Вълна от коментари и мнения залива социалните мрежи от няколко дни. Хората масово се възмущават и гневят на новините, относно скъпоструващото лечение на простреляния на 9 юни Димитър Желязков – Митьо Очите. На сочения за един от най-важните фигури в българският ъндърграунд за четири дни са му направени три животоспасяващи операции, прелети са му 100 сака кръв и кръвна плазма и борбата за живота му продължава. Стотици хиляди струват грижите до днес за улучения с пет куршума Митьо Очите. Кърджалийката Галя Марева също не остана безразлична към темата и се обърна с Отворено писмо във Фейсбук към здравния министър Петър Москов.
24rodopi.com

Вижте какво написа Галя Марева на министъра:

ОТВОРЕНО ПИСМО

ДО МИНИСТЪР ПЕТЪР МОСКОВ

УВАЖАЕМИ Г-Н/Д-Р МОСКОВ,

Наскоро загубих много близък и скъп човек, който за година и половина обиколи няколко болници, но уви. По време на неговото боледуване и след смъртта му си задавах хиляди въпроси, гневях се на бездушието, наблюдавах как лекари си го прехвърлят от болница в болница – най-вече от държавна в частна, недоумявах как в две лаборатории, разположени на съседни етажи в една болница резултатите от едни и същи изследвания в един и същи ден са коренно различни и т.н., и т.н. Близкият ми беше интелигентен, възпитан, културен човек. Отнасяше се с уважение към лекарите, сестрите, санитарките. Понасяше стоически болезнени манипулации, независимо че в следващата болница те се отричаха и се почваше отново и отново по нова „пътека". Посещавахме го само в разрешените часове, за да не пристъпваме правилата. Не съм с медицинско образование, но ден след се увеличаваше натрапчивото ми усещане, че с близкия ми не се постъпва по правилния начин – той все повече отпадаше и отчаянието го тласкаше към депресивни състояния. В един момент в мен се загнезди и натрапчивата мисъл, че лечението май е на принципа „проба-грешка".
В дните, когато цялата медицинска сила е впрегната, за да се спаси животът на някой си Митьо Очите; когато прочетох, че за два дни лечението му вече струва над 200 000лв.; когато медиите ежечасно ни уведомяват за десетките банки с кръв, отново се разгневих. Ще кажете, че лекарите са длъжни да помагат на всеки с всички сили и ще ми припомните Хипократовата клетва навярно. Така ли е наистина обаче, г-н/д-р Москов?
Не, не е така! И никой не може да ме убеди в обратното. Мога да ви разкажа цялата драма и трагедия с медицинските грижи за моя близък – от поставена невярна диагноза, през влошаване на състоянието му от това, превозването от семейството му от Кърджали до Пловдив, София и няколко пъти насам-натам, през две операции, медикаменти, контролни прегледи, изследвания, снимки, потребителски такси за престои в болници, „избор на екип" без никой да знае кой е екипът и пр., и пр. За по-малко от година и няколко месеца това струваше на семейството и приятелите около 15 000лв. И всичко това за човек, който няма пропусната и една здравна осигуровка през живота си. И с неизброим брой издадени и представени направления.
Мога да продължа, г-н/д-р Москов. Мога да ви кажа имената на болниците и лекарите, но просто душа не ми остана пък и какво от това. А и ще кажете, че всичко това е много лично. Лично е, да, но мисля, че ежедневно десетки и стотици българи минават през тези мъки и изпитания. Само още едно лично нещо искам да спомена като прочетох за банките кръв за г-н Очите. И ние, близки и приятели, няколко пъти спешно давахме кръв за нашия близък заради непрекъснато падащия хемоглобин като точно спазвахме изискванията на съответния кръвен център. Кога мислехте, че му я преливаха? Най-рано на следващия ден вечерта, защото така се били организирали, г-н/д-р Москов. Последната кръв не я преляха – близкият ми просто не я дочака.
