Народни представители от ДПС и кметът на община Ардино Ресми Мудар са на посещение в Турция.
Делегацията на Движението, водена от председателя на Групата за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, народните представители Дурхан Мустафа, Салиха Емин, кметовете на Руен Исмаил Осман и на Ардино Ресми Мурад, провеждат срещи с изселници, с ръководствата на неправителствени организации, представители на местните власти и политическите партии в района на Бурса.
Първата среща се състоя в община Нилюфер (Бурса), където хората на ДПС бяха приети от кмета на общината Мустафа Бозбей. Обсъдени са редица въпроси свързани с взаимодействието между местните власти, въпроси от социалната и културната сфера.
Делегацията на ДПС беше приета също от областните организации на Републиканската народна партия(CHP) и Партията на националното движение (MHP), се казва в съобщение на пресцентъра на ДПС. Проведени са разговори с областния председател на Републиканската народна партия(CHP) Сади Йоздемир и областния председател на Партията на националното движение (MHP) Тевфик Топчу.
Делегацията на ДПС разговаря и с кмета на община Муданя(Бурса) Хайри Тюркйълмаз. На срещата присъства и общинският председател на Републиканската народна партия (CHP) Ергюл Батман.
Народният представител Ердинч Хайрула сподели, че целта на посещението е да разяснят политиката водена от партията пред изселниците в Република Турция, както и да построят нови мостове между България и Турция.
Кметът на община Муданя Хайри Тюркйълмаз изрази своето задоволство от посещението. "Надявам се, че ще надградим нашите двустранни отношения. ДПС има много привърженици в нашата община.  Могат да се направят доста взаимни неща в социалната сфера и културата. Такива посещения спомагат за изграждането на нови мостове между Турция и България, както и на ниво общини", каза той.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

31 comments so far,Add yours

  1. Анонимен4/6/16 13:36

    Бля бля бля старата песен на нов глас

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/6/16 13:42

    две комунистически партии обсъдиха комунистическото развитие...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен4/6/16 14:05

    Дпс😀😀😀

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен4/6/16 14:16

    Пазете се. Българин където стъпне трева не никне

    ОтговорИзтриване
  5. зафериус4/6/16 14:23

    зафериус е казал.
    Късно е чедо.
    Велика Турция не ви иска.
    дпс еоод подлежи на преструктуриране.
    Едно време зъболекарят Гюлестан беше писал ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧИСТЯТ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ.
    Хубавото е че вече и Турското малцинство си отвори очите.
    Как ще обясните.
    Вие бяхте от бедни семейства, сега милионери.
    Народните деца са за някой лев по света.
    Краят ви дойде.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/6/16 15:00

    Novi mostove s EVROPROEKT 20% KOMISIONNA

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4/6/16 15:13

    Притрябвали са им нови мостове! Само търговия и туризъм и това е! Не ни трябва друго вземане даване с Турция. То си е казано...с Дявола да си нямаш работа

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен4/6/16 15:17

    Късно е либе за китка

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен4/6/16 15:23

    Lift, lifting...:-):-):-):-)

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен4/6/16 15:42

    И какво от това,че сте се срещнали с политици от Турция?!
    Турските политици ли ще убедят българския народ особено бедните амуджи които са се отвратили от вас да гласуват за вас?!

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен4/6/16 15:47

    Изтървахте положението от ДОСТ. ДПС ви изпревари в контактите си в Турция.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен4/6/16 15:48

    Нови мостове ще има само с ДОСТ. Хванахте се за Турция за гласоподаватели, но хората няма да подкрепят партия, която се бори против самата Турция.

    ОтговорИзтриване
  13. Отговори
    1. Анонимен4/6/16 16:35

      дпс
      дпсеее
      дпсееееее
      де е дпсеееее

      Изтриване
  14. Анонимен4/6/16 16:49

    Зафериус, краят им дойде и какво почва, пак старата песен под ново име.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. зафериус4/6/16 18:01

      Има минимално раздвижване в сивото вещество на Амуджата.
      Изходът не е нито в края на дпс еоод нито в дост-лар местан бирлик. Намесата на Турция също не е решение.
      Гангрената не е само в дпс еоод, тя е в национален мащаб.
      Решението ще дойде рано или късно от младите, един ден ще избухнат.
      Този народ не е стадо.

      Изтриване
    2. Анонимен4/6/16 18:25

      Аз съм 16.49 като гледам май е стадо, щом от ДПС ходят в ДОСТ без да си дават сметка,че овчаря и овцете са едни и същи.

      Изтриване
  15. Анонимен4/6/16 16:51

    samo taka dps nyama druga partiya

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/6/16 17:40

    ДПС или "Не си ти, когато си гладен"

    Понеже осъзнава, че вече не е това, което беше, ДПС започна да претопля легендите за своето влияние. Последният пример е отпреди няколко дни, когато Карадайъ се закани, че ДПС ще играе ключова роля на президентския вот.
    Половин година след като ДПС изгони лидера си Лютви Местан и близо два месеца след като Доган си назначи нов „наместник“, Мустафа Карадайъ, който иначе не блести с дар слово и политическа далновидност, се закани Движението да бъде фактор на предстоящия президентски вот.

    След сътресенията във формацията през последните месеци новият ѝ “оперативен ръководител“ обясни на митинг, че ДПС е в силата си и това щяло да се види на президентския вот. “Ще играем основна роля на президентските избори“, каза Карадайъ.

