„Да се увеличи събираемостта, но без да се налагат нови данъчни тежести за граждани и фирми в община Кърджали. Това предлагам на колегите общински съветници и на Общинска администрация. Категорично против съм така предложения Оздравителен план. Недопустимо е единствено жителите на общината да бъдат потърпевши от управлението на една партия. Не влагам емоция, а предлагам с много разум по-строг контрол върху спазването на общинските наредби и правилници, където има много какво да се желае. Само с получаването на няколко милиона лева безлихвен кредит от държавата нещата няма да се подобрят, трябва нов стил на работа и отхвърляне на безпредметните и нецелесъобразни проекти", коментира пред 24rodopi.com общинския съветник от БСП Божидар Стоянов. Той е от членовете на разпоредителния орган на Кърджали, които са против одобряването на Оздравителен план, на базата на който Министерството на финансите ще отпусне заем на община Кърджали в размер на 7,3 милиона лева.
„Не бива да товарим хората с това, че Кърджали е сред общините с най-голяма задлъжнялост. Само преди два месеца управляващото мнозинство в Общинския съвет гласува четирикратно увеличение на наемите на квадратен метър за недвижими имоти. Без абсолютно никаква аргументация беше ощетен дребния и среден бизнес. Подобна мярка предстои да се приложи и за рекламната дейност… Увеличаването на таксите, за съжаление с нищо не подобрява или улеснява възможностите за развитие на бизнес. Като награда добросъвестните данъкоплатци получават една промишлена зона, която прилича много повече на барутен погреб. На мястото, където десетки фирми се опитват да развиват бизнес и да осигуряват работни места, инфраструктурата е в, меко казано, кошмарно състояние", допълни „червеният" съветник.
Той би гласувал „За" Оздравителния план, който може да изтласка нагоре Кърджали в мандата до 2019-та година, но само ако са набележат и гласуват мерки, които да гарантират ръст в приходите, ефективното използване на средствата и преодоляване на дълговата спирала. Стоянов настоява за стимулиране на печелившите дейности, които да осигуряват приходи на местната хазна.
„Няма как да се харчи повече от това, което се получава, като приход и това трябва да се разбере в най-скоро време от взимащите управленските решения в Кърджали. И най-сетне трябва да започнем да решаваме големите проблеми - все по-увеличаващият се трафик в града, дупките по улиците, бездомните кучета и т.н .", подчерта Божидар Стоянов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/8/16 18:46

    Като знаем как са натрупани тези 30 милиона задължения на Общината ,истинска наглост е да ги връщаме чрез нови данъци!!!Това е смъкване на две кожи от гражданите на Кърджали , вместо да се потърси отговорност от виновните лица!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.