„Град Кърджали се е превърнал в хаотичен паркинг. Неправилно спрелите автомобили са навсякъде. Улици и булеварди са превзети от паркирали по всякакъв начин на всевъзможни места автомобили. Спазването на Закона за движение по пътищата в града ни е химера". Това пише в отворено писмо до Областната дирекция на МВР и Община Кърджали жителка на областния град.
„Толкова ли е трудно спрелите неправилно да бъдат глобявани, а след това наистина да платят глобите си? Ако в една страна законите не се спазват, това означава, че е настъпила анархия. Ако няма кой да съблюдава спазват ли се правилата за уличното движение, то съвета ми е пътните знаци да бъдат премахнати и да бъдат дадени за скрап. Така вече всички ще знаем, че можем да правим каквото си поискаме на пътя.   
Повод за това гневно писмо е ситуация от миналия петък, в която попаднах спазвайки правилата на движението.
По улица „Отец Паисий" /срещу „Червен кръст"/ винаги има спрели неправилно участници в движението. Аз с автомобила си, в който бяха майка ми и дъщеря ми, се  движех от улица „Републиканска" към СОУ „Отец Паисий", пред мен караше младо момиче. Точно пред „Червен кръст" и този път по традиция  имаше  паркирали  неправилно автомобили.  Срещу нас движещо се такси от СОУ „Отец Паисий" към ул.  „Републиканска"  не ни даде предимство изчаквайки зад паркиралите, а предприе изпреварването им неправилно.  Стигна се до ситуация, в която първият автомобил от нашата колона, движеща се към  СОУ „Отец Паисий" спря, а предприелият неправилното изпреварване остана челно срещу нас неможещ да се престрои отново в дясната лента.
Тогава от таксито се показа глава на видимо ядосан господин, според когото младото момиче първо в колоната от автомобили движеща се към  СОУ „Отец Паисий" е трябвало да му даде предимство. По закона за Движение по пътищата обаче ние имахме предимство.
Виждайки напрежението, което ще доведе до физически сблъсък излизам от колата и с жест на ръката му показвам, че трябва да се върне назад защото нашата колона от автомобили вече е до бул. „България" и е невъзможно да дадем назад. Не се стигна до физически сблъсък защото първият от паркиралите  неправилно автомобили потегли не защото шофьорката знаеше, че е спряла неправилно, а защото бе чула скандала.
Питам – откъде накъде ще ни държат тон, ще ни ругаят и ще ни обиждат, точно тези които не спазват правилата? Откъде накъде ще спират/паркират масово където си поискат? Има ли я държавата, респективно органите на реда или да вземем по една бухалка и да започнем да решаваме кой е крив и кой е прав на улицата?
В град  Кърджали са нужни паркинги. Ако няма места за такива обособете част от уличните платна като такива. И така и така по улица „Булаир" до съда и от двете страни са спрели автомобили. Така и така по бул. „България" е същото положение". Да не говоря за бул. Тракия", улица  „Отец Паисий" и „Екзарх Йосиф".  Щом пред НАП Кърджали където е пешеходна зона може да има паркинг, това означава, че и на други места в града могат да бъдат обособени такива. Желателно е  паркингите да бъдат безплатни", се покочва в писмотото, подписано от „възмутена гражданка".
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/16 18:24

    Градът не е подготвен за толкова много автомобили, България се превърна в морга за старите коли на западноевропейците, а нашите като невидели старите возила даже по няколко стари коля на семейство имаме вече. Ако не бяха таратайките на западняците повечето български граждани щяха да видят кола през крив макарон.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен13/6/16 20:47

      Колега дай да видим какво толкова караш че пишеш коментари какво са карали българите

      Изтриване
  2. Анонимен13/6/16 19:14

    Напълно подкрепям автора на писмото. Ако законите не се спазват, значи държавата я няма. Как да обясня на детето си, когато не може да мине през тротоара, че тази кола не трябва да е там, но няма кой да му каже, че има закони и се прилагат.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/6/16 19:15

    В Кърджали къде се младите хора. Да вземат пример от руснаците и техния стохам!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/16 19:17

    Права е госпожата напълно права подкрепям я напълно Държавата липсва абдекирала е ни община ни полиция нищо думи не ми останаха ето поради тази причина хората бягат от България ама на кой ли му пука както пее Слави Трифонов в една своя песен "време е да изхвърлим боклука"