    Дни по-късно той доразви тезата си. И обяви, че Движението нямало да даде „непоискана подкрепа на никого от кандидатите на предстоящите президентски избори“. При това самият Карадайъ добре знае, че ако някоя партия поиска съдружие с ДПС на президентските избори, Движението наистина ще ги предреши, но в отрицателна посока.
    "Без ДПС не може"

    Водещото в тези изказвания на “оперативния ръководител“ е важното уточнение, че “партията трябва да съхрани единството си и на предстоящите президентски избори да покаже, че без ДПС не може, за да може след тях веднага партията да участва в следващата изпълнителна власт“.

    Ако прибегнем до онзи рекламен слоган “Не си ти, когато си гладен“, той много добре описва ситуацията около ДПС. Останало без официален властови ресурс, Движението сякаш е изпразнено от съдържание. А излизането на Лютви Местан и усилието му да разбута електоралната аритметика на Движението чрез опита да привлече към себе си изселническите организации допълнително внасят неувереност в действията на тази партия, които лежи на старите лаври, че е политически балансьор.

    Истината обаче е съвсем различна. ДПС отдавна не балансира нищо - неговата ниша бе иззета от ГЕРБ и от Бойко Борисов, който с дребна „корупция“ (в смисъл на жестове, влияние, договорки и дребни услуги към всеки лидер) успява да привлече на своя страна различните политически субекти, независимо дали те се водят част от мнозинството или от опозицията. Така че ДПС няма как да реши президентските избори с явната си подкрепа. И няма как тази „услуга“ да е с положителен знак за партията, решила да използва подобна патерица (освен ако на вота не се случи катаклизъм от типа националист срещу кандидат на системните формации).

    Осветяване на легендите

    От периода “Местан“ досега ДПС е в криза на авторитета си. И партията осъзнава, че престоят извън властта не ѝ се отразява добре.

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/6/16 18:49

    Sigurni sme v tova che 60 /70 protsenta ot glasopodava telite na DPS sa za DOST

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/6/16 19:04

    Осветяване на легендите

    От периода “Местан“ досега ДПС е в криза на авторитета си. И партията осъзнава, че престоят извън властта не ѝ се отразява добре. За оцеляването на формацията и опазването на задкулисното ѝ влияние са необходими някои театрални действия, които обаче носят и негативи - като например зигзагообразното осветяване и затъмняване на Делян Пеевски като едър бизнесмен. Именно затова към момента ДПС не е в добрата си форма на обичайния търговец с влияние. Да, Движението може да движи видимо или не дотам някакви парламентарни процеси или пък да менажира случващото се в отделни сектори. Да, ДПС не е застрашено от собствените си люспи тип Касим Дал или Лютви Местан - те в един момент ще последват съдбата на изхвърления от партията “анализатор“ Осман Октай. Но по една или друга причина от 2013 година насам на ДПС все по-често му се налага да излиза на светло. А колкото повече се осветява, толкова повече отслабва. Това, разбира се, няма да е бърз процес, тъй като ресурсите и политическият опит, трупани с години, не могат да бъдат разградени за дни.
    Въпросът към момента е по-скоро друг: Защо няколко месеца преди президентските избори Движението за права и свободи поиска да се освети съвсем официално като фактор за определянето на държавния глава (какъвто безспорно е било преди, но без да парадира с това). Просто защото вече не е този фактор и затова е нужно да поддържа легендата за своята значимост. Но не до президентския вот, а до следващия парламентарен. Когато безспорно ще има преразпределение на силите, но когато също толкова безспорно Движението все така няма да бъде приемлив партньор. По тази причина „легендирането” на партията трябва да продължи. За да остане поне задкулисен играч. Тази позиция не предполага разширяване на влиянието, но поне може да спомогне за запазване на настоящите лостове.

    В този смисъл - има добра новина. Постпреходният синдром, заради който залиня традиционната десница, а впоследствие и традиционната левица, не подминава и ДПС. Разпадът ще бъде бавен, но в крайна сметка неизбежен. Този процес започва именно с изговарянето на легендите, които даваха сила на ДПС. Легенди като тази, че Движението определя президентите на страната.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/6/16 20:23

    18:01 Заферус,гангрената нее само в национален,а в континентален мащаб.Европейските столици почнаха да се тресат.Париж и Брюксел вече горят.
    Не ми се вярва да не си гледал видео материали като"Fransa ve Belçikanın başkentleri 2016".
    Както казваш народа нее хептен овце.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен4/6/16 20:34

    bozbey takilma onlara sanada pahliya malolabilir sana hic kimse bu nlari anlatmiyorumu

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен4/6/16 21:26

    utanmazlar ne isiniz var bursada kapidan nasil gectiniz yeter ya son verin bu dps ye girisi

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен4/6/16 21:30

    tazi segasnoto chp nyama nisto obsto s ataturk izselnicite ne tryabva da glasuvat za taya partiya

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен4/6/16 21:49

    Сакън да не видите от Сдружение "АЛТАЙ", Много ми е чудно какво казват ДПС,арите в Турция?! Напр." Ние сме еничари на Путин, или нещо подобно"😀

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен5/6/16 00:15

    erdinc nolyu yaw bg de yalanlan gecmeyince tr ye mi attin kendini?bakkam Putin len aralani duzelt bali tr yin

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/6/16 22:55

      Ало Юсеин от Горски Дюлево или Фикреъ. Това да бе е да пасете кравите и телетата. Не е и Салих да ви пише молбите, Заявленията и Жалбит. Този пък нищо не разбира как си рита дипломата.

      Изтриване
  25. Анонимен5/6/16 06:22

    vie ste lakeyi na putin ibrici

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен5/6/16 08:12

    Erdin kopru var ya ismi DOST.
    Gecmeniz icin Turkiyeyi secip Savanin dps eood sinden DOSTa gecmeniz lazim.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.