Питам се, г-н/д-р Москов, защо лекарите, сестрите и санитарите, защо управителите и собствениците на болниците сякаш нарочно правят всичко възможно, за да не бъдат уважавани? Защо се обиждат като изразяваме недоволството и недоверието си към тях? Защо с поведението си карат човек едва ли не да се чувства виновен за това, че се е разболял? Защо смятат, че лекарската професия е нещо по-специално, а не е професия като всяка друга, която сам си си избрал и трябва да я работиш с ум и сърце? Защо са приели, че „информираното съгласие" е просто един досаден и формален термин в работния им ден и колко са тези лекари, които посядат до болния и кротко и разбираемо обясняват какво е състоянието му и как ще протича лечението от постъпването до изписването? Дори и в случаите, когато изходът няма да е благоприятен, но не и с думите, мимоходом казани от лекарка към моя близък: „Твоята работа не върви на добре!".
На тези въпроси имам един свой отговор, какъвто не съм чула досега никой да изрече и да го смята за важен, а той е за взаимното уважение и зачитане на човешкото достойнство. За взаимоотношенията лекуващ – пациент. Дали умишлено, г-н/д-р Москов, или заради пошлия ни балкански манталитет, но с постъпването в болница българинът изведнъж загубва своята идентичност и самоличност и всички до последния от персонала работят в тази посока. В болницата човек изведнъж загубва фамилното си име, освен в документацията, защото от лекаря до санитаря към него се обръщат фамилиарно, в най-добрия случай се обръщат със собственото му име и задължително на „ти". В най-общия случай пациентът е „бабата", „дядото", „жената", мъжа" и не рядко – „оня" или „оная" от „5-та /стая/, 3-то /легло/" примерно. В болницата няма обръщение „господин" или „госпожо" към болния. С подобна „привилегия" се ползват болните, които са от по-важните във външния свят персони като министър, депутат или г-н Очите например и задължително – болният колега-лекар. Това фамилиарничене, г-н/д-р Москов, не скъсява дистанции, както може би колегите ви ще кажат. Това фамилиарничене по-скоро откъсва болния човек от обичайния му външен живот и свят и му внушава чувството за незначимост и зависимост. Да, той зависи от знанията на медицинския персонал, но не трябва да е зависим от институцията и от обстоятелството, че е пострадал. Поставен в такава, най-вече психологическа зависимост, как си представяте г-н/д-р Москов, че пациентът ще намери сили да се изправи срещу системата и ще се възпротиви на това, че в определен момент от живота си на него се гледа и като на подвижна касичка? Замисляли ли сте се, г-н/д-р Москов, върху това, което на пръв поглед изглежда формално? Но само на пръв поглед, убедена съм. Дяволът, както се казва, понякога се крие в детайлите. Решенията – също.
Моят близък, г-н/д-р Москов, не беше млад човек. Но, както каза един приятел, той не успя да стане дядо като физика, манталитет, мислене и желание за живот. Когато отидох в болницата да го видя ден преди смъртта му и попитах точно къде е настанен, получих отговор: „Ааа, дядото ли? Той е във втора, първо!" В този момент осъзнах, че отивам при човека без име, при човека, който беше станал номер на стая и легло. Изпитах ужасното чувство, че той вече си е отишъл и в душата ми нямаше и капка уважение към хората с бели престилки, хората с най-хуманната професия, както и те самите казват. Имаше само болка и отчаяние...
Обръщам се към вас, д-р Москов, защото сте министър на здравеопазването. Одобрявам и оценям усилията и желанието ви да промените системата, която да стане справедлива, честна, професионална и наистина хуманна. Надявам се, защото сте човек „от вътре". Знам, че не можем без лекари в живота си. Убедена съм, че има добри лекари, медицински сестри и санитари. И знам, че те са добри просто, защото са и добри хора с или без престилка и за които всеки човек има значение, не само г-н Очите.
Галя Марева
Кърджали

