Тютюнопроизводителите нямат разрешение за блокада на ГКПП „Маказа – Нимфея“, научи 24rodopi.com. В момента в района на пункта има 2 коли на производители, но и полиция. Традиционно е и оживлението от туристи, които пътуват за Гърция.
Припомняме, че 200 тютюнджии от регионите на Кърджали и Хасково обявиха, че ще спрат движението преди граничния пункт от 14.00 часа на 9 септември. Недоволството на земеделците е предизвикано от неизплатените пари за Реколта`2015 от страна на гръцка фирма. Те предали балите си през февруари.
Няма постъпило искане в Община Кирково за провеждане на протест в района на „Маказа“. „Няма писмо в Общинска администрация с подобно искане. Разговарял съм с членове на Управителния съвет на асоциацията на тютюнопроизводителите, знам, че имат проблем с изкупени количества едролистен тютюн, за който стопаните все още не са получили полагаемите средства. Надявам се диалогът между тях и фирмата да даде резултат и да не се стига до напрежение“, коментира пред 24rodopi.com кметът на Община Кирково Шинаси Сюлейман.
Вчера от фирмата се разплатили с някои от производителите, като обещанието е до седмица да изчистят всичките си борчове за Реколка`2015.
В ръководството на тютюнджийската асоциация също не са единни по отношение на блокадата. Някои от членовете й смятат, че това е крайно, още повече, че проблемът е извън регион Кърджали.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/9/16 11:44

    коя е фирмата

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/9/16 11:45

    Организаторите са едролистните тютюнджии ,които източиха продължават да източват фонд държавните пари

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен9/9/16 13:50

    Тютюнджиите НЯМА разрешение! Говорите като депесарите!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен9/9/16 16:53

    искането е внесено до общината още вчера господин кмете.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.