Над 80 деца от подготвителните групи за училище в детските градини и над 10 от Дневния център за деца с увреждания в града се потопиха в магията на спорта, като част от доброволческа програма, реализирана от Община Момчилград и клуба по тенис на маса „Родопи". Успешно представилите се малчугани получиха медали и купи, спечелени на времето за славния ни клуб от най-добрата тенисистка на България и наша почетна съгражданка голямата Даниела Гергелчева – единствената българка Европейски шампион по тенис на маса. Отличията са дарени от нея на клуба по тенис на маса с изричната воля част от тях да бъдат поднесени  на най-успешно представилите се деца на продължилия от декември 2015 до май 2016 год. 3-ти курс на обучение по тенис на маса. Отличилите се деца бяха наградени и с грамота от кмета на община Момчилград инж. Сунай Хасан.
В обучително-тренировъчния процес бяха ангажирани двама квалифицирани треньори-педагози, а именно Тошка Вълчева-бивш старши треньор в клуба и Димитър Караиванов-многократен носител на републикански, международни отличия, шампион за ветерани и понастоящем председател на комисия "Ветерани" към БФТМ, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.
„Вместо един заключителен финален турнир решихме да проведем съревнование във всяка градина поотделено", поясни председателят на СКТМ „Родопи" Ерсин Юмер и добави, че първите два обучителни курса са били по програма „Спорт за децата от детските градини" на ММС, а третият е изцяло продукт на съвместната работа с общинска администрация.
Децата от ЦДГ „Щастливо детство" с директор Виолета Джарова бяха първи. Там вече пета година на децата се преподава тенис на маса от учителката в детското заведение Тошка Вълчева, като част от обучителния процес за формиране на двигателни умения и навици, развиване на физически качества и подобряване на координационните способности на децата. Тези момичета и момчета, които се справиха най-добре с поставените задачи се окичиха с медалите на славната ни шампионка, а най добрите двама сред тях с купи. Така общо 10 деца получиха награди и възможността да запазят за идните поколения част от спортната история на Момчилград.
Децата бяха оценявани по три критерия: владеене на начални умения по дланен и обратен удар, основно изходно положение (правилен стоеж) до масата.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.