Забележка на редакцията: Публикуваме написаното без никаква редакторска и коректорска намеса.  
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

48 comments so far,Add yours

  1. Анонимен13/6/16 23:07

    Поздравления за смелостта и казаната истина

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен13/6/16 23:25

    Браво, не вярвах, че има още хора като Галя, но тя ми вдъхна глътка вяра, не че всичко е изгубено, и че все още има надежда за България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/6/16 00:04

      За това нетябва да се делим на етноси ..всички сме хора на този свят.. Само един живот живеем...

      Изтриване
  3. Анонимен13/6/16 23:28

    POZDRAVLENIYA...

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен13/6/16 23:32

    G-n Moskov, otbiyte se nyakoy svoboden den do Ploviv! Da vidite kade i kak i v kakvi usloviya se pravyat Lice terapiya.Vsicki aparaturi sa amortisirani.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен13/6/16 23:37

    Москов, чети, плачи и вземете мерки, иначе по нищо няма да се различавате от тухлите в стената! А след време и то много късно, тази стена може да се срути върху главите ви!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен13/6/16 23:39

    Bravo za smelostta i realnostite koito ste pisali no ne naprazno e kazano ce ribata se vmirisva ot glavata mutrenska darjava sme i zatova e specialnoto otno6enie za tozi prestapnik

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен13/6/16 23:39

    Bravo za smelostta i realnostite koito ste pisali no ne naprazno e kazano ce ribata se vmirisva ot glavata mutrenska darjava sme i zatova e specialnoto otno6enie za tozi prestapnik

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен13/6/16 23:46

    Когато отидох да раждам в болницата в Кърджали лекарят и акушерката ме наричаха "тая","кво ше я прайм тая,нищо да стои тука..."след като им платих станах "миличка"

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен14/6/16 01:12

    V Balgaria vajat zakonite na divia zapad. Taka si e bilo i taka shte si ostane.Nikoi da ne si misli che nekakvo si ministarche she vi pomogne ili opravi polojenieto.Ministar na neznam si kakvo..te så po obiknovenni ot obiknovennite höra, jalki edni. .ne razbrahte li che vsashnost Mafiata komandva parlamenta.Za tova terminal 2 e spasenieto.Ostavete gi da se yadat i iztrepat v skapanata kradliva korumpirana Bağları.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/6/16 01:17

    Страхотно писмо много истини повечето хора са в това положение но за мен е глас в пустиня за жалост.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/6/16 02:12

    Nezabavna ostavka na ministara i pravitelstvoto
    Pozdravi ot Norvegia

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен14/6/16 03:40

    Защо с поведението си карат човек едва ли не да се чувства виновен за това, че се е разболял

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен14/6/16 05:07

    Прекрасно написано , просто и истинско .
    Но ще си го четем само ние - БЕЗИМЕННИТЕ !
    Това писмо ТРЯБВА да стигне до централните медии !

    ОтговорИзтриване
  14. зафериус14/6/16 06:18

    За България е нормално.
    Има и други неща който са Българско откритие.
    Такса внасяне на пари.
    Такса теглене на пари.
    Пенсията е около 150 лв, медикаментите на пенсионера 150-200 лв.
    За една и съща кола данъкът в момчилград е 164 лв а в друг град 75 лв.
    Ние сме страната на парадоксите.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен14/6/16 08:08

    Pismoto hubavo, nqma koi da go pogledne! Ako bqha napravili neshto v godinite osven da rabotqt za sobstveni oblagi vaobshte nqmashe da se stigne do tova polojenie! Jalko,jalki upravnici, jalak narod...

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен14/6/16 08:21

    Абсолютно всичко е вярно но е само частица от цялата истина.кожодери.изнудвачи.грубияни.касапи.с такова излишно и фалшиво самочуствие от персонала над болните.защото мълчим а не ги изритаме.в кърджалийската болница абсолютно същото всяко отделение е отделно феодарлство оставени на самопроизвол.отделни лекари и сестри са абсолютни грубияни.като камарев, да продължа ли...

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен14/6/16 08:25

    А дали ще го прочете г-н ти Москов?

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен14/6/16 08:39

    Ако искаш да те уважават и да те лекуват трябва да станеш като престъпниците , иначе ще заминем като близкия на г-жа Марева .Случката ,която се е случила с ейния близък е самата истина ,тази случка е ежедневие навсякъде в държавата .Тя е олицетворение на държавното управление ,олицетворение на див капитализъм и дива престъпност. 26 години тази демокрация тази свободия ежедневно произвежда престъпници и бандити

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен14/6/16 08:39

    Браво госпожа Марева за смелостта и реалността.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен14/6/16 09:02

    Когато истината говори, боговете мълчат! Нашето здравеопазване е позор и Вие господа управляващи сложихте много сол в тази народна рана.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен14/6/16 09:11

    Това писмо ,ако искаме да бъде прочетено трябва да го залепим на колата на Москов и на премиера с кирки

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен14/6/16 09:19

    Браво Галя, точно в десятката. Хора като тебе трябва да са министри.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен14/6/16 09:20

    Това което много от нас го преживяват ,но не могат да го кажат или няма на кой ,ПОЗДРАВЛЕНИЯ вие най добре сте го казали ,дано някой да чуе и от властимащите!

