В рамките на проекта "Шанс за работа – 2016 г.", 15 безработни от община Кирково придобиха специалността „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца".
Съгласно сключен Договор с Агенция по заетостта, чрез дирекция "Бюро по труда" – с. Кирково и в партньорство с РС на КНСБ, Община Кирково реализира проект "Шанс за работа – 2016 г.".
Целева група по проекта бяха безработни младежи до 29 г., с основно или по-високо образование, без професионална квалификация и регистрирани в Дирекция "Бюро по труда".
След приключване на обучението, безработните лица положиха изпит. След което младите хора придобиха професионална квалификация по професията „Помощник-възпитател", специалност „Помощник-възпитател в отглеждането и възпитанието на деца".
Удостоверенията им за професионална квалификация бяха връчени от кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман.
Регионалният лидер на КНСБ в Кърджали Иванка Караколева заяви, че удостоверенията се  издават от Центъра за професионална квалификация към синдиката. Документът не е сертификат, но на национално равнище КНСБ има подписани международни договори с Италия и Испания и може да се ползва в целия ЕС.
Съглacнo ycлoвиятa нa пpoгpaмaтa oт 15 oбyчeни млaдeжи, общинaтa ще ocигypи тpимeceчнa зaeтocт нa 40 % oт ycпeшнo пpeминaлитe кypca.
24rodopi.com




Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/6/16 14:21

    I vav Kardjali imashe preminali prez toq kurs 45 dushi zashto nqma novina za tqh ili pak vsicko s vrizki stava

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/6/16 14:29

    Ne vijdam nikoy ot rayon Fotinovo,nikoy ot Kmetstvo FOTINOVO ne si varshi rabotata .....nehranimaykovciiii

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/6/16 14:31

    На времето за да станеш възпитател или помощник- възпитател трябваше да завършиш най-малко полувисше ,минимум 3години Сега синдикати ,бюра по труда и кметове на общини под път и над път раздават дипломи за полувисше или висше образовоние . Егати държавата ,агати нищожеството и невежеството .

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/6/16 15:13

    Кьораво и сакато едвам ги събраха от Бюрото елате да видите в Момчилград изплъзнаха се по градините калабалък да правят,но нали някои си пълнят гушките с комисионни

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен8/6/16 21:45

    Без език сте за никъде. Стига са Ви заблуждавали.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/6/16 10:18

    Каква радост у всички ,каква залагалка от всички към всички.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.