Корнелия Нинова е новият лидер на БСП. На  балотажа тя победи опонента си Михаил Миков с 395 на 349 гласа, предадоха от конгресната зала в 14:25 часа нашите източници.
Както писахме преди 2 часа, настоящият лидер на БСП Михаил Миков отказа диалог с лагерите в БСП и преди балотажа за избор на нов председател Корнелия Нинова се оказа фаворит.
Над 30 души бяха номинирани, като повечето си направиха самоотводи. Сред тях беше и кърджалиецът Милко Багдасаров.
Очаквано Михаил Миков и Корнелия Нинова стигнаха до балотаж за лидер на БСП. Броенето на бюлетините от тайното гласуване на червените делегати продължи до 2.30 часа.
329 от делегатите на конгреса на левицата са подкрепили Миков. Корнелия Нинова бе с 280 гласа. Трети се класира Красимир Янков със 71 гласа, а за Георги Гергов са гласували 56 души. Валери Жаблянов имаше 7 бюлетини, а три бяха невалидни.
Вторият тур за избор на лидер от 49-ия конгрес на БСП се проведе днес в ранния следобед.
Голямата задача, мъдрата задача е да не допуснем никакво разцепление и разочарование, и тези, които не спечелиха, да не делят партията. Това заяви новоизбраният лидер на БСП Корнелия Нинова след 49-ия конгрес на партията, който се проведе в НДК, съобщи „24 часа“. Тя се обърна към другите кандидати и по-специално към Миков - от утре заедно и сплотени, защото имаме заедно много общи неща и те са много повече от това, което ни дели. 
Нинова заяви, че няма да е тя кандидатът на БСП за президент.
Първо да започнем промяната - вътре в БСП, обновление, млади хора. След това много силно втвърдяване към правителството и това, което се случва в България. И да бъдем алтернатива, постави задачите Нинова. И обеща до края на година БСП да изработи алтернативен национален план за извеждане на България от това състояние.
Няма да ви разочаровам и предам, обърна се Нинова към делегатите от трибуната, след като бе обявено официално, че тя е лидер с 395 гласа срещу 349 за Михаил Миков.
"Другарю Данаилов, моля да бъдете спокоен и да продължавате да бъдете мечтател. Защото ние всички заедно от утре ще променим БСП, ще я направим единна и сплотена зад лявата идея. Заедно всички ще я направим силата, която ще промени България", каза тя.
Предайте на другарите в цялата страна нашите подрави и благодарности за всичко, което правят за каузата на лявото.
Защото ние можем и ще го постигнем. Ще направим България солидарна, справедлива, равноправна и суверенна държава", заяви още тя.

.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/5/16 14:45

    Sega vece moji da se razberat kato myje s tikvurnika ...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/5/16 18:08

    Защо пък да не беше Милко Багдасаров? Един много свестен и хубав човек! Сега какво стана - обърнал си Илия - пак в тия!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/5/16 18:38

    Защо пък да не беше Милко Багдасаров? Един много свестен и хубав човек! Сега какво стана - обърнал си Илия - пак в тия!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/5/16 19:32

    Много тъпи коментари пфуууу. Вие наясно ли сте, че се връща комунизма? Другарката, кръстена на двете си баби е такова зло, че няма да остане ни един БЕКАПЕЕЦ. Пак на Бойко ще свършат работа, без да се усетят, Същата тъпа тиква като СерГЕЙшеф е тази, без разлика. Честит успех на ГЕРБ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/5/16 19:46

    Жената има материал

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/5/16 09:55

    Заедно........., всички........, ще......... променим........... Бъл.......гария ! Тъпа кранта!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.