Първата прожекция е в петък от 14,30 часа, старт с „Ядосаните пилета"

Батман, Супермен, Х-Мен, ядосаните пилета пристигат в Кърджали в зрелищни сблъсъци със смразяващ саунд върху 32 квадратни метра екран. Край Арда ще има 3D кино, а в продължение на месец кърджалийци ще могат да видят най-хитовите заглавия в момента. „Пътуващото кино" вече акостира в Кърджали, а първите прожекции ще бъдат в петък. Заглавията на старта ще бъдат „Ядосаните пилета", „Норм-полярният мечок", „Х-Мен Апокалипсис", „Ратчет и Кланк", както и българският филм „11 А". Невероятните зрелища на 3D ще могат да се видят в залата на Учителския институт.
„Най-добрата техника, най-доброто озвучаване. Това ще предложим на кърджалийци. В рамките на месец ще завъртим 30 заглавия, които са хитови в момента. Прожекциите ще са от 14,30 до 23 часа в делнични дни и от 11 до 23 часа през уикенда", заяви управителят на „Пътуващото кино" за 24rodopi.com Николай Николов. От пет години, той и екипът му, обикалят всички градове в страната, където любителите на седмото изкуство са зажаднели за кино. Кърджали е мишена за мобилните кинаджии още през февруари. Благодарение на съдействието на Общината, прожекциите ще са факт през май.
„Насочиха ни към различни зали в града, но тази в университета се оказа най-подходяща. За съжаление няма да можем да използваме пълния капацитет от 350 места заради предписанията на пожарникарите. Едва 50 души ще могат да присъстват на прожекция. Затова пък сме наситили програмата", обясни Николов.
Проектът „Пътуващо кино" не е просто идея. Тя е неговия начин на живот. „Родителите ми бяха кинаджии. Израснал съм в салона. Винаги киното е било част от мен. Радостен съм, че можем да сглобим изцяло културния пъзел във всеки град без кино, предоставяйки на жителите му насладата от седмото изкуство. А то идва „на крака", допълни мениджърът на екипа.
Билети ще се продават на място. Цените им са от 5 и 6 лева , както и 7 за 3D прожекция.
„Тътенът се задава, очаквайте истински емоции през следващите седмици, а на екрана освен зрелищните битки на Батман и Супермен ще могат да се видят едни от най-добрите актьори на нашето време", обещават от „Пътуващо кино".
Екипът планира още една визита край Арда и през септември.
На снимките: Екранът е с размери 8х4 метра, Николов и екипът му монтират апаратурата
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/5/16 13:01

    А билети от къде да се закупят???

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/5/16 13:13

    13.01 часа - Чети бре, човек, пише - билети на място, сиреч, в Учителския. Защо само заглавията четете, не ми стана ясно.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/5/16 14:34

    защото са мешета :)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/5/16 19:00

    Еййй, върнаха ни в началото на 20 век. И тогава е имало пътуващо кино. А през соца, какво хубаво кино имахме.... три зали, детска стая. Байгън вече от демокрацията, върна век назад.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.