Новият Централен съвет (ЦС) на ДПС ще заседава на 11 май, за да избере заместници на председателя Мустафа Карадайъ и ново Централно оперативно бюро (ЦОБ). Зам.-председателите най-вероятно ще бъдат 5-има,  а в ЦОБ ще влязат над 20 души, разкриха пред 24rodopi.com източници от централата на партията. Новите шефове ще бъдат на следващия ден в местността Демир баба теке край Исперих, където ще се проведе традиционният митинг-събор в памет на жертвите на Възродителния процес и последвалите го Майски събития. На 19 май Карадайъ и екипът му ще пристигнат на площад „19 май" в Джебел, но за първи път вероятно на лидер на ДПС няма да му бъде позволено да говори от трибуната. Кметът на Джебел Бахри Юмер заяви пред 24rodopi.com, че е забранил политическите прояви в Деня на Джебел.
Евродепутатът Филиз Хюсменова и отговарящият за структурите в страната Рушен Риза са сред сигурните заместници на Карадайъ. Ахмед Доган умувал дали да върне на върха бившия „министър на бедствията" Емел Етем. Зам.-председателят на ПГ на ДПС Станислав Анастасов може да стане и един от петимата „втори" в партията. Почетният председател Ахмед Доган смятал, че Четин Казак трябва да е един от заместниците на Карадайъ и да отговоря за законодателната дейност.
Очаква се Кърджали също да има представител на върха в партията, особено след като партията на Лютви Местан – „Демократи за отговорност, свобода и толерантност"  (ДОСТ) започна да гради структура след структура в „бастиона на Доган".
Припомняме, че 15 души наброява „кърджалийската квота" в 180-местния ЦС. Това са общински кметове и общински лидери на партията. Шефката на НАП в града край Арда Елван Гюркаш е в ЦС от квотата на председателя Мустафа Карадайъ. Реално Кърджали губи част от квотата, защото на 9-тата Национална конференция бе решено общинските кметове да станат членове на ЦС по право, но заради недоглеждане на Областното ръководство на ДПС, 6-мата кърджалийски кметове влязоха в съвета от квотата на региона.
Депутатите също влизат по право и така кърджалийската група ще стане 17 души с Мустафа Ахмед и Ердинч Хайрулла. Още двама от региона са в ЦС, но като депутати от други области – Салиха Емин от Хасково и Айхан Етем от Враца.
20-тият, на когото ще разчитат кърджалийци, е евродепутатът Неджми Али, който също по право добива право да е член на Централния съвет.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Шакир7/5/16 09:17

    Има една стара приказка
    ------------------------
    Облякъл се Илия пак в тия
    От стари к..ви нов бардак не става
    Никой не пуска кокала, каква промяна да очакваме след като 30 години са все едни и същи

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/5/16 09:45

    Какво стана с процеса на подмладяване? Май няма млади...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/5/16 09:56

    И за ДПС и за ДОСТ се отнася приказката " със стари курви нов бардак не се прави! Редакцията, ако обичате публикувайте го, не подлагайте всичко на цензура.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/5/16 10:56

    Nabliava referenduma za majoritarni izbori v rbg!:-):-):-)
    Prevenciata na preferenciata...:-):-):-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/5/16 14:14

      ДПС не признава преференции, въпреки че заедно с БСП ги въведоха. Това стана ясно от преферицоилно избраните общински съветници, които бяха принудени да се откажат, освен тези в Кърджали. Ашколсун ...

      Изтриване
    2. Анонимен8/5/16 00:14

      И в Кърджали имаше съветници, които се отказаха май не си разбрал...

      Изтриване
  5. Анонимен7/5/16 16:13

    Молбата ми е да не се делим на стари и млади.
    Не забравяйте, че и Лютвито беше от младите кадри,
    на които ДПС даде възможност за реализация на времето. Стигна до
    върха, но се оказа предател И РАЗКОЛНИК. Парите му се усладиха
    повече от борбата за добруването на турците в България и тръгна по пътя на изменниците.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/5/16 23:38

    Lutvito si beshe nay umniq i do den dneshen vsqka stapka mu se sledi s lupa.to4no zatova ot zavis i strah Dogan go mahna no gospod si znae rabotata.do den dnesen se glasuvah za Dps ,no ve4e reslno kato pogledna na groznata kartinka narisuvana ot gospodata predateli ot Dps nqmam pravo na vot za nekadarnicite.samo dost

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен8/5/16 09:57

    taya partiya stara pesen na nov glas stana goni sled nyakolko vrem pak nazad stari maumuni na novo ste gi probvame haha

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен8/5/16 09:58

    i vikni na novo pak starite korumpirani da stane rabotata gospoda ot dps

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен8/5/16 13:13

    ВСИЧКО Е ЕДНО ГОЛЯМО ПОРНО ! ОТ НАЙ-ВИСОК КЛАС. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НАРОДЪТ Е МНОГО,МНОГО ПРОСТ!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.