rodopi.com писа, кърджалийката Николина Ангелкова, която е в правителството от квотата на Росен Плевнелиев, е сред спряганите за смяна министри. Тя е бивш съветник на депутата Ремзи Осман от ДПС, а по-късно влиза в екипа на Росен Плевнелиев по времето, когато той беше строителен министър. Именно Плевнелиев я вкара в служебния кабинет на Георги Близнашки като министър на транспорта.
Връзката й с Испания е от бизнеса, тъй като Ангелкова беше генерален директор на българския клон на испанската компания „Херчеса", която се занимава със строителство, пише Ureport.
В момента посланик в Испания е Костадин Коджабашев, чийто мандат изтича догодина, тъй като получи назначението през февруари 2012 г.
Засега не е ясно кой ще наследи Ангелкова, след като оваканти поста. С доверието на туристическия бранш се ползва един от заместниците й - Ирена Георгиева. Почти целият й професионален опит е свързан с туризма.
Пред ноември обаче беше назначен и друг заместник на Ангелкова – Александър Манолев, който, макар и без опит в туристическия бранш, може и да бъде предпочетен.
24rodopi.com

*Агреманът (от на френски: agrément — одобрение) е предварително съгласие на една държава да приеме определено лице като постоянен дипломатически представител на друга държава. Той се изисква само за главата на дипломатическата мисия и по правило чрез Министерството на външните работи на приемащите страни.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/12/15 19:12

    Не посланик...целия кабинет на Бостан на народен съд за причинените вреди на бедния народ и на държавата.......народеееее събуди се....КОЙ КОЙ ще им плаща дълговете им,сега се задава предсрочни избори и некомпетентните КАЛИНКИИИИИ търсят топло местенце за да се крият .....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/12/15 21:48

    Брей да те приемат в Бургаският свободен университет и да стигнеш до Посланик в Испания си е много добра инвестиция за госпожата от село Гледка, Кърджалийско !

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/12/15 22:19

    V Italia mnogo e jelana. V Rom ste ga pratim:-)da razviva bg turizam s romlianite.:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/12/15 08:10

    Крокодил от Сачанли в Испания?Ужас!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/12/15 09:28

    сега вече се разбра защо уби българското Черноморие за сметка на испанското там сигурно има имоти големи хотели

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/12/15 12:35

    А ний Кърджалийците в Испания сме на друго мнение нее на национализма а за Демокрацията с много благодарност и обич чакаме и ще посрещаме с голяма обичземлячката ни в Летището в в Барахас Мадрид и предварително казваме с голямо удоволствие добра дошла при нас в Испания.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/12/15 13:16

    От БГ крадат на поразия и сега в Испания..може да са направили с частичния президент голяма инвестиция с откраднатите от бг народ пари,в Испания поне като идат на море не се къпат сред изпражнения както в бг лайноморие

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/12/15 14:22

    тази сачанлийка ли е? да не е на баба Мара роднина. Тя е от село Гледка, Кърджалийско, а сега се води квартал Гледка. Пишете ни бре хора, мохамеданка ли е, сачанлийка ли е. Има много сачанлии, но и дойдоха много богати мохамедани. Айде чакам, че ми е много интересно. Те сачанлиите си падат по ДпС, а и родопчаните също ???

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/12/15 14:39

    Едно време комунистите Отстраняваха чрез Издигане.Нямаше некадърен комунист-"дялани камъни".Ама какво да очакваш отБ.Б.нали си е техен кадър

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.