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/16 19:22

    Крайно време е да се въведе забрана за внос на автомобили втора ръка поне за три годишен период и сериозни ГТП за всеки автомобил с отпадане от движение и за малки пропуски. Драстично е, но иначе оправия няма да има със сегашните правила.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/6/16 19:36

    ТРЯБВА НИ ПАЯК!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/6/16 19:56

    Незабавно трябва да се отвори бул.България ,за да спре хаоса в движението в града .Това е единственото решение на проблема.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/6/16 19:59

    Не само бул България ,всички улици в града трябва да се отворят. Само търговската Републиканска трябва да се затвори напълно.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен13/6/16 20:02

    Платено паркирне, навсякъде в центрлната част на града, така ще се съберат доста пари в хазната на общината. Има толкова площ, която може да се обособи като паркинги но хората ги мързи да вървят 100 или 200 метра , а и нали трябва всички да ги видят с каква кола пристигат

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен13/6/16 20:26

    Е като няма къде да се паркира какво очаквате, като не могат да решат проблема да видят другите държави какво са направили по въпроса и те да го направят

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/6/16 20:48

    За кой ли път отново ще кажа - нужни са репатриращи машини ( паяци ). Само така може да се спре това безумно паркиране навсякъде.
    Паяк,скоби, наказателен паркинг и глоба 100 лв.
    Само това ще ни научи!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/6/16 20:58

    ПИСМОТО ВЕРОЯТНО Е ПИСАНО ОТ УЧИТЕЛКА- В НЕНУЖНО ИЗБРОЯВАЩА ФОРМА, ДАСКАЛКИТЕ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ МОГАТ ДА ПИШАТ НЕЩО СНИСЛЕНО, КРАТКО И ЯСНО. ЖАЛКО, ИНАЧЕ ТЕМАТА Е АКТУАЛНА- ОТГОВОРЪТ Е ЯСЕН, КЪРДЖАЛИ СЪЩО СЕ НАМИРА В АБСУРДИСТАН.

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен13/6/16 21:57

    To nqma kade da parkirat horata navsqkade e plateno ili nqma mesta hubu che ima tiq telfoni s kameri snimaite i kak serete i tva da puskq rodopi

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен13/6/16 22:01

    Простак има ли значение кой го е писал,това ли ти е проблема. Вземи и се осъзнай колко си тъп и не си давай мнение защото някой е помислил за твоя уют по улицата!За това сме в това положение - поне срам малко да имаше, че някой е решил да направи нещо и заради теб!Повече не се трае този фас!

    ОтговорИзтриване
  15. Като се обадиш на КАТ, от КМЕТА зависи!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен13/6/16 22:10

    Трябва КАТ за заработи най-накрая. А не да ходят от среща на среща...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/6/16 02:43

    To parvo darjavnite slujiteli trqbva da opravqt te naru6avat dvijenieto.a za ob6tinskite hi4 da ne govorim

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен14/6/16 03:35

    КАТ си работи,хайваните са много!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен14/6/16 08:31

    Трьбва да се даде път на младите - шефа на КАТ трябва да се пенсионира,а не да се търка в Раиф Мустафа

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен14/6/16 08:42

    Не ни трябва нито синя зона нито паяк,трябват ни стабилни кмет и началник КАТ.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен14/6/16 09:22

    Споко, Цветето ще оправи положението.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен14/6/16 09:40

    Do 03:35 Aloo kade si raboti Kat bre tii s rozovi ochila li si neznam, Kat e abdekiral napalno stot s kamerite za skorost izvan grada i snimat li snimat a v grada vri i kipi ot nepravilno parkirali ama zashto da se karat s horata kato po lesno e da snimash za skorost aa haivani ima zashtoto nqma policiq zashto sashtite tiq haivani kato otidat v Garciq ,Germaniq,Angliq i t.n.t spazvat vseki znak i markirovka aaa shte ti kaja zashto ,zashtoto ima globi i to qki globi a globqva koi Policaq eto do kade stigame pak taka che KONTROLA moi chovek tova lipsva v Bg

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен14/6/16 19:23

    Правилно 14/6/16 09:40.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.