Гюнер ШЮКРИ
 Във връзка с традиционните майски културни празници в община Ардино в сградата на музея бе открита изложба от платна с живопис и графика. Сбирката под надслов „Мечтания" е собственост на местния писател и колекционер Христо Красин. Тя съдържа творби главно от регионални художници - Джемал Емрулов- Джими, Владимир Чукич, Васил Василев, Емил Пенчев, Иван Бъчваров,  варналията Иван Обретенов, Ангел Банков.
„Освен за любителите на изящните изкуства изложбата има и образователен характер, тъй като мнозина ценители, а и подрастващи деца и ученици ще могат да  видят произведения на автори от нашия регион, ще научат имената на художници от настоящето, а и от близкото ни минало. Така изложбата ще придобие и съществена познавателна стойност", сподели Христо Красин.
Изложбата предизвика значителен интерес. Беше посетена от множество културни и обществени деятели, както и граждани и гости на общината. Тя е открита за посетители всеки делничен ден.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен28/4/16 17:58

    Ама и такива интелекти ли е имало в Ардино!... Драго ми е да го науча... Чел съм рецензии за романи на Красин, но че той има и интереси към живописта и колекционира платна, това ме изненада. Приятно! Да пише, да издава и да колекционира! Жив и здрав да е! Браво на Ардинци!... И на Христо!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/4/16 17:03

    Някой цени ли го този Христо Красин в Ардино! ДПС са само боклуци! Едно време и БСП не го обичаха, защото не стана техен член! Турците го уважаваха защото много им помагаше, даже в Ардино нямаше адвокати и кметове, нито началници на полиция! Всички търсеха за помощ Христо Красин... и помагаше колкото може... Сегашните турци забравиха това, но Аллах ще им покаже нещата... Той беше като Петко войвода за ардинци...Нищо, ще си спомнят... Когато минавам през Ардино гледам, че само на неговата къща се вее български знаме... Къде са другите, бе...полудяхте ли! Един ходжа от Тосчалар, когато идваше в Ардино само при него в къщата му ходеше и го уважаваше... И този ходжа умря в болницата в ръцете на неговата майка, на христо Красин... Днешните турци са прости... не знаят! Не знаят, че дядо на Христо Красин е бил най-големият ходжа на Смолянски окръг... Прости хора, прости турци...Днеска е така!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.