Народният представител Цвета Караянчева настоява да няма пропуски за бъдещата синя зона, която Общината в Кърджали предвижда да изгради и всеки да си плаща на общо основание, независимо дали е служител на местната власт, на държавната администрация или на парламента.
Зам.-председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и народен представител от ГЕРБ-Кърджали Цвета Караянчева участва в Обществен форум по проблемите на пътната безопасност, иницииран от областния управител на Кърджали Илия Илиев. Събитието бе организирано във връзка със зачестилите случаи на тежки ПТП в града, някои от които с човешки жертви, и с оглед началото на активния туристически сезон, през който се увеличава драстично транзитният трафик в посока към Гърция, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Припомняме, че това е втори форум след като преди седмица подобна среща се състоя по инициатива на кмета на общината инж. Хасан Азис. Както и тогава, и днес бе обсъдено моментното състояние на уличната мрежа, посочени бяха невралгичните точки, факторите на риска и необходимите мерки за противодействие на безразсъдното шофиране и злополуките с пешеходци.
Караянчева бе категорична, че трябва да се предприемат конкретни мерки в спешен порядък за обезопасяване на пътната инфраструктура и подобряване контрола на движението, като се възложат срокове за изпълнението им, съгласно правомощията и ресурсите, с които разполагат отговорните институции. Тя подчерта, че е важно да се приобщят децата и да се инициира широка кампания сред учащите и кандидат-водачите на МПС за спазване на правилата за пътна безопасност с повече практически занятия и обособяване на мини-полигони. Форумът формулира пакет от мерки, с които да се разтовари движението в центъра на града, да се осигурят нормални условия за паркиране и да се гарантират живота и здравето на всички участници в движението. Те включват повдигане и освежаване на маркировката в бяло и червено и монтиране на насочено осветление на всички пешеходни пътеки по централните булеварди и край училищата, в това число цялостно повдигане и маркировка на около 20 ключови кръстовища; поставяне на камери за видеоконтрол в най-невралгичните точки; възстановяване на уличното осветление; изграждане на кръгови кръстовища навсякъде, където инфраструктурата позволява; създаване на синя зона и закупуване на репатриращ автомобил от общината; изграждане на нови паркинги и др. Статистиката сочи, че тежките ПТП за първите пет месеца на годината на територията на общината са скочили два пъти спрямо същия период на миналата година.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/16 23:11

    Изненадващо голяма активност на институциите. Сигурно е заради наближаването на изборите. Но, казано е :'По делата ще ги познаете'.И народът ще гледа.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен14/6/16 06:55

    А дано, ама надали

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/6/16 08:25

    Нищо няма да направите!!!Ще дадете "паяка" на "нашия човек",ще се чудим къде да паркираме,ще ви псуваме ежедневно.А тежките ПТП-та стават не защото няма синя зона,а защото полицията не си гледа работата.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен14/6/16 08:41

    И областния лидер да не остане по назад от кмета.Но този път с ясен политически отенък./с препоръки от народен представител/.всичко е шумотевица.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/6/16 09:18

    Лелее е е !Колко много лапачи!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/6/16 09:28

    Права е Караянчева. Синя зона ще въведе някакъв ред. И за паяка е права - ще има наши и по-наши хора. Все пак сме в България. Трудно ще се променим.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/6/16 12:01

    От Инсайд по България надолу е ужас!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.