Гражданско сдружение обяви конкурсите за назначения на обвинители за дискриминационни

„Г-н Главен прокурор, смятате ли, че прокуратурата и прокурорите в България могат да защитават правата и законните интереси на гражданите от етническите малцинства, след като назначенията са основани почти изцяло на етнически принцип?". Този въпрос задават от гражданско сдружение „Алтай" в свое питане до Сотир Цацаров. Неправителствената организация посочва за пример Кърджали, където „всички прокурори са етнически българи". Според сдружението това води до некомпетентно правораздаване, поради недобро познаване на културата, традициите и начина на живот на турското и мюсюлманското население от страна на прокурорите.
„Като етнически турци и мюсюлмани, ние не сме убедени, че прокуратурата изтълкува правилно искането на мюсюлмани от Кърджали за „Правото на мюсюлманите, за хелал (приемлива) храна за децата им при храненето в детските градини и училищата". В този случай прокуратурата по никакъв начин не споменава за нарушаване на Европейското Законодателство във връзка с Чл.9 и Чл.8 на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, която е приета от Народното събрание и понастоящем е част от нормативната уредба на страната. Нашето становище е, че много по-компетентно, правилно и в интерес на всички граждани на Република България, би било правораздаването, ако въпроси, свързани с религиозните права и традициите и културата на турците и мюсюлманите, се разглеждат от прокурори-турци или мюсюлмани. Такива обаче в България липсват или са единици, вероятно турци и мюсюлмани не се допускат до класиране в организираните конкурси за прокурори. Етническата дискриминация при назначенията в Прокуратурата е в противоречие с поетите от България антидискриминационни ангажименти, в това число антидискриминационното законодателство в ЕС.
Уважаеми г-н Главен прокурор,
С оглед на гореизложеното, ние Ви молим да предприемете мерки, които ще допринесат за изпълнение на поетите от страна на България антидискриминационни ангажименти при назначенията в прокуратурата, което от своя страна ще бъде основа за по-компетентно правораздаване и по-компетентна защита на правата и законните интереси на гражданите и от етническите малцинства в страната", посочват още от сдружение „Алтай".
На въпрос дали са запознати, че в региона има прокурор, който се казва Васви Юсеинов, от „Алтай" отговориха: „той е прокурор в Момчилград и е бил командирован в Кърджали. Ние искаме прокурори с турски имена в Окръжна прокуратура".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

73 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/3/16 16:00

    Да си турчин не е достатъчно да си прокурор. Трябва образование, трябва конкурс, трябва и още нещо. Не стига само ДПС да те подбутне. А в България какви да са прокурорите, освен българи. А защо турците не се социализират, питайте ДПС.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/3/16 16:06

    алооооо прекалявате вече киртици такива

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/3/16 16:15

    Ние искаме Антиката

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/3/16 16:18

    Bravo na ALTAI LIMON PORTOKAL LIMONTUFA BRAVO vzeha da praviat razlika mejdu miousulmani i turci ,a koga ste napraviat razlika mejdu tatar cerkez iouruk kazalbash .....???? i za koi turci govoriat za tezi za koito Midhad Pasha kazva ce sa BALGARI MOHAMEDANI LI ??????

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/3/16 16:31

    Няма български и турски имена.Имената са хпистиянски и арабски.За какви религиозни традиции, поведение, навици става въпрос,те са обект на прокуратурата и съда, ако бъдат нарушени.Излиза, че прокурор или съдия с арабско име ще бъде снизходителен при искане и определяне на просъда на турчина/мюсюлманина.Що за разсъждения, да не казвам наглост.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/3/16 16:43

    tova e samo nachaloto! shte si pridobiem vsichki prava!!! nie sme ravni s vsichki v tazi darjava po konstituciq, shte napravim taka da e i v deistvitelnost!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/3/16 16:58