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен14/6/16 09:21

    MAREVA IMA UMENIQ I USET I PRAVILNO E POSTAPILA $E PISALA KAKVOTO E VIDQLA SAS O$ITE I $ULA SAS USITE PREDI VSI$KO E OPILALA POLOJENIETO KATO $OVEK a NE LICEMER POZDRAVLENIQ VIE NAIATINA POKAZAHTE $E STE DOSTOEN $OVEK Bravo

    ОтговорИзтриване
  25. Анонимен14/6/16 09:36

    Галя,добре си го написала.Сигурно това се споделя от много хора,но до тук.Ти си все пак на възраст, от висотата на която трябва да знаеш че идеализъм има само в художествените произведения,или във филмите.Бъди сигурна че това за което си писала,Москов го е чел много пъти,написано и от други потърпевши.И какво от това?Без да се обиждаш,ама всичко върхо което си акцентирала и констатирала,звучи като детски наивитет.Няма да се учудя ако си учителка,или бивша такава.С извинение Москов,/сигурен съм че няма да прочете това което си написала,защото той го знае/най много "Да си го премести,от единия крачол,в другия".Когато се акцентира върху определена социална несправедливост,всеки я споделя,и какво от това.Тук някой пише за някаква гражданска смелост и т.н.,пълни глупости.Всеки нормален човек,който живее във България знае как стоят нещата, във всяка една сфера на социалната проблематика.Всички сме равни,ама винаги има и по-равни.В конкретния случай, мутрата едва ли е опряла до парите на здравната ни система.А и да е опряла,сумите които са определени за това лечение със сигурност са свършили още в първия момент на медицинската намеса.Нека не забравяме с какви колосални суми,по нашите стандарти,разполага това лице.Килограмите кръв, за които непрекъснато се спекулира,всички знаем че бе осигурена от опашката чакащи дилъри, пред кръвния център във Бургас.Всеки се е сблъсквал с проблемите в медицината ни които описваш,и какво от това.обръщението ти към лицето Москов,е глас в пустиня.Не забравя с каква цел е в българския политически живот,а именно да прави кариера.Достатъчно е че е изписал името си в историята на България,като здравен министър.Било то успешен или не какво значение има?Здравните реформи с които се бе уж загърбил да прави зациклиха,и какво от това питам пак?Някъде бях чел че колата с която си вози гъза,струва 350 000,мислиш ли че през тъмните стъкла на това возило,ще види твоите или наши проблеми,а пък и много му пука за тях.За него целта е постигната,направил е политическа кариера,било то успешна или не,няма значение.Кучетата си лаят,кервана си върви,стара максима,ама вярна. Обръщам се за хиляден път към администратора на сайта:Не публикувайте текстове написани на "маймуница".Тези дето се пишат на интелигентни,и които коментират това,или онова,е време да се научат че сме българи,и че азбуката на която се пише,е "кирилица" или глаголица,на кой както му е изгодно да го приема.

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен14/6/16 10:05

    26 години пишем ли, пишем ,жалим ли се, жалим ,молим ли се ,молим.Списъка с тези които не са направили ,надхвърля 90 % от българския народ .Е, и какво трябва да се направи по-вече .Някой трябва да каже и да се действа иначе ,ще продължаваме същото ,а от среща сухо дърво и тухли в стената .Всяко нещо трябва да има начало и край .

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен14/6/16 11:02

    Здравната система работи само за тези които имат възможностти, а останалите просто съществуваме за съжаление..

    ОтговорИзтриване
  28. Анонимен14/6/16 11:48

    Проблема е в системата. Солидарната/социалостическа и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА вноска за здравеопазване и разходна система , която покрива всички разходи, на всички на които трябва да се помогне ( с право и без право) , резултата е ясен. Харчене безконтролно и много, ама твърде много!За здраве в БГ се плаща 3.5 милиарда + по неофициални данни окло 2 милиарда под масата.ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИФШИТЕ !!

