С голяма обща прегръдка, възпитаниците на Езиковата гимназия Кърджали отбелязаха Международен ден на прегръдката. Над 300 ученици се прегърнаха под формата на сърце в двора на гимназията. Жестът им е достоен за подражание. С него възпитаниците на гимназията не само почетоха Деня, но и показаха приятелство, задружност, толерантност и загриженост един към друг. Над 100-метровото сърце от ученици и тяхната топла прегръдка бяха заснети от въздуха с дрон. Запечатан за времето, жестът на младите ботевци е не само следващата тухла в градежа на историята на гимназията, но и послание към бъдещите възпитаници на ГПЧЕ "Хр. Ботев" за разбирателство, уважение, подкрепа и единство.
Международният ден на прегръдката - 21 януари е един от най-необичайните празници, почитани в цял свят. Началото е дадено в САЩ през 1986г., под името Национален ден на прегръдките. Въпреки младата възраст на празника, днес е трудно да се намери неговият автор. Не е известно кой е измислил идеята за "близкото" честване на 21 януари и защо е била избрана точно тази дата. Смята се, че инициаторите на празника са били студенти. На този ден могат да се подаряват приятелски прегръдки даже на непознати хора. Според една легенда, по време на приятелската прегръдка, хората обменят душевна топлина. Психолозите смятат, че хората искащи да дарят прегръдка сами желаят да изпитат чувството на сигурност, комфорт и любов. Прегръдките ни съпътстват през целия живот. Прегръщаме приятели и роднини по време на срещи, след раздяла, прегръщаме се помежду си, за да изразим радост и благодарност един към друг.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен21/1/16 15:26

    Браво, младежи!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен21/1/16 17:57

    narkomani shto ne obrazuvate edna liniq

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен21/1/16 20:28

    Уникални както винаги!Страхотна идея!Поздравления!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.