    ТОВА ДАЛИ ЗНАЕ МОЖЕ ИЛИ НЕ,НЕ Е ОТ СЬЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ПО ВАЖНО Е ДА СЕ КАЗВА ОСМАН.ПОСЛЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ДА РЕВЬТ ЗАЩО НИЩО НЕ ЗНАЕ.АМА НЕЙСЕ ВАЖНО Е ДА Е БИЗИМ АДАМ

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен10/3/16 17:12

    Няма как да те назначат за прокурор само защото си турчин. Не е липса на права, а обратното. Ще бъде дискриминация, ако българин не го назначат само защото не е турчин. А правата на всички са ясни. Или в Кърджали за да стана прокурор ще трябва да взема турско име?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/3/16 17:29

    A kakvo she kajesh za bylgarite v turziq

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/3/16 17:50

    v znak na protest zaradi diskriminaciqta, koqto se pravi v bg kam razlichnite etnosi osven balgaskiq, pishem na latinica vinagi i na vsqkade!!!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/3/16 17:51

    Bravo na Altay, postavqt vaprosi otlagani dalgi godini za da se ugodi na etnicheskite balgari i hristiwni

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/3/16 17:52

    Наглеци!!!

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/3/16 17:55

    ТУРЦИТЕ ГИ БЯХА ПРИСПАЛИ, МАЙ СЕ СЪБУЖДАТ

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/3/16 17:57

    Чл. 6 от Конституцията на Република България

    (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/3/16 17:59

    Az puk iskam v Istanbul bulgarski prokurori i navsqkade da se prodava svinsko! ... I kadunite da hodqt s goli badjaci! Inache diskriminirate men kato hristiqnin, kogato hodq da piq kafe tam!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен10/3/16 18:15

    Рано или късно сике сике ще дадете.
    Втория вариант е ,да се прекръстят, да станат турци сегашните. Без това са корумпирани до един, нямат страх от Господ, белким като се прекръстят може да ги е страх от Аллах.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен10/3/16 18:16

    напълго ги подкрепям ..Алтайците 100 процента прави.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен10/3/16 18:17

    16.43
    И кой ви е отнел правата или ви е отказал равенство?Просто на вас ви е удобно постоянно да говорите така,иначе вечните ви претенции остават нечути.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен10/3/16 18:24

    Събуждането на турците е факт! Свърши вече слугинажа, от следващите избори нататък ще диктува народа!

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен10/3/16 18:30

    Всеабща декларация за Правата на човека

    Член 1
    Bсички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Tе са надарени с разум и съвест и следва да се отнасят помежду си в дух на братство.
    Член 2
    Bсеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази Декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически или други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение.
    Oсвен това, няма да се допускат никакви различия, основани на политическия, правния или международния статут на държавата или територията, към която човек принадлежи, без оглед на това, дали тази страна или територия е независима, под попечителство, несамоуправляваща се или подложена на каквото и да е друго ограничение на суверенитета.
    Член 3
    Bсеки има право на живот, свобода и лична сигурност.
    Член 5
    Hикой не трябва да бъде подлаган на изтезания или на жестоко, нечовешко или унизително третиране или наказание.

    Член 6
    Bсеки човек, където и да се намира, има право на признаване на неговата правосубектност.

    Член 7
    Bсички хора са равни пред закона и имат право, без каквато и да е дискриминация, на еднаква закрила от закона. Bсички хора имат право на еднаква защита срещу каквато и да е дискриминация, нарушаваща тази Декларация, както и срещу всяко подбуждане към дискриминация.
    Член 8
    Bсеки човек има право на ефективно възстановяване на правата си от компетентните национални юрисдикции за действия, нарушаващи негови основни права, признати му от конституцията или закона.



    Член 10
    Всеки човек има право, при пълно равенство, на справедливо и публично разглеждане на неговото дело, от независим и безпристрастен съд, за установяване на неговите права и задължения, както и за разглеждане на каквото и да е наказателно обвинение, предявено срещу него.

    Член 15

    Bсеки човек има право на гражданство.
    Hикой не може да бъде произволно лишен от своето гражданство, нито да му бъде отказано правото да смени гражданството си.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен10/3/16 18:44

    Има дисккриминация на всички нива и във всяка организация. Прикрита, но я има.

