„Правителството на Орешарски падна, защото нашият партньор се бе договорил зад гърба ни, задкулисно с ГЕРБ и не бе случайно прословутото кафе в Кърджали. Планът беше - пада кабинетът на Орешарски, предсрочни избори и те с ГЕРБ правят правителство. Но тази сметка се оказа права", това разказва за първи път бившият премиер и сегашен лидер на ПЕС Сергей Станишев в интервю за списание "Биограф", публикувано във връзка с неговата 50-годишнина.
Както 24rodopi.com писа, точно в 16.30 часа на 22 март 2014 година Бойко Борисов влезе в заведението „Марая" в центъра на Кърджали, където лидерът на ДПС Лютви Местан
го чакаше, за да пият заедно кафе. Местан беше с кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, с областния лидер на ДПС Бахри Юмер и министъра на екологията Искра Михайлова, но двамата с Борисов седнаха на отделна маса.
Борисов поиска турско кафе, но Местан му отговори, че ако е бил приел да му гостува в ресторант „Ориентал", там щял да бъде почерпен с турско кафе. В „Марая" се оказа, че не предлагат турско кафе. Предложиха на лидера на ГЕРБ минерална вода „Банкя", което той посрещна с констатацията: В Банкя има много хубава вода.
В крайна сметка на двамата им бяха сервирани две води и едно кафе.
Двамата разговаряха в продължение на 15 минути. Сметката плати Местан.
За първи път Станишев поднася извинение на протестиращите през лятото на 2013 година, отбелязва агенция „Кросс". "Те се почувстваха предадени. Към тези хора изпитвам уважение и на тях дължа извинение. Най-голямата ми политическа грешка бе, че тогава, през 2013 година, допуснах по този начин да провокираме хората, че не успях да убедя политическия ни партньор ДПС, който искаше да има позиция в сферата на сигурността, след два атентата на политическия им лидер Ахмед Доган, да преосмисли исканията си и че подобно решение - избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, ще взриви обществените нагласи, кабинета и всичко за което сме се борили", твърди Станишев. Той обяснява, че тези протести са били "обяздени" политически, че са били "финансирани от ГЕРБ и от други субекти", за да се постигнат други цели. Сергей Станишев признава, че трудно е приел новината за създаването на АБВ, защото съзнавал, че това е разделение на левицата: "Не можех да си представя, че човек като Първанов, когото партията е създала, може да й нанесе подобен удар!". Бившият лидер на БСП признава, че години наред неговото отношение към Първанов било като към патрон и наставник, като към човек с много голям опит, който му е дал път. "Но имаше много хора, които сееха интриги между нас. Въпреки това отношението ми към президента винаги е било коректно, до момента, в който той реши, че трябва да тръгне срещу мен и срещу БСП. Нещо повече - дори част от моите грешки, за които нося пълна отговорност, всъщност се дължат на стремежа ми да бъдем заедно, от една и съща страна с президента Георги Първанов." За Тройната коалиция Станишев казва, че това е едно на пръв поглед "невъзможно управление на националното съгласие" и се подкрепя със следната теза: "На Царя чичо му е разстрелян от Народния съд, а самият той е бил пратен в изгнание. За главата на баща ми са давали 50 000 лева в името на цар Симеон Втори. Ахмед Доган е лежал в затвора по време на комунистическото управление. Парадоксално беше, че в името на една голяма кауза - присъединяването на България към ЕС, ние успяхме да загърбим миналото и да управляваме заедно". Станишев признава, че е получил много удари, понесъл много негативи и е платил "висока цена" за битката си с ГЕРБ и лично с Борисов. Накрая лидерът на ПЕС отдава дължимото и на семейството и децата, за които късно открил, че "дават съвсем нов смисъл на живота".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/16 17:06

    Ай стига с това смешно кафе,бее. Аман вече!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/5/16 17:24

    Другарката Станишев напълно е прав....националните предатели нямат място в България

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/5/16 17:37

    ОСТАВКА на крадливото,корумпираното и некомпетентното правителство на КАЛИНКИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ...КОЙ КОЙ КОЙ загроби страната,децата и внуците с убийствените заеми ( 26 ) милиарда....КОЙ КОЙ КОЙ превърна България в един гладен,беден,мизерен катун с най ниски заплати,пенсии,детски,майчинства в ЕС.ОСТАВКА и убийците и предателите на страната на народен съд и по бързата процедура на дръвника.....ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/5/16 17:42

    А, добрутро, другарю Станишев!

    ОтговорИзтриване
  5. зафериус7/5/16 18:27

    Доносникът Дюнме без значение в каква опаковка е, винаги си е лайно.

    ОтговорИзтриване
  6. Петров7/5/16 18:34

    Как пък веднъж не чух Станишев или който и да е от БСП да каже, че за нещо е виновен! Все другите криви, все те прави. Дреме му на Станишев за партията му и за държавата - той, другарки и другари, си уреди живота до гроб в Брюксел, а вие духайте супата!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/5/16 18:41

    Чак сега ли го разбра? Е за тва те свалиха.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/5/16 18:59

    Въпреки, че мразя БСП и комунистите, тук другарят Станишев е прав. Местан се целува със Станишев и прости на БКП (сегашното БСП) за възродителния процес, след това пи кафе с Б.Б. и си направиха договорка. Разбира се, политиката е една от най-древните професии в света, може би на второ място след проституцията. В политиката няма етика и логика, няма чест и достойнство... Няма ги много качества които прилягат на един вярващ човек. Въпросът ми е: Може ли чист и почтен човек да гради и води политика? Недейте да търсите качества у политиците, които прилягат на истински вярващите хора, на честните, на трудолюбивите. Те са в политиката за едно - ОБЛАГА. Аз на политици не вярвам, защото всичко е договорки, заговори, лъжи и т.н.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Фенаси Керим8/5/16 01:08

      Некой политик да не ти го .....

      Изтриване
  9. Анонимен7/5/16 20:40

    Тези двамата ще упавляват следващото правителство.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/5/16 21:40

    ГОЛЯМА РАБОТА, ИЗПЪРЗАЗЯЛИ КОМУНИСТ, ЕВАЛА НА МЕСТАН И БОРИСОВ. СЕРГЕЙЧО ШО ИЗБЕГА В ЕВРОПАРЛАМЕНТА А?!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен8/5/16 11:24

    Момата срам няма. А бе ку.во долна като спечелиш избори и народа избере БСП тогава си направи правителство а това няма да е в този век.Анадънму?

    ОтговорИзтриване
  12. Висоцки9/5/16 11:33

    Всички си имате работа и във фейса се забавлявате. Нищо лошо. Искам да попитам г-н Местан, защо при започване на работа се изисква от хората с друга религия да знаят турски език? Айде, ако си млад можеш да го научиш, както много млади хора са започнали да учат турски език в градовете: Бургас, Пловдив, София и пр. Има много турски фирми в Бургас, а и зъболекари, аптекари, оптика, лекари учат, а някои вече до съвършенство го владеят, НО... дайте ни съвет, все пак вие сте на власт...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.