Ути Бъчваров сготви най-големия миш-маш в страната в тиган, направен от „челото” на парен локомотив от 1907 година. Кулинарят и екипът му пригодили уникалната посуда след като разбрали, че останките от немската машина ще бъдат дадени за скрап. Историята разказа самият телевизионен водещ докато приготвяше основното ястие на Фестивала на чушката в Кирково. 600 яйца бяха счупени от ентусиасти, за да бъдат хвърлени в тигана, а миш-машът стигна за 500 порции. „Всяка година този тиган навърта 30 000 километра в цялата страна по време на нашия готварски тур. За първи път съм в Кирково, но ще идвам все по-често. Щях да сложа и люти чушки, но като опитах една и съм убеден-Кирково ще спечели първо място по показател „парливост” на продуктите си в страната. Затова и слагаме едва половин. Поздравявам всички, които копаят лехи и сеят пипер. Оттук започва нашата кампания да популяризираме българските зеленчуци. И, ей, вие, бабите, казвайте на младите да хващат мотиките и да започват да се трудят, не да чакат наготово”, заяви след като миш-машът бе готов култовият телевизионен кулинар. Ястието бе раздадено на стотиците хора, дошли за уникалния по рода си фестивал.
24rodopi.com
На снимките:
Баби приготвяха домашна лютеница;
Ути опита върха на люта чушка от Кирково и... се отказа от останала й част;
Телефони имаше в ръцете на всички в режим "записвам рецептата";
Чупенето на яйцата;
И най-сладката част
Тия със жълтите пристилки са истински мамници!
ОтговорИзтриване