    ОтговорИзтриване
  22. zaferiyus10/3/16 19:01

    Браво на моите Смели братя от АЛТАЙ.
    зафериюс ви поздравява за вашата смелост и преданост към Турската ни кръв.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен10/3/16 19:24

    Алоо, шериата е в южна посока. Тука законите не се основават на него, че прокурора да знае културата, традициите и начина на живот на някой си.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен10/3/16 19:37

    Междудругото да попитам в Крумовград къде приемат подписи за ДОСТ партията?Има доста желаещи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/3/16 11:44

      Зад гратската тоалетна.

      Изтриване
    2. Анонимен11/3/16 20:29

      А ти беше ли там?

      Изтриване
  25. Анонимен10/3/16 19:48

    Като се научат поне да говорят български и като завършат Софийския университет, а не някой измислен институт може и да се помисли по въпроса!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен10/3/16 19:55

    До 16:58. БОЯДЖИЕВ НЕ СЕ ОБАЖДАЙ ,ТИ СИ ПО-ЗЛЕ ОТ ОСМАН.
    .

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен10/3/16 20:40

    Тоя Зафер направо ще ...кой си те бе да фалиш тия фанатици.

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен10/3/16 20:47

    АЛТАЙ коя партия подкрепя ,дайте информация ДПС ли е ДОСТ лие да знаем.

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен10/3/16 20:54

    Много досадни станаха от Алтай

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен10/3/16 20:58

    Проверих за алтай в гугъл,турски танк излезе.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен10/3/16 21:26

    Изглежда идва края на приспиването чрез дпс.Всичко си има край и ново начало.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен10/3/16 22:03

    И ГОЧЕВВА НАЗНАЧАВА САМО БУЛГАРИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО, В КЖ

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен10/3/16 22:04

    И АЗ ПРОВЕРИХ ЗА АЛТАЙ, ИЗЛЕЗНА ХАН АСПАРУХ

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен10/3/16 22:06

    Helal olsun size Altay -Kosukavak tan saygilar

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен10/3/16 22:18

    тези от правозащитници от алтай защо не искат от държавата българи да бъдат назначени в общината данъчното и др. където се назначават само мюсулмани. това дискраминация ли е спрямо българите? тук остров томбокту ли е?

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен10/3/16 22:50

    Къде е седалището на алтай

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен10/3/16 23:27

    българинът от 26 години е предател. 26 години малко по-малко всичко отнемат. като се дупите така е. то дупенето в този град е започнало от живково време. прокудихте децата ни. няма връщане назад. лошото е че българинът е толерантен към всички останали, а те дали ще са като българина-християнин ??????? отговор с повишена трудност ?

    ОтговорИзтриване
  38. Nedjo Toronto11/3/16 01:58

    Do 20:54,da be zatova che si tirsyat pravata nali.

    ОтговорИзтриване
  39. Анонимен11/3/16 05:12

    РАШКО ЧЛЕН ЛИ Е В ЗДРУЖЕМИЕ АЛТАЙ.

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен11/3/16 07:44

    Дискриминация има спрямо българите в Кърджали.Работа не можеш да си намериш,ако не си турчин и не знаеш турски език.Цялата община е превзета от турци и ти говорят на турски.Не могат да ти обяснят,защото нищо не знаят.Трябва да учиш и да се трудиш,никой не ти е отнел правото за нищо,просто ви мързи и искате всичко до става с подкупи под масата.Защо стоите с българските имена,защото никой не ви иска в европа и като отидете в някоя държава,твърдите че сте българи,а не турци.Вас ви учат,но вие не искате да се научите.Който не му харесва може да ходи където си иска,нали сме в ес избор голям.Стига всичко сте обръщали на етническа основа...................

