Организаторите на фестивала „Перперикон" дължат пари на Театрално-музикалния център


Театрално-музикалният център в Кърджали е превишил приходите си от търговска дейност, но не се е регистрирал по ДДС. Това нарушение е констатирано от Националната приходна агенция, а визираният период е края на 2010 година. Съставен е акт на стойност 10 600 лева.
В края на 2010-та година културната институция все още се казваше Драматично-куклен театър „Димитър Димов", а директор беше Димитър Игнатов.
Санкцията обаче трябва да плати наследникът – Театрално-музикален център в Кърджали. Новият директор Гълъб Бочуков потвърди новината.
„За съжаление е вярно. Нанесен е поредният удар по авторитета и финансовото състояние на Центъра. Сумата трябва да се плати от бюджета на театъра,  в противен случай продължават да текат лихви. Уведомени са Министерство на културата, а материалите са предоставени на съответните органи. Това, което ни предстои, е да продължаваме да работим и да събираме нашите дългове. Отправена е покана към фестивала „Перперикон" и неговия управител Петър Савчов за плащания на задължения от 2014 год. Докато съм на този пост ще продължавам с всички законови средства да работя по посока на укрепване на културната институция", категоричен е Бочуков.
Предстоят две нови премиери на театъра – на музикалния и на драматичния състав. В края на месеца кърджалийци ще излязат на сцената на Военния театър в столицата.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/16 23:22

    И пак стигаме до комунистическото възпитание,всичко е общо и никой за нищо не отговаря е не е отговорен за нищо.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/5/16 06:52

    ,ashto pak trqbva da de plashta za nakadurnostta na edin schetovoditel?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/5/16 08:32

    от статията е ясно кой е виновен. сега д. игнатов да прати глобата и да си гледа пенсията по живо по здрава.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.