Ден на превенцията на детската пътна безопасност е обявен днес на територията на областта и в цялата страна. Това е част от традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!”, която се провежда всяка година от началото на месец септември до края на октомври, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.
Като част от мерките, предвидени да осигурят безопасността на учениците, представители на Пътна полиция вече извършват проверки на сигнализацията с пътни знаци и маркировки, уличното осветление в района на учебните заведения и на местата за пресичане, предпазните огради и пешеходните ограждения, които не позволяват пресичането на нерегламентирани места.
През периода 15 септември – 31 октомври с цел да не се допускат пътни инциденти ще се осигури полицейско присъствие и контрол в районите на училищата по време на отиване и връщане на децата от учебни занятия. При необходимост движението ще се регулира ръчно и ще се осигурява безопасно пресичане от децата и придружаващите ги възрастни. При забелязване на неправилно и рисково движение на деца по улиците служителите ще ги извеждат от платното и ще им дават указания за правилно поведение. Служители на Охранителна полиция ще се включат в специализирани операции за извършване на проверки в увеселителни заведения и интернет зали за присъствие на малолетни и непълнолетни след определения час и за недопускане на продажба на алкохол и цигари на деца. Съвместно с Регионалното управление на образованието ще бъдат изготвени графици за беседи с превантивен характер в учебните заведения от полицейски служители по теми от личната безопасност и сигурността на пътя.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/9/16 14:59

    bez knijka kara hodja izvesten vav ob6tina varbica ot selo BOJUROVO

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/9/16 01:38

    Policaite nisto ne praviat...lajete arogantno, kakto lajete i za dannite na migracionnite slujbi v sdvr...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.