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен11/3/16 09:19

    do 07:44 Zashto ne poglednesh NAP, NOI, byuroto po truda, sociala, syda, prokuraturata, inspekciqta po truda, pojarnata...t.n. na vsqkade rabotqt etnicheski balgari i da znaesh perfekten balgarski pak nqma da te vzemat na rabota ako si turchin. Da ne govorim za golemite gradove, sled kato ti vidqt imeto oshte, bez da te poznavat, vednaga te tretirat kato chovek vtora kategoriq. Pri tova polojenie obshtina Kardjali li te
    pritesnqva? Sigurno ne si bil/bila v obshtinata i ne znaesh, che tam rabotqt sashto i balgari. Govorish mi za obrazovanie, az poznava mn darjavni slujiteli ot balgarski proizhod, koito ne si znaqt daje gramatikata. Nie i vseki grajdanin na Balgariq vinagi moje da idat kadeto si iskat pi sveta, no tova e i nasha rodina i nie plashtame danaci kam tazi dajava, imame prava zalojeni v Konstituciqta, koito nqkoi gi opisal po gore v komentarite. Stiga veche s izbivane na kompleksi ot vsichki etnosi, vliuchitelno i ot moq. Zaedno da jiveem i da gradim prosperiteta na tazi darjava. No predi vsichko - da sme liberalnj i tolerantni, osobeno kam bezspornite choveshki prava na vseki edin chovek na vsqkade po sveta.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен11/3/16 09:47

    Ами да се яви кандидат-прокурорът на конкурс...Това ми прилича на американския абсурд защо няма номиниран чернокож за "Оскар". После твърдите, че не искате привилегии.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/3/16 10:35

      съдиите и прокорорите във кърджали са по наследство...те са наследяват от роднините...вече 100 години

      Изтриване
    2. Анонимен11/3/16 15:45

      В Черноочене къде записват членовете за новата партия ДОСТ.

      Изтриване
  43. Анонимен11/3/16 10:39

    ТЕ СЕ ЯВЯВАТ НА КОНКУРСИ НО "кой" НЕ ГИ ДОПУСКА.

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен11/3/16 12:58

    До05:12.ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЗДРУЖЕНИЕ АЛТАЙ ГИ ПАЗИМ В ТАЙНА.

    ОтговорИзтриване
  45. Анонимен11/3/16 13:42

    За да си прокурор не необходимо да познаваш исляма,и традициите на малцинствата.България е светска държава и законите се създават в съответствие с конституцията на страната.Разни Н.П.О. като,,АЛТАЙ''да не реват,ами да образоват електората си. Другото е ШЕРИАТ.

    ОтговорИзтриване
  46. Анонимен11/3/16 13:43

    Аз съм етнически турчин,но се чувствам преди всичко българин.Не споделям сто процента казаното от Алтай.Но съм съгласен с някои коментари ,че на конкурсите винаги са били ощетени кандидатите с арабски имена.Имам случай,когато на един такъв конкурс за прокурор мой приятел преписа буквално със запитайките от мен и какво се получи - неговата работа беше оценена с оценка 5,77 а мойта с оценка 3,20.Това е притеснителното.Никой не търси милостиня,просто да има равентсво между хората така както повелява Конститутцията.

    ОтговорИзтриване
  47. Анонимен11/3/16 15:55

    ДОРИ И ПОСЛЕДНОТО НАЗНАЧЕНИЕ В РЗИ ПАК Е НА ЕТНИЧЕСКИ БУЛГ. ВИКТОР КИРЧОВ.

    ОтговорИзтриване
  48. Анонимен11/3/16 16:04

    alo altai li si neznam kakav si i za kakvo se boris NO ZNAM CHE TUKA E BALGARIA i ti si gospodin nikoi da kazvas kavo ste stava ako ne ti xaresva kam turcia xvastai patia

    ОтговорИзтриване
  49. Анонимен11/3/16 16:43

    До 11/3/16 13:43 - ако се чуваха молитвите на чакалите, от небето кокали щяха да валят.

