Питат шеф на тържището: Колко пари взимаш под масата и с кого от Общинския съвет делиш? 40 обекта са продадени, а дългът към банката е 3,4 милиона лева


Ръководството на общинското дружество „Пазар на производителите" в Кърджали е решило да запази в тайна резултатите от последния проведен търг, което е основание да се смята, че пак е имало порочност в процедурата. Това се казва в писмо на търговци на пазара до 24rodopi.com.
Припомняме, че БСП дава на прокурор последната тръжна процедура.
„Ръководството на пазара нали са слуги на народа, оперират с парите на народа, защо провеждат тайно търговете? Бием тревога, че „Пазар на производителите" продава най-атрактивните си обекти на съмнително ниски цени. След време ще остане само покривът, а борчът пак няма да е изплатен. Как става така, че се обявява оборотен обект за продан на цена от 88 000 лева, има огромен интерес, а накрая се печели за 88 500 лева? И последният сергиджия ще ви каже, че са броени пари и преди обявяването на търга, и в самия ден на продажбата. Всеки, който знае какви огромни пари се въртят на пазара, ще каже, че ниската цена е обявена, защото е платено предварително да няма истински търг. Дали е така ще каже прокуратурата, но няма да е зле Общинският съвет да изправи някой от шефовете на пазара на трибуната и да му бъдат зададени неудобните въпроси. Тествайте на детектор на лъжата и го питайте „Колко пари взимаш под масата и с кого от Общинския съвет делиш?".
Продадоха над 30 обекта, но на какви цени? Ако дружеството беше в ръцете на истински мениджър, с изтъргуваните над 30 обекта вече дългът на Общината към банката щеше да бъде 0 лева и 0 стотинки", се казва в писмото на търговците.
По-нататък в писмото се посочва, че реално за единия обект при цена от 88 000 лева са похарчени към 130 000 лева, но не за да влязат в касата на дружеството, а „за да потънат в джобовете на корумпираните и тарикатите". Посочват се и имена на общински съветници.
На страницата на дружеството все още не са обявени резултатите от търга, провел се на 24 май.
До момента „Пазар на производителите" е продал 40 обекта от актива на дружеството, но за първи път заради лош мениджмънт и празната каса, бе посегнато на части от построеното тържище с пари по програма „САПАРД". Дългът към банката в момента е 3,4 милиона лева.
„Случва се някакъв абсурд. На пазара в Кърджали се въртят огромни пари. Всички печелят, водят се битки за всеки квадратен метър. Щом всички печелят, защо дружеството на Общината, което има най-много терени, все повече затъва", се казва още в писмото".
24rodopi.com
Очаквайте още по темата
За случващото се на Пазара се е говорело и на срещите на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан с 5-ма общински съветници от ДПС през уикенда – четете по-късно само тук
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

23 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/5/16 09:04

    Ще стане много интересно, как общината продава обекти ,които са на банката,накрая май тези които са броили парите за тези обекти ще пият студена вода след като банката си вземе заложения пазар

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен31/5/16 09:22

    Дали ще изгори някой..?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен31/5/16 09:24

    Парата прави играта...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/5/16 09:44

    Не мога да разбера ,кой ще бъде длъжника към банката ,след продажбата на активите на пазара .Кой ще се издължи към банката ,след като вече пазара няма да е общински , а вече е минал в ръцете на частници .Частника си е платил и няма отношение към банката .Банката не може да му вземе актива .Така ,че банката ,защо не е запорирала активите на пазара за сметка на дълга към нея .Може би и тя участва в алъш вериша , а после нещо от рода на КТБ

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен31/5/16 09:54

    ОСТАВКА Ердинч Мюмюн и Рамадан Вели

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/5/16 09:57

    Представяте ли си ако не беше Ърмадан слугата на възродителя полицай, а някой разбиращ как дружеството хем щеше да изплати борба, хем сега да печели. Тези обекти са нищо в сравнение с продадените терени. На 1 млн. от парцел познайте калко комисионна се взима?

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен31/5/16 09:58

    Erdinc aga bu yaptiklarini cekeceksin

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/5/16 10:25

      Какъв "ага" за такива корУмпирани хора това обръщение те него заслужават

      Изтриване
  8. Анонимен31/5/16 10:00

    Най-корумпирания човек на пазара е ЕРДИНЧ МЮМЮН

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/5/16 10:05

    BIDETE SPOKOYNI PAZARA E SPASEN.VSICKO DRUGO E CESANE NA EZITSI VSICKO DRUGO E BOS LAF.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/5/16 10:22

    Щяло да е тайна каква тайна какви са тези глупости публичен търг пък резултатите тайна

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен31/5/16 11:26

    Абе няматели си работа че си чешите езиците какво е било що е било. Елементарно питайте банката дали се обслужва кредита и дали има проблем.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/5/16 13:15

    Glupaci samo susu musu pravite kat ku.vi amcici

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/5/16 13:25

    Корупция и само Корупция...това е девиза в катуна Абсурбистан

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/5/16 13:59

    platena publikatsiya sreshtu horata na raif mustafa...elementarno uotsan

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/5/16 16:55

    ХОРАТА НА ВЕЛЯХТИН ОТ СТРЕМЦИ ВЗЕХА "СПЕЧЕЛИХА" АПЕТИТНИТЕ ОБЕКТИ.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/5/16 17:24

    Nyama opraviya,kak e tayen targa ne e yasno,pisaliste na 24 may nali ne e ofitsialno neraboten den kak togava ima targ ? pak ne e yasno tuka naistina imaneshto gnilo kakto gore e kazal nyakoy kak ako pazara e zalojen na bankata aktivi se prodavat.. ami prokuraturata dasi svarshi rabotata i da obyavi vsichko nedestvitelno ..pak na novo targ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/5/16 19:30

      Mn si tap...obrszovay se malko posle komentiray

      Изтриване
  17. Анонимен31/5/16 17:55

    Ердинч е живо доказателство.Да си от ДПС може образование да нямаш

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен31/5/16 18:34

    Tolkova ste jalki.Plateni pisaci koito izobsto ne ste v cas.Znaese koy plasta I zasto no nisto vsicko nyakoy den ste se virne kato bumerang.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен31/5/16 19:59

    Статията си е много вярна! Това ,че не се харесва на Райчо и компания не значи , че е платена ! Прокуратурата нищо няма да направи, нали Р.М е един от тях ? Да живее ДС ! Единственият начин е Общинският съвет да поиска оставката на сегашното ръководство и да се избере нов Управителен съвет! Стана ясно , че тези ач кюпеци няма да се наядат...

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен31/5/16 23:46

    Tezi nezakonomernostti sa kapka v moreto,a kak schte se obosnovat i se opravdayat; buhalite; (borda na direktorite) za prepodpisania aneks kam bankata s blizo poveche s 3 punkta ot parvonachalnia dogovor, za nepravoverno poluchenite pari ot obshtinata(vseki mesetz po 25 000 lv)za realno ne izvarshena usluga,za po nisko faktururanite i otcheteni pari pri prodajba na DMA.......

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.