Ние сме единствените, които организираме мероприятие на 19 май в Джебел във връзка с майските събития, очакване над 15 000 гости. Това каза на брифинг след заседанието на Централния съвет на ДПС председателят на движението Мустафа Карадайъ.
„Имахме чествания тази седмица в Караманци. Предстоят мероприятия в Демир Баба, в Разград, в област Шумен, в Джебел и Бял Извор.
Както първи 24rodopi.com писа, кметът на Джебел Бахри Юмер забрани провеждането на митинг в Джебел на 19 май.
„19 май ще бъде празник на общината. Издал съм заповед, с която забранявам провеждането на политически мероприятия. Както кърджалийци празнуват на 21 октомври, така Джебел ще празнува на 19 май. От трибуната на площад „19 май" няма да се чуят политически речи", заяви пред 24rodopi.com кметът на Джебел Бахри Юмер.
Всяка година на 19 май в Джебел се отбелязва Денят (19 Май 1989 г.), в който в защита на име, вяра и език местните жители организират първия в България мирен протестен митинг срещу тоталитарната система. През 1998 г. с единодушно решение на Общинския съвет този ден е определен за Празник на града и общината. Всяка година на 19 май на едноименния площад се събират хиляди джебелчани и гости на града.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/16 22:59

    Много важно...тия чествания трябва да спрат...само подклаждат етническа омраза у турците!

    ОтговорИзтриване
  2. zaga zuga11/5/16 05:22

    Триябва да спрат и измислените Български празници.
    3 март.
    Несъществуващи въстания.
    Денят на Ботев.
    И други.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен11/5/16 08:28

    veçe nyamate nikakva rabota v Djebel ha ste doşli vie ha sa doşli ot ataka

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/5/16 09:09

    Тъпаците, какво ще правят в Бял Извор,
    Местни ояли се депесари и местни олигарси със строителни фирми да идат да им се подмажат в София, та дане се излагат пред комшиите си.
    Това не се отнася за ГЙОНСУРАТИТЕ.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/5/16 09:10

    Мустува Карадайъ този път ще изяде кертика!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/5/16 09:50

    Не ги искаме в Бял Извор, освен ако не дойдат като обикновенни гости на честванията и курбана

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен11/5/16 09:55

    Това не е партиен празник а е празник на град Джебел г-н Карадайъ Който иска да чества и организира партиен празник само по сараите и на връх Бузлуджа. И един въпрос към г-н Андай. Вие независима медия ли сте или сте зависими от ДПС-Пеевски и сие? Айхан Енвер от гр Джебел.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/5/16 13:25

    nito imate rabota v CEBEL nito iskame da vi vidim i çuem ,prikazkite gi razkajete na mayka si

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен11/5/16 13:49

    DPS nqma rabota pove4e v Djebel.Samo DOST.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.