    ОтговорИзтриване
  50. Анонимен11/3/16 17:48

    НИКОЙ НЕ ИСКА ШЕРИАТ ИСКАМЕ ДЕМОКРАЦИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ НИЕ ТУРЦИТЕ НЕ СМЕ КОЛОНИАЛНО НАСЕЛЕНИЕ. ТУРЦИ ПРОКУРОРИ.

    ОтговорИзтриване
  51. бай Тошо11/3/16 17:53

    Трябва да си завършил СУ "Св.Климент Охридски", специалност "Право" с оценка много добър. Така беше при соца, а сега може би нещата стоят по друг начин. Трябва да си почнал да четеш книжки от втори клас и да продължаваш до старост. Да те влекат книжките от малък. Иска се много четене, а не сричане и купуване на дипломи. Бг е продажен и нищо чудно оценките на мюсюлманите да са завишени. Те сами си го казват. Дадохме 10.000 евро, за да я приемат. Баща й от 26 години работи в Холандия. Завърши???, учеше с нашите деца само двойки. Не завиждам. Само казвам. И когато кажа на моичките, те ми се карат. Отговорът им е: А може би след време се е осъзнала. Айди бе. Младите са добри за останалите, но не и за тях си. Чакат с нетърпение да мият кенефите на запад, а тези с отличните дипломи хахаха на работа и то не каква да е. А може за нас да е за хубаво. Без връзки в кж и където и да е в бг не става. Много пари или връзки. Корумпирана родина. Да плаче ли човек, да се смее ли, да повръща ли от тая кочина, в която ни навряха милите ни депутати. За това сме и на тоя хал. Всеки който дойде на власт упреква предшестващите. След време Герб като отиде в опозиция ще почнат да оплюват тях и така цели 26 години се въртим в един омагьосан кръг без нищо да правят, освен да рушат. Рушенето е най-лесно. Ама вземете и постойте нещо за народа. Да ви кажем ашколсул ефенди Доган, Бойко, Иване, Местане... Доган пак нещо остави зад гърба си. Водното огледало. Създаде работа на много строителни работници, а останалите... само лаят...повече работа, по-малко приказки. От празни приказки файда йок.

    ОтговорИзтриване
  52. Димитър Рачков11/3/16 17:56

    ДО АЛТАЙ !
    съфнало свете в сентъра на сариград...
    който може да произнесе тези няколко думи да идва на работа
    цъфнало цвете в центъра на Цариград !
    - - - - --------------------------------

    ОтговорИзтриване
  53. Анонимен11/3/16 19:28

    Тези от АЛТАЙ не знаят какво искат.

    ОтговорИзтриване
  54. зафериус11/3/16 19:48

    Алтайци знаят какво искат.
    Вие също знаете какво се полага на БГ гражданите от Турски пройзход.
    България иска не иска ще върне зорноволно отнетите ни права.
    Всеки Турчин е за АЛТАЙ.

    ОтговорИзтриване
  55. Анонимен11/3/16 20:30

    рачков САРИГРАД СЪВТИ ЦЯЛА ТУРЦИЯ ЦЪВТИ И Е В РАЗЦВЕТ ,НО КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА НАШАТА РОДИНА БУЛГАРИСТАН ИЗНАСИЛВАМЕ И УБИВАМЕ 95ГОДИШНИ БАБИ ЗА 10 лева.

    ОтговорИзтриване
  56. Анонимен11/3/16 20:32

    Алоооо АЛТАЙ за БЕЛЕНЕ да сте чували?.

    ОтговорИзтриване
  57. Анонимен11/3/16 20:35

    Цъвнал на Рачков на женкаму хвърчилото.

