Родената в Смолян актриса Аня Пенчева си остава неземно красива, без значение дали е на 20, на 30, или на 50 години. Това обаче се дължи не само на гена й, но и на начина на живот, който тя води. Основното в него е да не разчита на фармацевтичната индустрия  и химията в лекарствата, а да се довери на природата и нейните велики рецепти за здраве, пише doctorbg.net. 
Аня Пенчева споделя, че отдавна вече не прибягва до хапчета, а се възползва от рецептите за здраве, които научила преди около две години от стар лечител в Родопите. Попаднала на него съвсем случайно, но срещата им й осигурила крепкото здраве и до днес.
Аня Пенчева споделя тези рецепти за здраве с всичките си приятели
„Този човек ми даде само два илача, но след тях не съм се разболявала", казва актрисата, която щедро ги е споделила с всичките си приятели и близки.
Първият и най-силен от тях, е съвсем елементарен за направа като се състои от чесън – български обаче и лимон. Нужни са 300 грама чесън и един килограм свежи лимони.
„В блендер си смесвам чесъна и лимоните, но заедно с кората. После тази смес я слагам в литър и половина вече завряла вода и продължавам да варя за не повече от 15 минути на средна температура. Вари се с капак отгоре, за да е затворена течността. После оставям да изстине и пресипвам сместа в буркан с капачка", разкрива цаката Аня Пенчева.
От тази смес, отвара или както и да я наречем, се пие точно 25 дни по 50 грама на всеки ден. После обаче задължително се почива десет дена и ако е необходимо, курсът се повтаря пак. Може да се прави на всеки шест месеца, за да служи не само за лечение, но и за защита срещу болести.
Тази рецепта помагала не само за укрепване на имунната система и борба с вируси и грип, но и чудесно служела за пречистване на кръвоносните съдове и предпазване от инфаркт или инсулт.
Втората от рецептите за здраве, които Аня Пенчева научила от родопския лечител, е за дълъг живот, посредством пълно пречистване на организма и стимулиране на защитните му сили.
При нея се взимат две лъжици с лимонов сок, пет грама пресен и настърган джинджифил, две лъжици качествен мед, щипка с лют пипер и щипка с анасон.
Прави се като се оставят да кипнат два литра вода, която трябва да ври не повече от пет минути. Когато изстине, се слагат в нея всички продукти, но непременно трябва да е вече изстинала. От тази напитка се пие през целия ден или по една чаша преди ядене. 

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/3/16 23:13

    Браво бе мацке, за предпочитане си наистина, не бих те отказал, моите уважение,,,,

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/3/16 06:47

    Голям праз

    ОтговорИзтриване
  3. Аптикадир5/3/16 08:48

    Тази не е ли е бившата жена на АМЕТ от с.Манчево ?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/3/16 13:55

    НЕ на Реджеб от лисиците

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/3/16 16:29

    Малоумните манерки веднага я нарочиха за помакиня.Каквато и да е е красива умна жена и вие само можете да биете кофички по нея.Малоумници.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/3/16 10:14

    кво й е красивото. стара чанта. при др.Т.Ж. да разкаже как беше????

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/3/16 14:47

    Изтъркана рецепта,и стига сте ни занимавали с психясали комунистки.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.