Четвъртокласниците и седмокласниците от школите по състезателна математика в СУ „Петко Рачов Славейков" завоюваха пълен комплект медали на 16-ия областен математически турнир „Перперикон" – Кърджали 2016.
Пламен Груев от 4 клас се окичи с поредния златен медал, Константин Дичев от 4"ж" – със сребърен, а съученичката им Сандрина Миланова – с бронзов. Учениците от 7 „б" клас Дуйгу Иса, Здравко Караджов и Хабиш Иса си разпределиха съответно първото, второто и третото място сред останалите математици от седмите класове и медалите в благородни цветове. Още в понеделник те побързаха да се похвалят на директора Багдасаров с постиженията си. От своя страна той изрази задоволството си, че славейковци са завоювали най-много медали като брой от всички кърджалийски училища. По същото време най-добрите математици от гимназиален етап бяха в София на защита на проекти в БАН, което попречи да участват в областния турнир.
Награждаването на победителите в математическото състезание се проведе в Актовата зала на СУ „Петко Рачов Славейков". В турнира участваха 890 ученици от Ардино, Джебел, Димитровград, Крумовград, Кърджали, Момчилград, Свиленград, Свищов, Смолян, София, Хасково и селата Бенковски, Кирково, Миладиново, Перперек, Рани лист, Тихомир, Токачка, Черноочене и Чорбаджийско.
Събитието се провежда под патронажа на областния управител Илия Илиев, а председател на организационния комитет е кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.