    ОтговорИзтриване
  58. Анонимен11/3/16 20:52

    До 19:48 Абе Зафериус,в конституцията е записано че всички са равни пред закона.Каквото се полага на теб,същото е и за мен.Не дърпай дявола за опашката.Правата и задълженията са еднакви за всички в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. зафериус11/3/16 21:55

      Както е казал зафериус.
      ДА АМА НЕ.
      Конституцията е най голямото недоразумение.
      Аз до 4 клас учех всички предмети на Турски, Български беше общообразувателен език.
      АМИ СЕГА.
      Над всякъде е пълно с паметници на заслужили Българи и на Главорези.
      Защо няма паметник на Братовчеда ми, Убит от Българската Милиция.
      АМИ СЕГА.
      Защо ние Турците нямаме Одделен канал от БНТ.
      АМИ СЕГА.
      Защо плащаме равни данъци с Българите, защо глобите с Турски имена са по високи.
      Защо получаваме една четвърт.
      АМИ СЕГА.
      ...
      България е Майка.
      Българи, Турци, Арменци, Цигани са Нейни деца.
      Значи равни права и задължения.
      АНАДУНМУ.
      НАЗДРАВЕ

      Изтриване
  59. Анонимен11/3/16 21:02

    Зафере, не само всеки турчин, а и циганин, арменец, евреин стига да отговаря на определени качества, но когато знаем кой, кой е, тогава не ни става драго. Все пак градът е малък и всички се познаваме, учили са заедно, познаваме родителите им, знаем кой, кой е и когато започнат да ни лъжат не се чувстваме добре в кожата си. Не че ние сме цвете за мирисане, но сме се примирили. Знаем как стоят нещата в бг и от кого става назначаването на работа, за която си блъскал цели 16-17 години, знаем че нямаме гръб, знаем че и техните деца са под нашето равнище, но те са на власт, те колят, те бесят и затова решението ни е взето от няколко години и то е извън бг. така или иначе тук работиш работа, която не изисква образование, знание, не ти се нрави, отиваш на работа без желание, нисък хонорар, който ти стига за кафе, закуска..., за което си учил.а животът не се състои само в храната, а в семейството, децата, а как да стане... по-добре извън страната, там поне и да не ти е приятно знаеш, че си ничий там- мълчиш и работиш. До там ни докараха родните политици. Те си мислят за тях и техните семейства-деца,внуци,правнуци...Ако чакаме войната да свърши и тогава да започнат да строят заводи, фабрики...тая няма да е скоро.Никой за никого не мисли. Всеки да се оправя сам, както казват те. И сега ще ни карат насила да гласуваме за тях...???? Познаваме много умни момчета. Завършили са английска паралелка с още един език немски. СУ,София със специалност "Право"...бг и от няколко години обикаля града безработен. Племенник ми също завършва Право в СУ и е от бедно семейство. Майка му е учителка, а баща му строителен техник. След завършването са взели решение. Ако не може да започне работа заминава за Германия и ще работи като сервитьор. Знае писмено и говоримо английски, немски перфектно. А и много други момчета не можаха да се реализират в бг и сега работят в строителството... Всичко е късмет, връзки, много пари...Не зная. Може би греша. Образованието в бг не играе роля. Или само за техните, но не и за кадърните без връзки...

    ОтговорИзтриване
  60. Анонимен11/3/16 21:17

    11/3/16 11:44 по съдържанието на коментара ти се разбира що за човек си,също така се тазбира ,че си силно притеснен от идването на новата ДОСТ партия.

    ОтговорИзтриване
  61. Анонимен11/3/16 21:46

    ДО 20:32- ДА ЧУВАЛИ СМЕ ЗА БЕЛЕНЕ, МИЗЕРНИК. ПОЖЕЛАВАМЕ ТИ ГО И НА ТЕБ И НА ТАКИВА ЧОВЕКОПОДОБНИ КАТО ТЕБЕ, ДЕТО САМО ОМРАЗА ТАЯТ В ДУШИТЕ СИ.

    ОтговорИзтриване
  62. Анонимен11/3/16 22:01

    Благодаря ти Родопи че ме уведомяваш всеки път за гениалните тъпотии на тоя алтай. Направете си една партия накрая барем да не се хабите напразно. Може и в Турция да се пробвате, но там Ердоган бързо ще ви тикне там където ви е мястото. Ако ДПС запазва етническия мир вие го рушите два пъти повече

    ОтговорИзтриване
  63. Анонимен11/3/16 22:32

    КОНСТИТУЦИЯТА ВЪВ ВСЯКА СТРАНА ТРЯБВА ДА ОБСЛУЖВА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ, НО ТАЗИ ОТ 1991 Е НАПРАВЕНА САМО ЗА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ, СТРАННО КАКВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД 5Г. КОГАТА ТЕ ЩЕ СА МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ?!