    ОтговорИзтриване
  29. Анонимен14/6/16 11:56

    До 9.30 от 14 06 2016г. ГОСПОДИН ЛИ СИ, ГОСПОЖА ЛИ СИ, ТИ ПЪК С ТВОИТЕ ГЛУПОСТИ САМО ВРЕДИШ НА СТРАНИЦАТА. ЕЙ ТАКИВА КАТО ГАЛЯ ХОРА НИ ТРЯБВАТ С ОТВОРЕНИ СЪРЦА, ДА КАЖАТ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ. А НЕ КАТО ТЕБЕ ДА КАЖАТ ДАЛИ НА ЛАТИНИЦА ИЛИ НА КИРИЛИЦА ДА ПИШАТ. НАЛИ СИ ГРАМОТНА ЧЕТИ КАКТО Е ПИСАНО, ИМАЙ УВАЖЕНИЕ КЪМ ВСЕКИ НАРИЧАЩ СЕ ЧОВЕК, А НЕ ДА НАУЧИШ КОЙ КЪДЕ Е, ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ ТУКА Е БЪЛГАРИЯ НЯМА СМИСЪЛ ДА ДА ПОДСКАЗВАТЕ.

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен14/6/16 11:59

    takiva sa opravlqva6tite vie gi izbirate zatova vnimavaite kato ma izbori za kogo 6te glasuvate pak za da ne se povtarqt sa6tite gre6ki

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен14/6/16 13:04

    Поздравления ГАЛЯ :-) дано най накрая някой чуе

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен14/6/16 13:24

    Към простия турчин или също така простата туркиня от 11:56 :Струва ми се че те дразни името България,и българската азбука.Ако е така,анаватан ти е на 100 км.,слагай бурката,краката в гъза и бягай при ислямистите на Ердоган,там ти е мястото.В официални български сайтове, няма място за друга азбука.Личи си че нямаш елементарна култура.В това което пиша за разлика от теб,не влагам национализъм,макар че и да влагам,то е от родолюбиви чувства.Анадънму?

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен14/6/16 13:39

    Към всички "наивници": Ще има да чакате нещо да се промени.Не сте ли забелязали че от години ни управляват примитвно-дебилни същества,които чакат от "вън" да им се нареди какво да правят.Погледнете ни президента/умишлено си спестявам "хвалебствията" които заслужава/,министър председателя,който открито казва "Да се разберат "началниците от Брюксел",какво да правим.Държавата върви на "автопилот", който не е в страната.Такива безсъвестни индивиди с наивни писъмца ли ще ги борите?Айди де!!!Нещо сте се объркали.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен14/6/16 16:07

    Галя,имам едно питане към тебе и към всички наивни идеалисти.Къде бяхте,че не реагирахте на лечението на Боко-тиквата, относно неговото прословуто кръвно,или футболните му травми.Или си мислите че той чака послушно реда си пред някой кабинет,с платена такса в ръка.Ами защо не реагирате за десетките му гавази,за които държавата плаща колосални суми за заплати.Следват го навсякъде,че да не го стигне ръката на Сретан Йосич,която е наследство от славното му борческо минало?Сигурен съм че мутрата Очите, си е платила всичко,не се и съмнявайте.Обърнете внимание на политическите дерибеи,които са обсебили народната трапеза,и лапат яко без да плащат.Акцентирайте върху това и то поименно,тогава мога да Ви поздравя за гражданска съвест и смелост.Митьо Очите няма да се занимава с Вас,ама не забравяйте че власт имащите, няма да Ви забравят,и ще си отмъстят.

    ОтговорИзтриване
  35. Анонимен14/6/16 16:30

    ТЪПАНАР/ЧО/ НА МЕН ВАТАНА МИ Е БЪЛГАРИЯЯЯЯЯ РАЗБРА ЛИ, ТОВА ЩЕ КАЖА АЗ, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБЕ КУЛТУРАТА МИ Е МАЛКО ПОВЕЧЕ, ТИ НЕЗНАЕШ КАКВО ПИШЕШ. НАЙ-МАЛКОТО НЯМАШ УВАЖЕНИЕ КЪМ НАРИЧАЩИТЕ СЕ...ЧОВЕЦИ..ЕЙ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ СЕ НАСРЯХА. БУРКАТА СЛАГАЙ ТИ!

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен14/6/16 16:54

    СДРУЖЕНИЕ АЛТАЙ ПОЗДРАВЯВА ТАЗИ СМЕЛА ЖЕНА, ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ.

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен14/6/16 17:15

    Извинявай че те нарекох проста /не, че това не е така/,но при положение че признаваш че "ватана" е България,този ти недостатък вече няма значение.Още веднъж ти се извинявам.Между другото,повечето ми приятели са турци,в което няма нищо лошо.Но забелязвам че използваш българската азбука,което си е наистина напредък на който държа.

