Подходът за въвеждането на бюджет, ориентиран към резултати в работата на повечето агенции, нарастването на нивото на изпълнение на бюджетите, както и популяризирането работата им пред обществеността. Тези положителни акценти посочи евродепутатът от Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Неджми Али относно дейността на 32-те изпълнителни агенции на Европейския съюз по време на дебатите в Европейския  парламент в качеството му на докладчик от АЛДЕ по освобождаването им от отговорност за 2014 година. Той бе категоричен обаче относно необходимостта да бъдат модифицирани правилата, които ще увеличат добавената стойност, както и да се идентифицират възможните подобрения на работните модели, прилагани към настоящия момент в агенциите.
„Конфликтите на интереси и прозрачността в рамките на структурите, които изразходват средствата на европейския данъкоплатец е важен въпрос. Въпреки, че повечето от агенциите са предприели съответните позитивни стъпки в тази насока, все още има нужда от цялостно подобрение в публичния сектор чрез прилагането на комплексен подход", допълни Неджми Али.
По отношение на комуникацията и разпознаваемостта им следва агенциите да подобрят още повече усилията си в сферата на маркетинга. С цел повишаване информираността за дейността им и постигнатите от тях резултати, те трябва да популяризират по-активно своята работа чрез различни социални медийни инструменти пред гражданите, категоричен бе българският евродепутат.
„Въпреки някои несъответствия и необходимостта от подобрение в определени области, се наблюдава положителна промяна във функционирането на агенциите. Очакванията ни са за по-добри резултати от тези структури, играещи важна роля при реализирането на политиките на Европейския съюз", допълни Али.       
Бюджетът на агенциите за 2014 г. е в размер на 1,9 млрд. евро, като в техните дейности по различни трудови правоотношения са ангажирани почти 10 000 служители.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/4/16 10:38

    Много умно това момче винаги големи новини ни носи от европата ама ние простите не го разбираме

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.