    ОтговорИзтриване
  64. зафериус11/3/16 22:35

    КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

    зафериус казва За Българите Има за Турците няма.
    Като играта Тука има, Тука няма.

    Чл. 6.
    (1) Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права.
    (2) Всички граждани са равни пред закона. Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност КЪДЕ СМЕ В КОНСТИТУЦИЯТА , пол, произход, религия, образование КЪДЕ E ТУРСКИЯТ , убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние.
    Чл. 7.
    Държавата отговаря за вреди, причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
    За избитите при възродителния процес ДЪРЖАВА защо мълчи .

    ОтговорИзтриване
  65. Анонимен11/3/16 22:55

    Аааа122.32
    не си прав.За эа етническите турци е направена конституцията.САМО за техните права.ОБАЧЕ КАТО ГИ ПОЛУЧАТ/ВИЕ ОТДАВНА СТЕ ГИ ПОЛУЧИЛИ...ЩЕ ТРЯБВА И ДА ОТГОВАРЯТЕ.Е,тогава ще стане сложно..

    ОтговорИзтриване
  66. Анонимен11/3/16 23:34

    Всеки си е прав за себе си. Не можем да отречем, че и между бг турци има много умни, но има и много с купени дипломи. Навремето, когато завърших средното си образование от целият випуск-имаше само една българка, един турчин и един мохамеданин, които бяха отличници в класа и само те се освободиха от матура. Всички останали държахме матура. А бяхме смесица от българи,турци,помаци. Изводът оставям на Зафер. А сега всички завършват с отличие висше образование. Както казват сегашните бг. учителки. Мюсюлманите са много ученолюбиви, а българите разглезени. Не зная тая учителка и тя дали не е от тези корумпираните, дето вземат пари, злато и пр. Всичко е много сложно в тия мътни времена. Жалко за тези, които не искат да напуснат тоя пуст и гнусен град. Както ни казват те. Като отидеш другаде нима нещата ще са по други. Не зная дали ще са по други, но този национализъм не ми се ще да е и в по-големите градове. Труден живот. Ще има много млади да си блъскат главите- ту тук, ту навън и накрая я виж, че са станали белобради дядовци без поколение, сами в живота. Жалко, много жалко за положението(състоянието на бг, което от ден на ден става все по трудно за живеене. Няма работни места. А и да има като не ти е на сърце. Навремето отивахме с желание на работа, а сега ???? Няма реформи. Поне Иван Костов това го стори. НДСВ също, а Герб, какво чака да дойдат китайците. 9 години нищо ново под слънцето. Хората са изнервени. Като канибали са. Самоизяждат се помежду си. Безпаричието до там води. В магазина отиваш, даваш 20 лева и накрая нищо пак няма за ядене. Който и да дойде файда йок. Хората са уморени. Престъпност, ало-измамници, изнасилване, убиване на възрастни хора за 10 лева, няма сигурност в нищо. нито работа има, а и като ти вземат и малкото, което имаш... кражби. Да работят. Ама като няма работа и се почва с краденето. Гладно не се стои. Лошо и още по-лошо ни чака оттук нататък. Който е на държавна работа и е на 50 години е по-добре. Изгледал си е децата. Да си мислят тия без работа, без пари, без семейства, без деца...Те тях си не могат да гледат. Кой депутат мисли за народа. Важното е те да са добре, а на народа нека му е зле... И искат да гласуваме или 50 лева глоба. Производство няма поне от там да я докарат. Обирджии на пари.

    ОтговорИзтриване
  67. Анонимен12/3/16 21:16

    Viobste ne glasuvam ,puskam prazna buletina,koy kakvoto e nadrobil tova da sirba,te si pilnyat coba na syanka a nie se pecem na poleto(:

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.