От днес започват 72 часовите проби на обект „Регионален център за управление на отпадъците". Предстои до края на седмицата да бъде подадено и искане за Държавна приемателна комисия, съобщи Катя Митовска, началник отдел „Инвеститорски контрол и строителство" и главен инженер на Община Кърджали.
Към днешна дата Община Кърджали е на финалната права по изпълнението на първия етап на обекта във връзка с изпълнението на дейностите по споразумение от май месец 2014 година.
Към същото споразумение подписано между Министерството на околната среда и водите и община Кърджали по проекта „Регионален център за управление на отпадъците", финансиран чрез публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите", е подписан и анекс от 14 декември 2015 година.
Извършени са всички дейности по първият етап на договора, включващо изграждане на клетка 1 , ограда, контролно пропусквателен пункт, трап за дезинфекция, карантинната зона площадково ВиК и всички съпътстващи подобекти.
Общата цена за изпълнение на предвидените дейности възлиза на около 9 620 000лева, а само за първият етап стойността възлиза на 7 587 496,03 лв. с ДДС.
До края на юли обекта трябва да бъде пуснат в експлоатация и свежо генерираните отпадъци да се депонират в новата клетка на Регионалният център, обобщи Веселина Танчева, началник отдел „Опазване на околната среда". Тя допълни, че Община Кърджали ще търси финансиране за изграждане на компостираща и сепарираща инсталация, която ще подобри работата на Центъра. В този смисъл това може да стане чрез Оперативна програма „Околна среда", като община Кърджали кандидатства като директен бенефициент, каза още Танчева.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.