Почти два пъти и половина повече са слабите оценки за сметка на отличните по български език и литература на тазгодишните матури в област Кърджали. 176 зрелостници са получили двойка на държавния изпит по БЕЛ, отличниците пък са 72-ма, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Гроздан Колев. Средният успех е Добър 3,85, като той е по-нисък спрямо миналата година, когато 1195 абитуриенти са постигнали среден резултат от 4,06.
Със средния успех от 3,85 област Кърджали се нарежда на 26-то място в страната, като по-слаби резултати на матурите имат само в Разград и Силистра.
Общо 1042-ма зрелостници в Кърджалийско са се явили на матура по български език т.г. Трима са били спипани в опит да преписват.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.