Водачът, който наруши правилата и потроши двама на пътя край Черна скала, бе освободен от наказателна отговорност и ще плати глоба в размер на 2500 лева.
Както първи 24rodopi.com съобщи, в 14,45 часа на 21 юни м. г. на пътя Кърджали - Черноочене, малко след разклона за село Черна скала, автомобил "Мазда" с пловдивска регистрация, управляван от 42-годишния А. В., навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал "Фолксваген" . 25-годишният шофьор на немския автомобил, с кърджалийска регистрация, е бил транспортиран в Центъра за спешна помощ в Кърджали и след това настанен за лечение в пловдивска болница с фрактури на таза и крака. Мъжът е бил изваден от смачканата кола от екип на РД "Пожарна безопасност и защита на населението". 22-годишна пътничка от същата кола е със счупване на таза.
Съдът признава А.В.В., с висше образование, женен, търговски директор в дружество, за виновен в това, че на главен път 1-5, на км. 3344-700, до разклона за село Черна скала, общ. Кърджали, при управление на моторно превозно средство -лек автомобил марка „Мазда", модел 6, нарушил правилата за движение - чл. 6, т. 1 от Закона за движение по пътищата (ЗДП) -като участник в движението не е съобразил своето поведение с пътните знаци (пътен знак В-24) и с пътната маркировка (М-1); чл. 20, ал. 1 ЗДП - не е контролирал непрекъснато моторното превозно средство, което е управлявал; като предизвикал пътно-транспортно произшествие, вследствие на което по непредпазливост причинил средна телесна повреда на повече от едно лице:
На Ю.Р.О.  - изразяваща се в счупване на лявата срамна кост на таза с разместване на костните фрагменти, което е довело до трайно затрудняване на движението на левия крак за около три - четири месеца, при обичаен ход на оздравителния процес;
и на С.Р.О. - изразяваща се в счупване на лявата срамна кост на таза, без разместване на костните фрагменти, което е довело до трайно затрудняване на движението на левия крак за около два - три месеца, при обичаен ход на оздравителния процес.
Освен административното наказание „Глоба" в размер на 2 500 лева, А. В. е осъден и да заплати направените в хода на досъдебното производство 291 лева по сметка на полицията в Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.