При изключително слаб интерес премина общественото обсъждане на въвеждането на „синя зона” в централната част на Кърджали. В голямата зала на Бизнесинкубатора на поканата на общинската администрация откликнаха неколцина граждани, броящи се на пръстите на едната ръка. За сметка на това присъствието на общински съветници от всички групи съветници беше осезаемо.
Тук бяха и председателят на Общинския съвет Раиф Мустафа, заместникът му Кадир Мустафов. За да чуят предложенията на гражданите в Бизнес инкубатора дойдоха кметът инж. Хасан Азис, заместниците му Иван Велев и Елисавета Кехайова, секретарят на администрацията Сезгин Бекир, общински експерти, посочват от пресцентъра на Община Кърджали.
„В много общини в страната има въведена „синя зона”. И в никакъв случай ние не откриваме топлата вода. Ние сме в добрата позиция да черпим опит от другите общини и да вземем най-доброто. За да въведем „синята зона” обаче, ние трябва да постигнем някакъв консенсус. И за това правим това обществено обсъждане”, коментира кметът на общината инж. Хасан Азис в отговор на отправени критики от една от участничките в обсъждането, че градът е непочистен, а улиците и тротоарите са разбити, а синята зона целяла само да прибира от гражданите още пари, които „отивали незнайно къде”.
Кметът инж. Хасан Азис изрази неудовлетворение, че толкова малко хора са се отзовали на общественото обсъждане. „Щом хората не идват при нас, ние ще отидем при тях. В крайна сметка ние трябва да вземем такова решение, което да удовлетворява всички”, каза кметът инж. Хасан Азис.
Както вече 24rodopi.com писа, решението за въвеждане на "синя зона" в центъра на Кърджали бе прието на заседание на Общински съвет през юли. Като основен мотив тогава бе посочен острият недостиг на места за паркиране в централната градска част и тенденцията за увеличаване броя на автомобилите. Територията на синята зона е определена след анализ на уличната мрежа. Тя обхваща осем улици и два булеварда в централната градска част и е с възможност за обособяване на 500 паркоместа.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/10/16 16:07

    Не, че не се интересуват, но знаят, че мнението им въобще няма да бъде зачетено. Е, тогава защо да си губят времето в бърборене.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/10/16 16:10

    Няма да е лошо и мавзолей да се направи

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/10/16 17:50

    Kmetat da prati info pisma s vaprosite kam izbiratelite i da gi pokani da mu otgovoriat s pisma.:-) tolkova e prosto.:-)

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/10/16 09:06

    НЕ ВЯРВАМЕ НА ДАЛАВЕРАДЖИИ И НЕКАДЪРНИ ХОРА,КОИТО НЕ ВИЖДАТ ПО-ДАЛЕЧЕ ОТ НОСОВЕТЕ СИ! НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА,ЧЕ НА НЯКОИ ХОРА НОСОВЕТЕ ИМ ОТ ЛЪГАНЕ ПОРАСНАХА ЗНАЧИТЕЛНО !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.