В навечерието на най-слънчевия детски празник-първи юни, жените социалистки организираха едно изключително емоционално изживяване за малки и големи в Кърджали. Над 50 деца, техните родители, баби и дядовци изпълниха заведение „ЕЛТА", за да присъстват и участват на най-емоционалния спортен детски маратон под надслов „Кой най-бързо бяга и пълзи". 29 участници на възраст от 7 месеца до 3 години се включиха в това необичайно спортно състезание, което зареди с много приятни  емоции и слънчево настроение всички присъстващи. Малките спринтьори трябваше да пропълзят или пробягат 5-метрова дистанция. На родителите бе разрешено да се движат пред участника с любимата му играчка и с думи да го напътстват към финала. Всички те, мами, татковци се бяха заредили с ключове, телефони, портмонета и  любими техни играчки.
За 26 секунди 9-месечният Божидар пропълзя разстоянието и грабна приза "Бебе супер пълзач". Малката Ая, която предпочете да отдели малко повече време в разглеждане на балоните около нея остана на второ място. С най-елегантен стил  на пълзене трети  достигна финала 10 месечния Сава. Независимо от активната подкрепа на родителите, които размахваха играчки, подвикваха да подбудят малките шампиони за победа, повечето хлапета проявиха характер и вместо към финала се закачаха помежду си и щастливо се усмихваха на мама или тати.
Най-оспорвана бе битката за победа при участниците на възраст от 12 месеца до 2 и половина години, чиято група бе най-многобройна. Тук за 3 секунди разстоянието бе преодоляно от малката Виктория  на година и половина, която получи приза "Бегач, супер препускач". Най-бърза сред тригодишните бе Александра, която премина разстоянието за 2 секунди.
Всички участници получиха много награди и грамоти, връчени от д-р Жечка Велева, началник неонотологично отделение към кърджалийската болница и Теодора Каракостова, инициатор на събитието и председател на обединението на жените социалистки. Най-активните родители в спортната надпревара бяха наградени от Георги Кючуков, председател на БСП в Кърджали.
Малката Никол, облечена като красива калинка, каубоя Никола и динозавърчето Александър получиха награди  за най-оригинална визия. В края всички деца се включиха най-активно в бейби дискотека и състезанието "ГЛАСОВЕТЕ НА ЕЛТА", където получиха много награди от  управителката на заведението Марияна Ликова.
Топки, подаръци  и лакомства за всички участници бе осигурил президентът на волейболен клуб „Арда" Милко Багдасаров, независимо, че не можа лично да присъства на  спортното събитие.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/16 08:48

    Ох, добре че са жените социалистки, че без тях децата ни няма да проходят! Хвала!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.