Младежки лидери от седемте общини на област Кърджали взеха участие в 9-ия Летен университет на МГЕРБ, който се проведе във Варна под надслов „АзСъмТукБГ“. Над 280 младежи от структурите в цялата страна присъстваха на форума и се включиха в дискусиите по темите на деня: Президентските избори – предизвикателства пред системните политически партии и контрапункт на популизма; Правовата държава – процес или състояние; Ресурси и капацитет на българската армия; Фискална стабилност – гаранция за устойчиво икономическо развитие на страната; Европа е повече от ЕС; България като геополитически фактор и незаобиколим евроатлантически партньор; Европейските предизвикателства пред България като председател на съвета на ЕС 2018. Сред лекторите на университета бяха Цецка Цачева, председател на НС, Евгения Ангелова, народен представител в 43-то НС, Христина Богданова, пра-пра внучка на най-малката сестра на Васил Левски, Антоний Гълъбов, политолог, Зорница Русинова, министър на труда и социалната политика, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството Даниел Митов, министър на външните работи, народните представители полк. Валентин Радев, Диана Йорданова и вицеадмирал Пламен Манушев и проф.Ханс-Петер Нидермайер, ръководител на Института за стипендии на Фондация “Ханс Зайдел“. Сред официалните гости бяха евродепутатите Емил Радев, Андрей Новаков, Мария Габриел, Ева Паунова, д-р Андрей Ковачев и Владимир Уручев. Приветствие към присъстващите отправиха Георг Георгиев, председател на МГЕРБ и народен представител в 43-то НС, премиерът Бойко Борисов, заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, Иван Портних, кмет на Варна.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.