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен14/6/16 17:22

    16.07 часа!
    Ще се опитам да бъда кратък, дано успея защото това ваше мнение ме шокира. Първото което е, вие изобщо не сте наясно за какво пише Галя Марева. Каква е нейната цел е пределно ясно, но на вас ви е убегнало да я разберете. Само ще ви кажа, че никой нормален човек няма да тръгне против лечението на който и да е друг нормален човек, нуждаещ се от такова, стига към всички отношението да е еднакво. В писмото няма ред против Митьо...Не за друго, а защото така би трябвало да е, човекът има нужда от лекарска помощ. Премиерът бил лекуван и не чакал ред, като всички останали...Вие наистина не сте добре! Хубави-лоши, във всяка страна по света за висшите ръководители на държавите си има протокол за начина по който ще се лекуват - къде, кога, колко, медицински прегледи и т.н. Това го знае всеки един нормален жител на планетата земя. Вие къде живеете, на коя планета? Всъщност, няма да пиша повече, няма смисъл. Само ще питам вие къде сте в тази борба, за която споменавате в коментара си? Галя Марева не е наивен идеалист, а една жена, която е изляла своята болка и гняв пред всички. И най-малкото заради това, коментарът ви е напълно неуместен. Жалко за вас!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/6/16 19:58

      Жалко за теб, още живееш в ПЕРЕСТРОЙКАТА!

      Изтриване
  39. Анонимен14/6/16 19:04

    евалла за писмото много точно и вярно

    ОтговорИзтриване
  40. Анонимен14/6/16 19:25

    О, Марева! Хората с жива душа веднага припознават в твоето писмо себе си и своята Голгота. А субектите с дървена душа се оливат в графоманско словоблудство като простака от 9.36! Какво да се прави - все ще има по една бабичка, която да се завтече и хвърли съчка в кладата!

    ОтговорИзтриване
  41. Анонимен14/6/16 19:49

    До 17:22 Явно не аз, а Вие не сте разбрали за какво пише госпожата. Жал ми е за вас че имате робски манталитет.Нали мечтаете за еднакво отношение към пациентите.Аз например не намирам абсолютно никаква разлика между Очите и Тиквата.Има една единствена,и тя е в обличане на една мутра във дрехите на власта,докато другия си е натурален.През цялото време ,докато четях текста,се правеше аналогията за това през какви изпитания е минал нейния близък,и същевременно на какво внимание се радва полумъртвата мутра.Ако Вашия любим мутроидален премиер не се порадва на "високото ниво" на здравеопазване,от първа ръка,как искате да промени каквото и да е.В неговите очи всичко е прекрасно.От както са дошли на власт държавата цъфти,леят се магистрали,и със същата скорост по тези магистрали,народа на България бяга от този "цъвтеж".Не знам дали сте чели или чували,ама благодарение на този благодат,който е плод единствено на премиера -слънце,ние сме на първо място,естествено от зад напред,по щастие.

    ОтговорИзтриване
  42. Анонимен14/6/16 20:52

    19.49 - Не, г-не или г-жо, ни май малко съм фен на Бойко, Митьо през живота си съм го виждал един единствен път на живо на един метър от мен, просто се разминахме в някакъв ресторант на морето. Това, което пишете обаче, е типично за тъпия комунист, а не за идеалиста. Винаги съм споделял левите принципи, равенство за всички и справедливост. Омразата ви прави лоша услуга! Не словоблудствайте напосоки, няма да ви се вържа и да изпадам в обяснителен режим. Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване
  43. Анонимен14/6/16 22:35

    А бе стига демагогия, ИСТИНАТА Е, ЧЕ ТУРЦИТЕ ЗАМИНАХА И СЕГА МНОГО СЪЧАНЛИИ УМИРАТ ОТ ГЛАД! КВО ГО УВЪРТАТЕ ТОЛКОЗ, НЯМА БВП, НЯМА ИНВЕСТИЦИИ, НЯМА ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯТА, РУСОФИЛИ И НАЦИОНАЛИСТИ ТЛАСКАТ СТРАНАТА КЪМ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, ТОВА Е !

    ОтговорИзтриване
  44. Анонимен15/6/16 00:01

    Няма значение кой е министър на здравеопазването. Той не може да стои до всеки един от лекарите и за ги заставя да работят така като трябва. Когато същия министър искаше да веведе пръстовия отпечатък за да спрат да крадат от касата лекарите всички гракнаха в един глас. За съжаление... всичко в написания текст е вярно... но за сега няма решение.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.