Прави впечатление, че в регионите, населени с български турци, като Кърджали, има известно оживление на имотните сделки, твърди Радой Стоянов, който е експерт във водеща българска банка, цитиран от БНР.
Експертите отчитат сериозно раздвижване на пазара на имоти в големите градове. Единствено в Стара Загора имало известен застой.
Въпреки че една трета от купувачите на имоти искат да видят офертите на банките и частните съдебни изпълнители, само 5 процента успяват да стигнат до сделка.
„Над 500 са предлаганите жилища за продан в момента, още толкова, че и нагоре собственици са готови да се освободят от апартаментите, ако срещнат сериозен купувач", разкриват пред 24rodopi.com местни брокери.
Какви са капаните, които продавачите на имоти залагат на гурбетчиите, спестили пари за апартамент във „Възрожденци" – четете по-късно само в 24rodopi.com
Изследване на банката, в която работи Радой Стоянов, показва, че през първото тримесечие на годината имотите поскъпват, но и клиентите са готови да изтеглят по-голям кредит, за да се сдобият с желания имот. За първи път от кризата насам банките са готови да кредитират имоти „на зелено", коментира Радой Стоянов. Според него финансиране чисто на зелено би могло да се направи по-скоро като изключение, но със залог.
„Със сигурност виждаме повишение на доходите на хората. От друга страна, пазарът е все повече на купувачите, които се опитват да намерят най-добрия възможен имот, но това със сигурност не дава възможност те да намерят най-добрия за тях имот", твърди Радой Стоянов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

15 comments so far,Add yours

  1. Анонимен24/5/16 11:56

    Sivetvam vi da ne vzimate ot agenciya Tendens na ivan bokluka. Yako lije za vsicko dano da ne moje da si yades parite koito vzimas ot horata. Dolen lijec

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/5/16 13:57

    На ЕКСПЕРТА ще му кажа , че Кърджали е населен с българи,защото е български град!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/5/16 19:56

      ДА БЕ ДА БЪЛГАРСКИ, ОСНОВАН И ИМЕНУВАН ОТ КЪРДЖЪ АЛИ?!...

      Изтриване
  3. Анонимен24/5/16 15:12

    В бедната,мизерната,изчезващата провинция няма бургари,бургарите са в крадливия и корумпиран катун София....в провинцията останаха малцинствата които вършат тежката и не платената работа

    ОтговорИзтриване
  4. Не прави забелжка на експерта-защото.турците в Кърджали са-85 процента-идиот такъв

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен25/5/16 00:21

      ssss Amudja al bileti vercem istanbul ade gettt

      Изтриване
  5. Kajete ne6to pive4e za agenzia tendens.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/5/16 23:42

    Нацисти и националисти, и от едните, и от другите - на човек вече не му се и четат коментари...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен25/5/16 09:25

    Мога да кажа за агенция TBS Танер Емин и Ергюн че са изключителни лъжци и некоректни агенти.хора пазете се от тази агенция и не им вярвайте че не ви взимат комисион.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен25/5/16 12:07

    Правилно TBS са измамници

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен25/5/16 12:18

    Искам да предупредя че от агенция TBS увеличават таксите при нотариуса затова ви казвам избягвайте агенция TBS

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен25/5/16 12:25

    Танерчо и неговият колега Ергюн Бродягата не издават никакви фактури за сделките които извършват мошенници които лъжат обикновените хора

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен25/5/16 13:44

    Ергюн Бродягата е най-голямата каракуда много поздрави от......човека който те запали много

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен25/5/16 13:49

    Благодаря на Танерчо и Ергюнчо доста пари изкарах от вас но вие сте почиваща смяна

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен25/5/16 14:06

    13:57-24/05/2016-Aбсолютно сте прав/а/!!!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.